Zo maak je een dekmatras schoon in zes eenvoudige stappen

Vrouw tilt een matrastopper van bed (Afbeelding tegoed: Amazon)

U moet waarschijnlijk weten hoe u een bovenmatras schoonmaakt als u erop vertrouwt voor een comfortabele nachtrust. Gezien hoe de beste matrastoppers in staat zijn om een ​​vermoeid, oud bed nieuw leven in te blazen om het weer als nieuw en comfortabel te laten voelen, u wilt het fris houden.

Bovendien brengen we gemiddeld zeven tot acht uur in bed door (of meer voor anderen), dus geen wonder dat toppers in de loop van de tijd de neiging hebben om huidcellen, lichaamsolie, geurtjes, stof, bacteriën en andere narigheid op te nemen. Daarom is het zo belangrijk om te weten hoe je je dekmatras schoonmaakt, extra onderhoud geeft en fris houdt.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Omdat topmatrassen niet zoals ander beddengoed in de wasmachine kunnen worden gegooid, kan het in het begin lastig lijken om te weten hoe je een topdekmatras moet schoonmaken. Het mooie is dat het gemakkelijk te doen is en helemaal niet lang duurt.

Dus, of je nu liever lekker in bed ligt te Netflixen of je ochtendkoffie liever morst, hier is hoe je een bovenmatras schoonmaakt in zes eenvoudige stappen.

Zo maak je een dekmatras schoon in vijf eenvoudige stappen

een. Eerste, bereid de topper en verwijder al het beddengoed van de matrastopper en verwijder de topper van het bed. Stel het in plat op een harde ondergrond zoals de vloer zodat je bij het schoonmaken makkelijk bij de hoeken kunt. Open ook een raam en zorg ervoor dat de kamer is goed geventileerd tijdens het schoonmaken .

playstation 4 autoracespellen

twee. Volgende, haal de stofzuiger tevoorschijn en stofzuig het oppervlak van uw dekmatras lichtjes met een zachte borstel. Gebruik cirkelvormige bewegingen om stofdeeltjes, haar of vuil op uw topper te verwijderen. Bovendien voorkomt dit de vorming van bacteriën of micro-organismen.

s21 vs s21 plus specificaties

Een matrastopper stofzuigen(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als je echter geen stofzuiger wilt gebruiken, kun je altijd kiezen voor een zachte borstel om vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat u dit aan beide zijden van de topper doet voor het beste resultaat.

Een borstel gebruiken om een ​​matrastopper schoon te maken(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

3. nutsvoorzieningen controleer op vlekken en vlek schoon. Een opeenhoping van zweet en lichaamsoliën kan lelijke vlekken op de bovenmatras veroorzaken. Afhankelijk van de vlek, vlek reinigen met een goede vlekverwijderaar zoals Tide ( $ 14,99 bij Amazon ), of voorzichtig wrijf met een vochtige, zeepachtige doek om de vlek voorzichtig te verwijderen . Dep de vloeistof eruit met een licht vochtige doek en droog af met keukenpapier. Herhaal vervolgens totdat de vlek is verwijderd.

Vier. Een andere manier om vlekken te verwijderen is door: een oplossing van zuiveringszout, azijn en water mengen spray en breng aan op het gebied. Gebruik cirkelvormige bewegingen om in de vlek te wrijven en laat ongeveer 30 minuten intrekken om in het gebied te sijpelen. Als je meer wilt weten, zoek dan uit waarom zuiveringszout en azijn zo goed zijn in schoonmaken.

Vrouw die een matrastopper schoonmaakt(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

5 . Vervolgens moet u: geuren wegwerken. Net als vlekken kunnen muffe geuren ontstaan ​​door zweet, morsen of ongelukken (vooral van jonge kinderen). Nogmaals, dit kan worden behandeld met zuiveringszout, een natuurlijke geurneutralisator.

beste games in de Play Store

gewoon strooi zuiveringszout rechtstreeks op het oppervlak van de dekmatras en laat deze ongeveer 8 uur of een nacht intrekken. Dan, stofzuig de topper , zodat er geen zuiveringszoutdeeltjes op de topper achterblijven. Op dezelfde manier waarop zuiveringszout kan worden gebruikt om vlekken te verwijderen, kan zuiveringszout je matrastopper ontgeuren.

Als je meer wilt weten over de wonderen van zuiveringszout, ontdek dan waarom zuiveringszout en azijn zo goed zijn in het schoonmaken.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

6. Eindelijk, je zou moeten goed aan de lucht drogen voordat u de bovenmatras weer op het bed legt. Als er nog vocht is, kan dit leiden tot schimmel- of meeldauwvorming.

Topmatrassen van traagschuim kunnen enige tijd nodig hebben om te drogen, dus het wordt aanbevolen om ze buiten of in een goed geventileerde ruimte te hangen voor maximaal 24 uur of tot volledig droog .

Een matrastopper terugplaatsen(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Wat is een topmatras?

Matrastoppers zijn een extra schuimlaag die op je matras onder je bedlinnen rust. Meestal zijn deze gemaakt van traagschuim, gel, holle vezels en microvezels, veren en latex. Deze matrassen zijn ontworpen om een ​​oude of oncomfortabele matras nieuw leven in te blazen en kunnen extra ondersteuning en comfort bieden. Het beste van alles is dat een bovenmatras uw slaapkwaliteit kan verbeteren en in sommige gevallen veel goedkoper is dan het kopen van een gloednieuwe matras.

beste ps4-games van dit moment

Topmatras op bed(Afbeelding tegoed: Amazon)

Hoe lang gaat een topdekmatras mee?

Bij goed onderhoud gaat een kwaliteitsmatras net zo lang mee als een matras. Terwijl een matrastopper van mindere kwaliteit maar tot twee jaar meegaat. U kunt een bovenmatras altijd afdekken met een hoogwaardige matrasbeschermer om eventuele vlekken te voorkomen.

De beste matrastoppers deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen09uur16minuten07droogKorting LUCID 2-inch geventileerde gel... Amazone Prime $ 52,99 $ 46,99 Visie Korting Lucid King 2 Inch Gel Geheugen... Matrasfirma $ 119,99 $ 71,99 Visie Droomcollectie van Lucid 4'... Bed Bad & Verder $ 114,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen