Hoe de gezondheid van de MacBook-batterij te controleren

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het is belangrijk om te weten hoe u de batterijstatus van de MacBook kunt controleren. Apple MacBooks zijn ontworpen om jaren mee te gaan bij regelmatig gebruik en goed onderhoud. Alle laptopbatterijen hebben echter een beperkte levensduur en zullen op den duur verslijten en aan vervanging toe zijn. De gezondheid van een MacBook-batterij is eenvoudig te controleren.

De meeste MacBooks hebben batterijen die geschikt zijn voor 1000 oplaadcycli. Volgens appel , 'Uw batterij is ontworpen om tot 80 procent van zijn oorspronkelijke capaciteit te behouden bij 1.000 volledige oplaadcycli.'  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Wat is een laadcyclus? Het is wanneer de batterij helemaal leeg is en je hem vervolgens weer volledig oplaadt. Maar het hoeft niet allemaal tegelijk. Als je MacBook bijvoorbeeld op maandag op 50% staat en je laadt op, heb je nog 50% over in deze cyclus. Als de laptop dinsdag weer tot 50% leeg is en je laadt hem weer op, dan heeft hij één oplaadcyclus voltooid.

Het controleren van de batterijstatus en het aantal cycli van uw MacBook is essentieel om te bepalen wanneer u deze mogelijk moet vervangen.

Hoe de batterijstatus van MacBook te controleren in macOS Big Sur

1. Klik op het Apple-pictogram in de menubalk en selecteer Systeemvoorkeuren in het vervolgkeuzemenu.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Wanneer het venster Systeemvoorkeuren wordt geopend, selecteer Batterij.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

godzilla vs kong wie wint

3. In het navigatiemenu aan de linkerkant, selecteer Batterij opnieuw.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. In de rechter benedenhoek van het venster, klik op Batterijstatus.

beste wifi digitale fotolijst

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Er verschijnt een pop-up met de status van de batterijstatus van uw MacBook.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Voor Batterijconditie zegt Apple dat u een van de volgende voorwaarden kunt zien:

    normaal:Dit betekent dat de batterij normaal functioneert.Dienst aanbevolen:De batterij presteert normaal, maar het vermogen om een ​​lading vast te houden is minder dan toen deze nieuw was. U kunt overwegen de batterij te vervangen.

Service kan worden aanbevolen op basis van de status van de batterij, zelfs als deze normaal lijkt te werken. Je merkt misschien wel of niet een verandering in het gedrag van je MacBook-batterij: de hoeveelheid lading die hij vasthoudt of hoe lang het duurt om volledig op te laden. Breng uw computer binnen voor onderhoud. Voor die tijd kunt u de batterij blijven gebruiken zonder uw MacBook te beschadigen.

Maximale capaciteit meet de capaciteit van de MacBook-batterij ten opzichte van toen deze gloednieuw was, wat een informatieve vergelijking oplevert.

Hoe u de batterijstatus van uw MacBook kunt controleren in macOS Catalina

Als je macOS Catalina of eerder gebruikt, kun je de batterijstatus van je MacBook controleren door de Option-toets ingedrukt te houden en op het batterijpictogram in de menubalk te klikken. Het toont u de status, Normaal of Service aanbevolen.

De beste Apple MacBook Air-deals van vandaag 421 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen06uur47minuten55droogLage voorraad Apple MacBook Air Core... Walmart $ 849 Visie Korting Apple 13,3-inch MacBook Air... Walmart $ 1.432,42 $ 954,95 Visie 13-inch MacBook Air - Zilver appel $ 999 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen