Hoe maak je een koffiezetapparaat schoon?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Die dagelijkse tussenstops op weg naar je werk voor een take-out latte voelen waarschijnlijk als een verre herinnering sinds je jezelf hebt getrakteerd op je geweldige nieuwe koffiezetapparaat . Het maakt 's ochtends een knallende kop (en nog veel meer gedurende de dag - waarom zou je er één stoppen als ze zo lekker zijn?) en vult het huis met zijn mooie, bedwelmende geur.

Het enige verschil tussen deze en die van de coffeeshop is natuurlijk het schoonmaken. Het koffiezetapparaat heeft wat TLC nodig om je koffie jarenlang tip-top te houden. We gaan je alles vertellen wat je moet weten over het schoonmaken van een koffiezetapparaat, of het nu een infuus-, overgiet- of padmachine is waarmee je je keuken hebt bekroond.verwijder windows 10 update kb
  • Hoe maak je een broodrooster in minder dan 5 minuten schoon?
  • Zo maak je een wasmachine schoon
  • Vergelijk merken met onze espresso machine koopgids

Hoe maak je een koffiezetapparaat met druppelaar schoon

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als de jouwe een filterkoffiezetapparaat is, heeft hij een grondige scrub eenmaal per maand om uw favoriete drank heerlijk te laten proeven. Het goede nieuws is dat de karaf, het deksel en de filtermand allemaal gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt in warm zeepsop . Sommige kunnen zelfs in het bovenste rek van de vaatwasser worden gereinigd.

Als de karaf een koffiegeur behoudt, kun je wat gedistilleerde witte azijn en heet water toevoegen en een uur of zo in de kamer laten rusten. Vlekken kunnen worden verwijderd door zuiveringszout over de aangetaste plekken te deppen met een zachte spons of door twee kopjes zuiveringszout te mengen met vier kopjes water en een nacht te laten staan. Dit zorgt voor een sprankelend schone karaf.

De rest van het koffiezetapparaat moet worden afgeveegd met een vochtige doek, zeep en water of een niet-schurend schoonmaakmiddel om de oorspronkelijke glans te herstellen.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Zo maak je je opgietkoffiezetapparaat schoon

Overgietkoffiezetapparaten geven een bijzonder rijke smaak en worden - gelukkig - beschouwd als een van de gemakkelijkst te reinigen koffiezetapparaten.

Nadat u de accessoires hebt losgemaakt - die van u misschien leer of kurk - a voorzichtig wassen in goed oud warm zeepsop wordt aanbevolen voor zowel de glazen als roestvrijstalen onderdelen. Veel kunnen ook veilig in de vaatwasser, wat ze nog gebruiksvriendelijker maakt!

berichten hacken op telefoonnummer

Hoe maak je een koffiezetapparaat met pads schoon?

Velen van ons houden van koffiepadmachines vanwege hun gemak en snelheid in de ochtenden. Het duurt echter iets langer om ze schoon te maken dan andere soorten koffiezetapparaat.

Om de groei van bacteriën of schimmels te voorkomen, moet u: reinig de lekbak met een schone vochtige doek , was de waterkamer in warm zeepsop; en leeg de capsulecontainer elke dag.

Om verstoppingen te voorkomen, raden de meeste fabrikanten een volledige ontkalking elke drie tot zes maanden , afhankelijk van het watertype in uw omgeving. Een aanbeveling waar we dol op zijn, is om gefilterd water te gebruiken om de afzetting van hard water te verminderen. Sommige koffiezetapparaten hebben ook een app die u kan waarschuwen wanneer de uwe toe is aan een opfrisbeurt.

airpods pro vs Galaxy Buds

Voor de volledige valet zijn er een paar denkrichtingen. Sommigen adviseren om gelijke delen azijn en water te gebruiken om het reservoir te vullen voordat je een brouwcyclus zonder de pod uitvoert. U moet het brouwen herhalen totdat het reservoir leeg is. Om sporen van azijn te verwijderen (niemand heeft dat nodig in zijn koffie!), moet dit proces worden herhaald met alleen water. Een grondige spoeling zou uw machine volledig verfrist moeten achterlaten.

Als het idee om scherpe azijn in de buurt van uw koffiezetapparaat toe te staan ​​echter niets voor u is (sommige fabrikanten raden dit ook af), dan zijn er tal van schoonmaakproducten om uit te kiezen. Nespresso en Tassimo verkopen bijvoorbeeld hun eigen ontkalkingsoplossingen en tablets. Beide vereisen een grondige reiniging met een vochtige doek achteraf en zijn geweldige opties om uw machine te vernieuwen.

Bekijk alle beste Nespresso-machines als u op zoek bent naar een upgrade.

De beste Nespresso Ontkalkingskit-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen00uur55minuten52droog Urnex Nespresso-apparaat... Amazone Prime $ 9,95 Visie Nespresso Ontkalkingsoplossing Amazone $ 10,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen