Een Xbox-controller aansluiten op een pc

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

galaxy s21 versus pixel 5

Als u weet hoe u een draadloze Xbox-controller op uw pc aansluit, krijgt u het beste van twee werelden. Je krijgt de ongeëvenaarde kracht van een gaming-pc naast het meer toegankelijke besturingsschema dat een consolecontroller biedt. Het is een win-winsituatie.

Spelen met een toetsenbord en muis kan leuk zijn, maar soms heeft de meer vereenvoudigde knoplay-out die je op een Xbox draadloze controller vindt de voorkeur. Gelukkig heeft Microsoft zijn consolepad volledig compatibel gemaakt met pc, en het installatieproces is ook niet al te lastig.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er zijn verschillende manieren om een ​​draadloze Xbox-controller op een pc aan te sluiten. U kunt de twee koppelen via Bluetooth of u kunt een Micro-USB/USB-C-kabel gebruiken voor een meer gestroomlijnde installatie. Er is ook een derde optie, de controller op je pc aansluiten met behulp van een Xbox Wireless-adapter, maar hiervoor is een extra accessoire nodig.

Er moet ook worden opgemerkt dat niet alle pc-games compatibel zijn met een draadloze Xbox-pad. Je kunt controleren of een titel controllerondersteuning biedt op de website van de uitgever of in de winkel waar je games koopt. Als die punten uit de weg zijn, volgt u de onderstaande instructies om te leren hoe u een draadloze Xbox-controller op een pc aansluit.

Een Xbox-controller aansluiten op een pc: Gebruik een kabel

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Voordat we ingaan op de stappen, is het belangrijk op te merken dat deze methode om een ​​draadloze Xbox-controller op een pc aan te sluiten enigszins verschilt, afhankelijk van de Xbox-controller die je gebruikt. Xbox Series X, Xbox Elite Series 2 en Xbox Adaptive controllers vereisen een USB-C-kabel, terwijl de oudere Xbox One-pad een Micro-USB-kabel gebruikt.

1. Sluit een kabel aan op je Xbox-controller en pc. Of je nu een USB-C- of Micro-USB-kabel gebruikt, sluit het ene uiteinde aan op je controller en het andere op je pc.

verwijder meerdere contacten op iphone

twee. Nu je controller en pc zijn verbonden, druk op de Xbox-knop op de controller om de pad in te schakelen.

3. Nu uw controller is aangesloten en ingeschakeld, sta Windows toe de benodigde stuurprogramma's te installeren . Dit zou niet lang moeten duren en is een eenmalig proces. De volgende keer dat u uw controller op uw pc aansluit, hoeft u deze stap niet te doorlopen. Je controller is nu verbonden .

Xbox-controller verbinden met pc: verbinding maken via Bluetooth

Voordat u probeert uw Xbox draadloze controller via Bluetooth te verbinden, is het belangrijk om te controleren of uw controller de functie daadwerkelijk ondersteunt.

Als je een Xbox Series X-controller gebruikt, ben je klaar om te gaan. Als je een oudere Xbox One-controller gebruikt, is het een beetje lastiger.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

De vernieuwde controller die met de Xbox Series S is gelanceerd, biedt Bluetooth, terwijl de originele Xbox One-controller dat niet doet. Als je niet zeker weet welke je hebt, is de gemakkelijkste manier om de twee van elkaar te onderscheiden door de plastic lijst aan de bovenkant of door het feit dat de nieuwere controllers een 3,5 mm koptelefoonaansluiting aan de onderkant hebben.

Als je die poort mist, heb je helaas een Xbox One-pad zonder Bluetooth.

1. Open het menu Bluetooth en andere apparaten op uw pc . Typ gewoon Bluetooth in de Windows-zoekbalk in de linkerhoek van uw scherm en u krijgt de optie om naar het menu Bluetooth en andere apparaten te gaan. Zorg ervoor dat Bluetooth hier is ingeschakeld.

twee. Zet je Xbox-controller aan door op de Xbox-knop te drukken. Zodra uw controller is ingeschakeld, houd de synchronisatieknop ingedrukt bovenop de controller (die met drie streepjes ernaast) totdat het Xbox-logo snel begint te knipperen.

3. Klik in het menu Bluetooth-instellingen op Bluetooth of ander apparaat toevoegen en selecteer vervolgens Bluetooth in het pop-upmenu. Na een paar seconden zoeken zou je Xbox-controller in de lijst met apparaten moeten verschijnen. Klik op je Xbox-controller in de apparatenlijst om het te koppelen met uw pc.

Xbox-controller verbinden met pc: verbinding maken via Xbox draadloze adapter

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Apple Watch Sale-serie 5

Terwijl u een moet kopen Xbox draadloze adapter afzonderlijk, is het uiterst eenvoudig om uw Xbox draadloze controller op uw pc aan te sluiten met behulp van dit accessoire. Het is de gemakkelijkste manier om uw pad in te stellen op een pc met een draadloze verbinding.

1. Sluit de Xbox draadloze adapter aan op een USB-poort . De adapter wordt geleverd met een standaard USB-A-connector, dus je hebt een laptop nodig met een van deze poorten.

2. Zet je Xbox-controller aan door de Xbox-knop ingedrukt te houden . Zodra uw controller is ingeschakeld, houd de synchronisatieknop ingedrukt . Deze bevindt zich bovenop de controller (het is de knop met drie streepjes ernaast) totdat het Xbox-logo begint te knipperen.

3. Houd de synchronisatieknop op de Xbox draadloze adapter een paar seconden ingedrukt . Deze knop bevindt zich aan de zijkant van de adapter of aan de basis, afhankelijk van het model dat u heeft. Wanneer de Xbox-logo op je controller stopt met knipperen en continu brandt, is uw controller aangesloten.

De beste Microsoft Xbox Series X-controller Carbon Black-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over19uur02minuten01droogKorting Xbox Core draadloze controller... Amazone Prime $ 59,99 $ 49,49 Visie Microsoft Xbox draadloos... Walmart $ 54,99 Visie Xbox Core-controller - Koolstof... Walmart $ 149,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen