Hoe maak je een heteluchtfriteuse schoon en verwijder je aangekoekt vet?

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Airfryers zijn een briljante investering als je van vers en krokant eten houdt, maar het toch gezond(er) wilt houden. Deze populaire apparaten kunnen allerlei soorten gerechten snel frituren, met slechts een fractie van de olie die u anders zou gebruiken. Ze kunnen voor allerlei recepten worden gebruikt, zelfs om sommige van de beste Thanksgiving airfryer recepten .

Bij regelmatig gebruik zullen airfryers geleidelijk aan aangekoekt raken met vet van alles wat je kookt, van frites tot kippenvleugels. De beste airfryers wordt geleverd met vaatwasmachinebestendige onderdelen, zodat u het onderhoud kunt bijhouden, maar hoe geeft u een heteluchtfriteuse een diepe reiniging? Hier leggen we uit wat u moet doen als uw heteluchtfriteuse betere dagen heeft gekend, of deze nu traditioneel of in ovenstijl is.Hoe vaak moet je je airfryer schoonmaken?

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Je moet je heteluchtfriteuse na elk gebruik schoonmaken. Zelfs als de mand of rekken er schoon uitzien, moet u ze wassen, want vet kan moeilijk te zien zijn.

koffer voor noot 20 ultra
Wat je nodig zult hebben

Afwasmiddel

Microvezeldoeken

Spons

Borstel met zachte haren

Tandenborstel (optioneel)

Zuiveringszout (optioneel)

Als je merkt dat de behuizing zelf moet worden schoongemaakt, of als er vet is ingebrand, moet je wat tijd besteden aan het grondig schoonmaken. Als je airfryer begint te stinken tijdens het koken, is dat een ander teken dat hij wat aandacht nodig heeft. Gebruik je je heteluchtfriteuse dagelijks, dan is een grondige reiniging eenmaal per maand het beste.

Hoe maak je een Airfryer schoon?

een. Allereerst, volg wat uw fabrikant aanbeveelt . Raadpleeg je handleiding en kijk of er advies is voor het schoonmaken van je heteluchtfriteuse. Als er stappen worden gegeven, moet u deze volgen om te voorkomen dat de garantie ongeldig wordt.

twee. Als er geen advies wordt gegeven, is het eerste wat u moet doen: haal de stekker uit het stopcontact en laat hem volledig afkoelen . De mand/roosters zullen na het frituren extreem heet zijn en u kunt zich gemakkelijk verbranden. Als je het koelproces wilt versnellen, kun je de mand of rekken voorzichtig verwijderen en in de gootsteen laten staan.

Airfryermand wordt gewassen(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Eenmaal cool, kan je maak de mand/rekken schoon . U kunt deze in warm zeepsop wassen en een spons of zachte borstel gebruiken om eventuele resten weg te schrobben. Gebruik geen metalen keukengerei of staalwol om te schrobben, omdat dit de antiaanbaklaag kan beschadigen. Als er aangebrande resten zijn, kunt u de mand of rekken 20 minuten in het sopje laten weken voordat u ze schoonmaakt. Gebruik een tandenborstel als er moeilijk bereikbare spleten zijn. Spoel de mand/rekken uit en laat ze volledig drogen . Als deze onderdelen volgens de handleiding vaatwasmachinebestendig zijn, kunt u dit ook doen.

Vier. Als de buitenkant van je airfryer er een beetje groezelig uitziet, neem een ​​vochtige microvezeldoek en veeg deze af met een kleine hoeveelheid afwasmiddel. Spoel vervolgens de zeep weg met een andere doek.

5. Nu wil je naar de binnenkant van je airfryer kijken. Eerste, plaats je heteluchtfriteuse waar je veel licht krijgt . Als alternatief kunt u een lamp of zaklamp gebruiken om binnen te kijken en te zien waar u mee te maken heeft.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

6. Gebruik een vochtige zachte borstel, geef de binnenkant een zachte scrub om alle onmiddellijke voedselresten te verwijderen. Veeg alles weg wat valt met een microvezeldoek. Als het mogelijk is om je heteluchtfriteuse ondersteboven te keren, doe dat dan en herhaal.

7. Gebruik vervolgens uw vochtige microvezeldoek of spons met een beetje afwasmiddel, geef de binnenkant een poetsbeurt , gevolgd door spoelen met een frisse, vochtige doek. Als je hardnekkige resten ziet, kun je ook een pasta van zuiveringszout maken met water, op die plekken aanbrengen en na 20 minuten verwijderen met een vochtige doek.

8. Laat je hetelucht friteuse volledig drogen alvorens opnieuw in elkaar te zetten .

Je airfryer zou nu smetteloos moeten zijn. Zorg ervoor dat het volledig is opgedroogd voordat u het opnieuw gaat gebruiken.

De beste Air Fryers-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over13uur40minuten08droog GoWISE VS 3.7-Quart... Amazone Prime $ 60,90 Visie Korting Ninja Foodi 8Qt. 6-in-1,... Bed Bad & Verder $ 179,99 $ 129,99 Visie Korting NINJA FOODI TENDERCR... Walmart $ 239,99 $ 157,41 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen