Hoe maak je een barbecue schoon — toptips voor gas, houtskool en meer

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

het beste voor Windows 10

De meesten van ons kennen de basisprincipes van het schoonmaken van een grill, maar velen van ons nemen niet de tijd om hem grondig schoon te maken, zelfs als we een van de beste grills . Als de zomer ten einde loopt, ben je misschien klaar om je barbecue op te bergen tot de lente. Maar kijk er eerst eens goed naar voordat je het doet. Als er verbrande resten op de roosters zitten of roestvorming op de platen, moet u dit voor het opslaan aanpakken, zodat dit niet tot schade leidt.

Weet je niet waar je moet beginnen? Gelukkig hebben we een uitgebreide gids samengesteld over wat u moet doen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw barbecue in onberispelijke staat zal zijn voor de bereidingen van volgend jaar. Hier leest u hoe u een grill schoonmaakt.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Voordat u een van de onderstaande adviezen opvolgt, dient u eerst uw handleiding te raadplegen voor exacte instructies over het reinigen van uw grill. Als er geen instructies worden gegeven, of als u de handleiding niet kunt vinden, zou het onderstaande u moeten helpen.

Hoe maak je een grill schoon — de roosters

Wat je nodig zult hebben

Metalen borstel of microvezeldoek/spons

Afwasmiddel

RVS of emaille reiniger (optioneel)

Kunststof schraper (optioneel)

Beschermende handschoenen

Zacht schuursponsje

Wat voor soort barbecue je ook hebt, je moet altijd beginnen met de roosters - dit is wat we aanbevelen:

een. Ten eerste moet je laat de lege grill 10-15 minuten op volle temperatuur draaien . Hierdoor worden alle overgebleven voedselresten verbrand tot verkoolde staat, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is. Tegelijkertijd doodt dit ook eventuele bacteriën.

2. Wacht tot de grill volledig is afgekoeld voordat u begint met schoonmaken.

3. De volgende stap hangt af van het type roosters dat u heeft. Met uitzondering van porseleinen, gietijzeren en roestvrijstalen roosters, kunnen de meeste geschrobd met een metalen borstel of spatel . Boen in de richting van de roosters en zorg ervoor dat je ook de onderkant bedekt. Roestvrij staal, gietijzer en porselein kunnen gemakkelijk krassen, dus voor deze gebruik een spons, microvezeldoek of speciale gietijzeren borstel .

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Vier. Als dit het residu niet verschuift, kunt u: dompel de roosters onder in heet zeepsop en laat ze een nacht weken voordat u ze schrobt, spoelt en droogt. Als je een gietijzeren rooster hebt, laat dit dan niet weken, omdat het kwetsbaar is voor roest. Dit rooster kun je afspoelen onder heet stromend water, maar zorg ervoor dat je het daarna goed afdroogt en ter bescherming in een laagje olie smeert. De gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat het droog is, is door het terug op de grill te plaatsen en het gedurende 10 minuten op volledige temperatuur te laten draaien.

Je roosters zouden nu weer smetteloos moeten zijn!

Hoe maak je een gasbarbecue schoon?

een. Als je een gasbarbecue hebt, is de volgende stap: draai het gas uit en verwijder de propaantank.

twee. Terwijl u beschermende handschoenen draagt, verwijder de borden en de Flavorizer-repen (als uw grill ze heeft) en was in warm zeepsop. Zorg ervoor dat je schrob vet en vet weg . U kunt ook een speciale reiniger gebruiken, zoals de Weber Grillreiniger Spray van Amazon.

3. Verwijder al het andere dat u van uw grill kunt halen , inclusief de kookplaten, warmhoudrekken en lekbak. Deze kunnen ook schoongemaakt met warm zeepsop en een zachte borstel of spons.

Vier. Terwijl deze allemaal drogen, kun je de body van je BBQ aanpakken. Eerste, plaats een lege emmer onder de vuurhaard om restwater op te vangen als je geen rommel wilt maken.

5. Gebruik warm zeepsop en een zacht schuursponsje, geef de vuurhaard een grondige poetsbeurt . Voor hardnekkige plekken kun je een plastic schraper gebruiken. Daarna uitspoelen en laten drogen.

6. Om de buitenkant schoon te maken, moet u: breng de juiste reinigingsspray aan (emaille of roestvrij staal), en polijst met een microvezeldoek. Denk eraan, bij roestvrij staal moet je in de richting van de nerf schrobben. U kunt heet zeepsop en een spons gebruiken voor alle andere externe onderdelen.

7. Als alles droog is, zet de grill weer in elkaar en laat hem 15 minuten draaien om de resterende resten te verbranden.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Hoe maak je een houtskoolgrill schoon?

een. Voor houtskoolbarbecues, als u het grillrooster volgens de bovenstaande stappen hebt schoongemaakt, verwijder het houtskoolrooster (als je er een hebt) evenals elke as vanaf de basis.

twee. Om het houtskoolrooster schoon te maken, kunt u: schrob het met een bal aluminiumfolie . Schraap in de richting van de roosters en bedek ook de onderkant.

3. Volgende, reinig de binnenkant van de grill met warm zeepsop en een borstel. Geef het een grondige scrub en spoel af met water.

4. Geef de binnenkant van het deksel een poetsbeurt ook met dezelfde methode. U kunt een plastic schraper gebruiken om hardnekkige resten aan te pakken.

5. De buitenkant kan worden schoongemaakt met warm zeepsop , of een speciale schoonmaker.

6. Zet weer in elkaar uw houtskoolgrill en zorg ervoor dat deze goed droog is voordat u het deksel sluit en opbergt.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Hoe vaak moet ik mijn barbecue schoonmaken?

Dit hangt grotendeels af van hoe vaak je je barbecue gebruikt. Na elk gebruik moet u het elke dag schoon maken, maar een grondige reiniging is slechts om de 2-3 maanden nodig. U moet het ook grondig reinigen voordat u het voor een lange tijd opbergt.

De beste houtskoolbarbecues van vandaag 168 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt overvijftienuur09minuten18droog Texsport Mini Houtskoolbarbecue... Walmart $ 33,51 Visie Tepro 1066 Vista Houtskool... Amazone $ 34,37 Visie Char-Broil TRU-Infrarood... Doel $ 100,56 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen