Hoe de PS4-controller op de PS5 aan te sluiten

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Er zijn verschillende redenen waarom je misschien wilt weten hoe je een PS4-controller op PS5 kunt aansluiten. Om te beginnen was je misschien afgeschrikt om een ​​tweede PS5 DualSense-pad te kopen voor de prijs of betrouwbaarheid schrikt af . En misschien wil je er ook een als je van plan bent bepaalde PSVR-games op de PS5 te spelen.

jbl bar 5.1 surround review

Het goede nieuws is dat je een PS4-controller kunt gebruiken met een PS5, en in deze tutorial laten we je zien hoe je je reserve DualShock 4-pad aansluit en loskoppelt.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Voordat we echter beginnen, moet u de enige grote beperking kennen: u kan geen PS4-pad gebruiken om PS5-games te spelen . Dit is vooral irritant omdat Sony je precies dat laat doen wanneer je je PS5-games naar een ander apparaat streamt, maar daar zijn we dan.

Dus waarom zou je een PS4-pad willen gebruiken met je PS5? Achterwaartse compatibiliteit. Hoewel de DualSense-pad werkt met alle PS4-games (behalve PSVR-games die de DualShock 4-lichtbalk gebruiken), kun je door een tweede DualShock 4-pad aan te sluiten lokale multiplayer PS4-games op je PS5 spelen zonder extra hardware te kopen. In mijn huis is dit van onschatbare waarde gebleken voor Rocket League met gesplitst scherm en coöperatieve verkenning in Spelunky 2.

Dus zonder verder oponthoud, hier is hoe je een PS4-controller op PS5 aansluit.

Hoe de PS4-controller op de PS5 aan te sluiten

1. Zoek een microUSB-kabel

(Afbeelding tegoed: Wikipedia)

De PS4-pad van de laatste generatie maakt gebruik van een microUSB-kabel, dus je kunt niet zomaar je PS5 DualSense-draad gebruiken. Een opsporen microUSB-kabel , en steek hem in een van de USB-poorten op je PS5.

2. Sluit uw DualShock 4-pad aan

starlink beschikbaar in mijn omgeving

(Afbeelding tegoed: Sony)

Steek de microUSB-connector in de bovenkant van uw DualShock 4-pad .

3. Schakel de controller in

(Afbeelding tegoed: Sony)

Houd de PlayStation-knop in het midden van de DualShock 4-pad . ingedrukt totdat het lampje knippert. Als het werkt, zou de PS5 je moeten vragen wie de gamepad gebruikt.

De PS4-pad is nu gekoppeld aan de PS5 en u hoeft deze stap niet opnieuw te volgen. Je kunt de PS5 zelfs inschakelen door de PlayStation-knop ingedrukt te houden, net zoals je zou doen met een DualSense-pad.

Een PS4-controller ontkoppelen van PS5

Hoewel je de DualShock 4-controller opnieuw kunt toewijzen door hem op een ander apparaat aan te sluiten, kun je er ook voor zorgen dat de PS5 de pad vergeet.

1. Ga naar 'Instellingen'

Krediet: Alan Martin

Druk op de knop Instellingen (het tandwielpictogram) in de rechterbovenhoek van het PS5-startscherm.

2. Selecteer Accessoires

Krediet: Alan Martin

maak een gmail nieuw account aan

Scroll door het submenu totdat je bij komt Accessoires. Druk op X erop .

3. Selecteer Bluetooth-accessoires

Krediet: Alan Martin

Druk op X op de optie gelabeld Bluetooth-accessoires.

4. Selecteer DualShock 4

Krediet: Alan Martin

Hier zie je de apparaten die aan je PS5 zijn gekoppeld, waaronder de DualShock 4 - druk op X erop .

5. Druk op Verwijderen

Krediet: Alan Martin

Selecteer Verwijderen en de PS5 zal je vertellen dat het apparaat zal worden vergeten. druk op OK en je DualShock 4 is niet langer geregistreerd op de PS5.

Meer PS5-tips

We willen dat je het meeste uit je PS5 haalt, dus hebben we een aantal handleidingen samengesteld om je te helpen het te gebruiken.

Op het DualSense-front kunnen we u laten zien hoe u uw PS5-controller kunt bijwerken om ervoor te zorgen dat het altijd compatibel is met de console, plus hoe adaptieve triggers op PS5 uit te schakelen en hoe een PS5-controller op pc te gebruiken .

Voor degenen onder u die upgraden van een PS4, hebben we ook tutorials voor het spelen van PS4-games op PS5.

Eindelijk kunnen we je vertellen hoe je PS5-screenshots naar je pc of telefoon kunt verplaatsen , hoe Remote-play te gebruiken op PS5 , hoe games over te zetten naar een externe harde schijf van PS5 en hoe games op PS5 te verwijderen .

kun je rennen met airpods?
De beste Sony DualShock 4-deals van vandaag 871 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen05uurvijftienminuten46droog PlayStation 4 DualShock 4 -... Dell $ 64,99 Visie Sony PlayStation 4, DualShock... Walmart $ 79 Visie Sony DualShock 4 Draadloos... Amazone Prime $ 84,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen