Geschilderde muren schoonmaken om vlekken te verwijderen — tips en trucs

Vrouw die een muur schoonmaakt met blauwe doek (Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als je nieuwe muren er vuil uitzien, moet je weten hoe je geverfde muren schoonmaakt om vlekken te verwijderen. Of het nu gaat om vet en vuil, koffiespatten en potloodstrepen, onze muren kunnen in de loop van de tijd onderhevig zijn aan tal van vlekken - vooral als je jonge kinderen hebt die ze gebruiken om hun artistieke talenten te tonen!

Weten hoe je geverfde muren moet schoonmaken om vlekken te verwijderen, kan een beetje lastig lijken, omdat je je muren niet zo ver wilt ruïneren dat je ze opnieuw moet schilderen. Bovendien moet u rekening houden met het type verfafwerking dat u heeft, omdat agressieve schoonmaakmiddelen of bleekmiddel het oppervlak kunnen beschadigen of de vlek kunnen verergeren.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Met deze eenvoudige tips en trucs is het echter mogelijk om geverfde muren schoon te maken om vlekken te verwijderen (en niet om verf te verwijderen). Volg onze handige gids over hoe u uw geverfde muren weer vlekvrij en glanzend kunt krijgen.

Hoe geschilderde muren te reinigen om vet- en vuilvlekken te verwijderen?

Wat je nodig hebt

Afwasmiddel

witte azijn

Natriumcarbonaat

Niet-schurende spons

Gumspons schoonmaken

Borstel met zachte haren

Microvezeldoek

Papieren handdoeken

een. Eerste, meng een paar druppels vloeibaar afwasmiddel met warm water in een spuitfles. Afwasmiddel is speciaal ontwikkeld om door vet heen te snijden en is niet te hard voor gebruik op geverfde muren.

twee. Gebruik een niet-schurende spons en doe een vlektest op de vlek voordat je de hele ruimte gaat schoonmaken. Dit is om te zien of de reiniger zal werken zonder de verf te verwijderen.

iphone aanbiedingen voor bestaande klanten

De muur schoonmaken met spray en spons(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

3. Voor hardnekkigere vetvlekken kunt u: meng zuiveringszout met warm water totdat het een pasta vormt. Werk de pasta-formule voorzichtig in de muurvlek en zorg ervoor dat u het gebied niet te hard schrobt. Dit maakt de vlek alleen maar erger.

Vier. Dan, veeg de formuleresten weg met een schone, vochtige microvezeldoek . Het is het beste om witte, pluisvrije doeken te gebruiken om te voorkomen dat de kleur van de stof in je muur trekt.

baking soda in een lepel(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Hoe geschilderde muren te reinigen om koffievlekken en andere gemorste vloeistoffen te verwijderen?

een. Make-up een natuurlijke multifunctionele reinigingsoplossing door een theelepel vloeibaar afwasmiddel in een liter warm water te roeren. Volg dit door een ¼ theelepel witte azijn.

twee. Een toptruc is om breng de oplossing op de vlek aan met een zachte borstel.

Koffievlekken op de muur(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

3. Doe eerst een spottest de oplossing in de vlek werken. Schrob zachtjes in zij-aan-zij bewegingen zonder te veel druk op het gebied uit te oefenen.

4. Maak een papieren handdoek nat en wring hem uit om de reiniger uit te spoelen. Zodra de koffievlek is verwijderd, veeg het oppervlak af met een droge doek en laat drogen.

Een muur afvegen met een microvezeldoek(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Hoe geschilderde muren schoon te maken om potloodstrepen te verwijderen

een. Probeer eerst verwijder de markeringen met een gloednieuwe potloodgum of kunstgom gum. Concentreer u specifiek op de markeringen, zodat u niet over een heel gebied wrijft en het risico loopt de verf te beschadigen.

twee. Als dit niet werkt, kunt u proberen voorzichtig over de markering te wrijven met een reinigingssponsje . Reinigingssponsjes zijn niet-schurend en ontworpen om potloodstrepen van uw muur te verwijderen.

Potloodstrepen op de muur wissen(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

3. Een andere gemakkelijke methode voor potloodvlekken is om: dompel de hoek van een vochtige doek in zuiveringszout en dep langs de markering.

Vier. Herhaal totdat het merkteken is verwijderd voordat u een andere schone vochtige doek gebruikt om de baking soda af te vegen.

5. Een andere truc is om breng een kleine hoeveelheid dagelijkse witte tandpasta aan op een zachte doek en wrijf zachtjes over de potloodmarkering. Net als zuiveringszout is tandpasta een mild, natuurlijk schuurmiddel dat kan helpen potloodvlekken te verwijderen.

Potloodstrepen van een muur verwijderen(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Hoe verschillende soorten geverfde muren schoon te maken

Hoe u uw geverfde muur schoonmaakt, hangt af van het type afwerking dat het heeft. Vlakke afwerkingen zoals matte en eierschaalverf zijn minder duurzaam om schoon te maken, dus vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of ontvetters die de verf kunnen strippen. Glans- of halfglanzende verven zijn zeer duurzaam en kunnen tegen een milde ontvetter. Latexverf heeft gewoon warm water en een niet-schurend schoonmaakmiddel nodig.

De beste baking soda-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over18uur3. 4minutenVier vijfdroog Duzzit Amazing Baking Soda... Amazone $ 17,95 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen