Hoe maak je een vaatwasser schoon?

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Je vaatwasser schoonmaken lijkt misschien een beetje zinloos, maar als je dat niet doet, gaat het stinken en wordt de lading niet schoongemaakt. Zelfs als u een van de beste vaatwassers bezit, zal deze zonder onderhoud op den duur stoppen met werken, wat resulteert in dure reparaties of een nieuwe machine. Als uw vaatwasser niet ruikt, is het toch een goede gewoonte om hem schoon te maken, aangezien u niet kunt zien hoeveel kalk zich in de leidingen heeft opgehoopt - een bijzonder probleem als u in een gebied met hard water woont. Dus hoe maak je een vaatwasser schoon? Hier is een uitgebreide gids om hem weer fris te laten ruiken, inclusief het ontstoppen van een vaatwasser.

Hoe maak je een vaatwasser schoon?

Hoe vaak moet je je vaatwasser schoonmaken? Nou, het hangt grotendeels af van hoe vaak je het gebruikt, maar als algemene regel moet je het filter na elke cyclus controleren op voedselresten of verstoppingen. Anders zal hetzelfde voedsel het water bij elke wasbeurt vervuilen.Wat je nodig hebt

Een vaatwasserreiniger OF witte gedistilleerde azijn

Natriumcarbonaat

beste training voor buikvet

Microvezeldoek of spons

Tandenborstel

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het is ook aan te raden om de vaatwasser eens in de één à twee weken een keer schoon te maken. Dit omvat het uitnemen en spoelen van het filter, evenals het reinigen van de binnendeur.

koffer voor 12 pro max

Ten slotte moet u de vaatwasser een keer per maand grondig reinigen. Hier zijn de te nemen stappen.

een. Ruim de vaatwasser uit , dan verwijder de manden volledig om jezelf wat ruimte te geven. De meeste onderste mandjes schuiven er gewoon uit, maar het kan zijn dat u uw handleiding voor de bovenste mand moet raadplegen. Als de sproeiarm op de vloer kan worden verwijderd, verwijder deze dan ook. Zet deze even opzij.

twee. Vervolgens moet u het filter reinigen. Begin met het verwijderen van alle voor de hand liggende voedselresten uit de put. Verwijder vervolgens het filter; het is meestal te vinden in een van de achterste hoeken op de vloer van de machine. De meeste hiervan kunnen eenvoudig worden gedraaid om te ontgrendelen, maar raadpleeg indien nodig uw handleiding. Reinig uw filter onder heet, stromend water en gebruik een tandenborstel om het gaas te schrobben. Deze kan na reiniging direct worden vervangen. Zorg ervoor dat u deze weer op zijn plaats vergrendelt.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

welke Netflix-shows zijn geannuleerd

3. Gebruik vervolgens een vochtige microvezeldoek of spons, pak de binnendeur van de machine aan , let op eventuele vuilophopingen rond de randen of aan de onderkant van de deur wanneer deze volledig is geopend. De pakkingen moeten ook worden geschrobd om eventuele resten te verwijderen. Vergeet ook niet om de besturing een keer over te doen.

FAQ: Kun je bleekmiddel in de vaatwasser doen?

Het is de moeite waard om dat te vermelden je mag geen bleekmiddel gebruiken om je vaatwasser schoon te maken . Dit komt omdat bleekmiddel roestvast staal aantast, dat de meeste vaatwassers gebruiken, dus pas op dat u ook geen reinigingsmiddelen gebruikt die waterstofperoxide bevatten. Als u een roestvrijstalen deur wilt reinigen, gebruikt u in plaats daarvan een roestvrijstalen reiniger en veegt u in de richting van de nerf zonder schurende middelen.

playstation 4 games op gesplitst scherm

(Afbeelding tegoed: toekomst)

4. Maak nu de accessoires schoon. Veeg de manden en sproeiarmen af ​​met de vochtige microvezeldoek of -spons, waarbij u zich concentreert op eventuele voedselresten die zich hebben gevormd. Let vooral op de gaten op de sproeiarmen; als deze verstopt zijn, gebruik dan een tandenstoker of een naald om ze los te maken. Als je daar tevreden mee bent, plaats je ze in de vaatwasser.

5. Nu ben je klaar om ongezien vet, vuil en kalkaanslag aan te pakken - en hier ga je de azijn gebruiken. Niet zeker hoe maak je een vaatwasser schoon met azijn? Het is makkelijk. Terwijl de vaatwasser nog leeg is, laat u er een vaatwasmachinereiniger doorheen lopen, zoals: Finish Dual Action vaatwasserreiniger . Als je huishoudelijke artikelen wilt gebruiken en duurzamer wilt zijn, gebruik dan witte gedistilleerde azijn. Vul gewoon een vaatwasmachinebestendige kom of beker met de azijn, plaats deze op het bovenste rek, laat de vaatwasser anders leeg en laat hem op de heetste cyclus draaien - meestal de zware of intensieve wasbeurt. Als sterk zuur is azijn uitstekend geschikt voor het verwijderen van kalkaanslag en het afbreken van achtergebleven vet of zeepresten. Denk eraan: gebruik geen bleekmiddel om de binnenkant schoon te maken, aangezien dit roestvrij staal zal beschadigen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

6. Als je te maken hebt met een bijzonder stinkend apparaat, kun je ook zuiveringszout gebruiken om een ​​vaatwasser schoon te maken. Als een natuurlijke alkalische stof helpt zuiveringszout bij het deodoriseren en het verwijderen van eventuele laatste vlekken. Sprenkel eenvoudig een kopje op de bodem van uw vaatwasser en zet hem op de heetste snelle stand.

En voila, je vaatwasser zou er weer als nieuw uit moeten zien! Vergeet niet om de deur open te laten als het programma klaar is om de vaatwasser aan de lucht te laten drogen - dit voorkomt dat schimmel en meeldauw zich ophopen, wat kan leiden tot die muffe geur. Door deze stappen te volgen, blijft je vaatwasser in topconditie, waardoor hij efficiënter je vaat schoonmaakt en hij gaat ook langer mee.

hoe maak je de telefoon luider?

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Borden komen er nog steeds vies uit?

Dit kan het gevolg zijn van onjuist laden. Je wilt de vaatwasser vullen voor de beste energie-efficiëntie, maar je wilt hem ook niet overbelasten. Zorg ervoor dat borden en glazen elkaar niet raken en dat er een opening is waar het water doorheen kan stromen. Als je grote borden of pannen afwast, is het ook een goede gewoonte om te controleren of de sproeiarm onder het bovenste rek vrij kan draaien. Als deze klem komt te zitten, wordt de lading niet gereinigd! Als u dit probleem tegenkomt, kunt u meestal het bovenrek omhoog brengen.

Houd ten slotte de indicatoren voor zout en glansspoelmiddel in de gaten. Als het zoutgehalte laag is, kan dit leiden tot troebele glazen en gestreepte borden, terwijl een gebrek aan glansspoelmiddel tot nat serviesgoed leidt.

De beste Whirlpool WDF520PADM-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over19uur27minuten08droog Whirlpool 55 Decibel Voor... Lowe's $ 499 Visie Korting Whirlpool - 24' hoog bad... Beste koop $ 566,99 $ 499,99 Visie WDF520PADM 24' Full-Console... Apparaten Aansluiting $ 561,10 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen