Hoe maak je een douchekop schoon en verwijder je kalkaanslag?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Weten hoe je een douchekop schoonmaakt, is misschien iets waar je nog niet aan hebt gedacht als het gaat om het schoonmaken van je huis. Maar denk er eens over na - hoe lang gebruik je je douchekop al? Het zat er waarschijnlijk al toen je er introk, of misschien heb je het jaren geleden geïnstalleerd en heb je er geen seconde over nagedacht.

Er stroomt elke dag water door een douchekop en na jarenlang gebruik zal er onvermijdelijk kalkaanslag rond de gaten ontstaan, wat de stroming van het water kan vertragen en er ook niet geweldig uitziet.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het goede nieuws is dat het schoonmaken van een douchekop helemaal niet moeilijk is en dat het meeste werk volledig hands-off is. U hoeft hiervoor ook geen dure schoonmaakmiddelen te kopen. Hier leest u hoe u gemakkelijk een douchekop kunt reinigen. En aangezien je al in de badkamer bent, wil je misschien ook leren hoe een afvoer ontstoppen zonder een zuiger te gebruiken? .

Hoe maak je een douchekop schoon?

Wat je nodig zult hebben

Witte gedistilleerde azijn (ongeveer 2-3 kopjes, afhankelijk van de grootte van je douchekop)

Een plastic opbergtas voor voedsel

Touw of twist banden

Oude tandenborstel

Microvezeldoek

Deze methode kan het beste worden gebruikt op roestvrijstalen douchekoppen. Gebruik deze niet om douchekoppen van messing of geborsteld nikkel schoon te maken, omdat azijn de afwerking kan beschadigen.

iphone xr en 11 maat

een. Ten eerste, als uw douchekop afneembaar is, leg het op de vloer van je badkuip , of in de gootsteen als u erbij kunt en het overtollige water eruit laat lopen. Maak je geen zorgen als het niet verwijderbaar is - je kunt deze methode nog steeds gebruiken terwijl het aan de muur/het plafond is bevestigd.

twee. Voor 2 kopjes (je kunt later meer toevoegen als je dat nodig hebt) van witte azijn in de plastic zak.

3. Voorzichtig, plaats de zak over de douchekop (houd de azijn in de gaten zodat je hem niet zelf morst), pas aan totdat het hele armatuur ondergedompeld is in de azijn. Voeg meer azijn toe als je douchekop niet volledig ondergedompeld is.

4. Bevestig de zak rond de nek van de douchekop met een stuk touw of met een stropdas. Test zorgvuldig hoe veilig de tas is voordat u hem volledig loslaat.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

5. Laat de douchekop weken in de azijn voor 8-12 uur. Voor een bijzonder vuile armatuur, laat het een nacht staan.

6. Als de tijd om is, verwijder de zak van rond de douchekop. Gooi het nog niet weg! Laat een paar seconden warm water door de douchekop lopen om eventuele minerale afzettingen die erin vastzitten weg te spoelen.

7. Dompel deze met een oude tandenborstel in de azijn en schrobben rond de gaten waar het water naar buiten komt, om ervoor te zorgen dat er geen ophoping achterblijft.

8. Gebruik een vochtige microvezeldoek om was de azijn weg en buff met een droog gedeelte, waardoor uw pas gereinigde douchekop glimt. Gooi de gebruikte azijn weg in de doucheafvoer of in de gootsteen.

goede serie over hbo max

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Je douchekop zou nu sprankelend schoon moeten zijn en de waterstroom zou ook veel beter moeten zijn dan voorheen. Deze methode is niet alleen effectief bij douchekoppen, ook roestvrijstalen kranen kun je op dezelfde manier reinigen.

Hoe vaak moet je je douchekop schoonmaken?

Om de opbouw van mineralen en bacteriën op afstand te houden, moet je douchekop één keer per maand worden schoongemaakt.

Door dit proces toe te voegen aan uw badkamerreinigingsroutine, verlengt u de levensduur van uw douchekop en tilt u de netheid van uw douche naar een hoger niveau. Zorg ervoor dat u, of iemand anders in het huishouden, geen toegang tot de douche nodig heeft terwijl u deze schoonmaakt, aangezien dit enkele uren kan duren!

De beste douchekopdeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over13uur12minuten53droog Nosam watertemperatuur... Amazone Prime $ 18,99 Visie Lage voorraad Nosame Douchekop, Filter... Walmart $ 27,64 Visie Lage voorraad Nosame Douchekop, Filter... Walmart $ 29,40 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen