Hoe maak je een glazen kachel schoon?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Een smetteloos, streeploos glasfornuis is het toonbeeld van een schone keuken. Als vlak, glazen oppervlak gaan we er natuurlijk vanuit dat dit type kookplaat makkelijker schoon te maken is dan gas. Hoewel dit het geval kan zijn, wil dat niet zeggen dat het niet zijn eigen problemen oplevert.

Na verloop van tijd morsen we per ongeluk voedsel of missen we een pan die overkookt en voordat je het weet, zijn er vet en verbrande resten die je gewoon niet kunt verschuiven. Gelukkig hebben we ons onderzoek gedaan en kennen we de beste methoden die je kunt gebruiken om je kachel er weer als nieuw uit te laten zien.Hoe vaak moet je je kookplaat schoonmaken?

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Klinkt niet veeleisend, maar je glazen kachel moet na elk gebruik na afkoeling snel worden schoongemaakt.

Wat je nodig zult hebben

Ontvetter voor kookplaten
Kookplaatreiniger
Microvezeldoeken

OF

Witte gedistilleerde azijn
Natriumcarbonaat
Handdoeken
Rubberen handschoenen
Microvezeldoeken

Dit komt omdat er zich door spugen ongeziene resten kunnen ophopen. Het is ook het beste om voedselresten of gemorst voedsel zo snel mogelijk te verwijderen om te voorkomen dat het inbrandt wanneer u de volgende keer de elementen gebruikt. Bij regelmatig gebruik is het een goede gewoonte om ook uw glazen kachel één keer per maand grondig te reinigen. Het kost veel moeite, maar door dit bij te houden voorkom je dat er in de toekomst vlekken ontstaan, waardoor het schoonmaken een stuk eenvoudiger wordt.

Als je brandvlekken ziet verschijnen rond de elementen, is dat een teken dat je kookplaat wat TLC nodig heeft. Zoals hierboven vermeld, is het belangrijk om een ​​glazen kachel pas schoon te maken als deze volledig is afgekoeld om letsel en schade aan het apparaat te voorkomen.

Controleer eerst of uw kachel wordt geleverd met reinigingsinstructies in de handleiding. Het is altijd het beste om de aanbevelingen van uw fabrikant voor methode- en reinigingsproducten te volgen. Als er geen wordt gegeven, volgt u deze stappen.

ps4-games spelen op ps5

Zo maak je je glazen kachel snel schoon

(Afbeelding tegoed: toekomst)

een. Voor een dagelijkse reiniging, zodra uw kachel afgekoeld is verwijder alle voor de hand liggende voedselresten met een vochtige doek.

twee. Volgende, gebruik een ontvetter voor de kookplaat om het oppervlak te spritzen en laat het ongeveer een minuut zitten (of hoe lang het merk ook aanbeveelt). Wil je voor iets duurzamers kiezen, vul dan een spuitfles met witte gedistilleerde azijn en gebruik dat in plaats daarvan.

3. Als de tijd om is, veeg het schoon met een vochtige microvezeldoek of spons . Als u een spons gebruikt, denk er dan aan om alleen de zachte kant te gebruiken.

Vier. Dan veeg eventuele strepen weg met een droge microvezeldoek . Deze methode verwijdert onmiddellijk vet en vuil.

xbox series x controller review

Hoe u uw glazen kachel grondig schoonmaakt?

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Als u een opeenhoping van residu op uw glaskachel heeft, dan is dit de methode die u moet volgen. Het is een goede gewoonte om dit één keer per maand te doen om te voorkomen dat het in de toekomst in dezelfde staat komt.

een. Als u een kookplaatreiniger wilt gebruiken, volgt u gewoon de instructies. Meestal gaat het om het aanbrengen van een crème of pasta en het vervolgens afspoelen. Als je duurzamer wilt zijn, spuit het oppervlak van de kachel royaal in met witte gedistilleerde azijn .

twee. Dan, strooi baking soda over de azijn , wees wederom genereus, vooral in gebieden met veel residu. Je zult merken dat het begint te schuimen.

3. Volgende, dompel een paar handdoeken onder in heet water , denk eraan om rubberen handschoenen te dragen om uzelf te beschermen. Wring de handdoeken uit en leg ze plat op je fornuis , die het hele oppervlak bedekt.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

4. Laat de handdoeken 15-30 minuten staan , afhankelijk van hoe vuil uw glazen kachel is.

5. Als de tijd om is, verwijder de handdoeken en veeg eventuele resten weg met een vochtige microvezeldoek.

6. Geef het oppervlak een finale spritz met de azijn . Dit zal helpen om gehard zuiveringszout te verplaatsen.

7. Afspoelen en polijsten eventuele strepen weg met een microvezeldoek.

Hoe zich te ontdoen van brandplekken?

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Brandvlekken zijn notoir moeilijk te verwijderen van een glaskachel. Je hebt een combinatie van het juiste gereedschap en elleboogvet nodig, maar het kan worden gedaan en hier is hoe. Sommigen raden aan om een ​​los scheermesje te gebruiken om dit residu eraf te schrapen, maar we raden deze methode niet aan omdat het gevaarlijk is en het glas kan beschadigen.

Koop in plaats daarvan een schraper die voor de klus is ontworpen, zoals de Cerama Bryte Schraper Gereedschap . Zorg ervoor dat u uw handleiding raadpleegt om te zien of uw fabrikant het gebruik van een schrapergereedschap afraadt voordat u dit doet. Een deel van het glas is behandeld en het blad kan het beschadigen.

een. Als de kachel afgekoeld is, spray witte gedistilleerde witte azijn over de brandplekken.

twee. Volgende, dompel een paar handdoeken onder in heet water, draag handschoenen ter bescherming en wring ze uit en leg ze plat over de brandplekken .

3. Laat het over aan 10 minuten zitten om het residu te bevochtigen.

Vier. Volgende, schraap voorzichtig over het residu met behulp van de schraper. Draai het in een hoek van 30 graden om krassen op het oppervlak te voorkomen en gebruik een duwende beweging. Dit zou het verbrande residu langzaam moeten verwijderen.

5. Veeg het glas af fornuis schoon met een vochtige microvezeldoek en buff.

Mogelijk moet u de bovenstaande methoden herhalen om uw glazen kachel er weer als nieuw uit te laten zien, maar het is de moeite waard. Je zou nu een sprankelende glazen kachel moeten hebben, vergeet niet om hem regelmatig schoon te maken!

appel airpods 2 zwarte vrijdag

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Tips om je glazen kachel schoon te houden

  • Veeg het na elk gebruik af en laat het eerst volledig afkoelen.
  • Houd een derde oog op je potten en pannen, probeer niets te laten overkoken of morsen.
  • Gebruik zachte materialen om schoon te maken, zoals een microvezeldoek of de zachte kant van een spons, alles wat schurend is, kan krassen op het glas veroorzaken.
  • Gebruik alleen de aangewezen kookplaatreinigers of de ingrediënten die we hierboven aanbevelen; gebruik geen bleekmiddel of ammoniak, aangezien dit de kachel kan beschadigen en zelfs kan verkleuren.
  • Hoe maak je een gietijzeren koekenpan schoon en verwijder je roest?
De beste Ramster Hout Oven Brood Oven Pizza Oven en Clorox Doekjes deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen18uur01minuten59droog Clorox commerciële oplossingen... nietjes $ 5,29 Visie Korting Desinfecterende doekjes voordeelpakket... Amazone Prime $ 13,90 $ 8.40 Visie Clorox Desinfecterende Doekjes,... Walmart $ 9.98 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen