Hoe de Android-cache te wissen

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Weten hoe je de Android-cache kunt wissen, kan een handige vaardigheid zijn, vooral als je steeds maar te weinig opslagruimte hebt. In sommige gevallen kan het opschonen van uw cache zelfs helpen om een ​​trage telefoon sneller te maken.

Caching is wanneer het besturingssysteem of apps zelf tijdelijke bestanden naar uw apparaat downloaden, zodat ze sneller kunnen worden opgehaald voor een snellere werking en later laadtijden. Er zijn twee hoofdcaches op een Android-telefoon, de Chrome-cache en de app-cache - lees verder en we laten u zien hoe u beide kunt wissen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

In cache opgeslagen bestanden kunnen de ervaring van het gebruik van bepaalde apps verzachten, maar tegelijkertijd wilt u niet dat uw telefoon of tablet verzandt in ongewenste bestanden. Chrome kan bijvoorbeeld bestanden opslaan van sites die u nooit bezoekt, terwijl de app-cache ruimte kan innemen met bestanden van apps die u een keer hebt gebruikt en vervolgens hebt verlaten.

Je meest gebruikte apps kunnen ook gigabyte aan ruimte in cachebestanden innemen, dus het kan de moeite waard zijn om nu weer op te schonen. De verwijdering is permanent, maar u kunt de cache van elke app opnieuw opbouwen door deze normaal te gebruiken.

Hoe de Android-cache te wissen: app-cache wissen

een. Sleep naar beneden op het startscherm , dan tik op het tandwielpictogram om Instellingen te openen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

google pixel 7 releasedatum

twee. Tik op Opslag.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Tik op Andere apps.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

4. Je ziet een lijst met al je geïnstalleerde apps, samen met hoeveel opslagruimte ze in totaal gebruiken. Tik op een app waarvoor u de cache wilt wissen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

5. Tik op Cache wissen. U kunt de app-cache ook wissen door op Gegevens wissen te tikken, maar hierdoor worden ook belangrijkere gegevens zoals gebruikersaanmeldingen en instellingen verwijderd, dus doe dit niet tenzij u de app wilt gaan gebruiken alsof deze nieuw is.

alexa echo dot 4e generatie

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Hoe de Android-cache te wissen: Chrome-cache wissen

1. Open Chrome en tik op het pictogram met drie stippen .

(Afbeelding tegoed: toekomst)

twee. Tik op Geschiedenis.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Boven aan het menu Geschiedenis, tik op Browsegegevens wissen…

(Afbeelding tegoed: toekomst)

chrome vs firefox ram-gebruik

4. Optioneel kunt u: selecteer een tijdsperiode in het vervolgkeuzemenu , zodat u alleen bestanden in de cache wist die binnen een bepaalde recentheid zijn verkregen. Als u alles wilt verwijderen, selecteert u Altijd.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

5. Zorg ervoor dat afbeeldingen en bestanden in cache is aangevinkt. Schakel Browsegeschiedenis en Cookies en sitegegevens uit, tenzij u deze ook wilt verwijderen. Tik op de knop Gegevens wissen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

6. Als een ander dialoogvenster verschijnt, waarin u wordt gevraagd te bevestigen dat u gegevens van specifieke sites wilt wissen, tik op Wissen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De beste Google Pixel 4a-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen09uur09minutenelfdroog Google Pixel 4a Google winkel $ 349 Visie Google Pixel 4a 128GB... Walmart $ 470,01 Visie Google Pixel 4a (4G) G025N ... Amazone $ 595 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen