Hoe WEBP naar JPEG of PNG te converteren

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als u regelmatig webafbeeldingen downloadt, is het handig om te weten hoe u WEBP naar JPEG of PNG kunt converteren. U bent ongetwijfeld WEBP-afbeeldingen op websites tegengekomen, hoewel u zich misschien niet realiseerde dat de afbeeldingen in dat formaat waren totdat u er met de rechtermuisknop op klikte en 'Opslaan als...' koos.

WEBP is door Google ontwikkeld als een manier om webafbeeldingen weer te geven met behulp van een uniek compressiesysteem. Dit vermindert hun grootte tot een derde in vergelijking met de traditionele JPEG- en PNG-formaten, terwijl hun kwaliteit behouden blijft.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het probleem is dat veel populaire beeldbewerkers, zelfs betaalde, WEBP nog steeds niet ondersteunen. Dit betekent dat u WEBP-afbeeldingen die u naar uw bureaublad hebt gedownload, niet kunt openen als u ze wilt bewerken en hergebruiken.

Een oplossing is om met de rechtermuisknop op de WEBP-afbeelding op een webpagina te klikken en 'Afbeelding openen in nieuw tabblad' te kiezen, en vervolgens Maak een screenshot ervan. Dit zal echter niet de kwaliteit van de foto behouden; in feite zal het een relatief lage resolutie zijn.

Een betere optie is om het WEBP-bestand te converteren naar JPEG- of PNG-indeling, zodat u met de afbeelding kunt doen wat u wilt. In onze onderstaande gids leggen we de twee beste manieren uit om WEBP gratis naar JPEG of PNG te converteren.

Hoe WEBP naar JPEG of PNG te converteren met Microsoft Paint

Hoewel veel afbeeldingseditors geen WEBP-bestanden kunnen openen, laat staan ​​ze converteren, is Microsoft Paint een opmerkelijke uitzondering. Deze ingebouwde Windows-app wordt vaak afgedaan als eenvoudig, maar het kan uitstekend WEBP-afbeeldingen converteren naar JPEG- of PNG-indeling. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.

1. Start MS Paint, ofwel vanuit het menu Start of door paint in het Windows-zoekvak te typen en op Paint te klikken bovenaan de resultatenlijst.

Wanneer Paint wordt geopend, klik op het menu Bestand en kies Openen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. Blader naar het WEBP-afbeeldingsbestand u wilt converteren, selecteer het dan en klik op Openen .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Zodra de WEBP-afbeelding in Paint is geladen, klik op het menu Bestand en beweeg uw muiscursor naar beneden naar Opslaan als.' Selecteer JPEG-afbeelding of PNG-afbeelding in het zijmenu .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Wanneer het vak Opslaan als wordt geopend, kiest u de map waarin u de geconverteerde afbeelding wilt opslaan en voert u een bestandsnaam in. Zorg ervoor dat JPEG of PNG is geselecteerd in het menu Opslaan als type , dan klik op Opslaan.

Uw WEBP-bestand wordt nu geconverteerd naar het afbeeldingsformaat van uw voorkeur, zodat u het kunt openen in de afbeeldingseditor van uw voorkeur. Of als je bij Paint wilt blijven, raadpleeg dan onze gids voor: hoe afbeeldingen te bewerken in Microsoft Paint .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe WEBP naar JPEG of PNG te converteren met een online converter

Als u geen Windows-pc gebruikt, is de eenvoudigste manier om een ​​WEBP-bestand naar JPEG of PNG te converteren, het gebruik van een online conversietool zoals CloudConvert . Deze site werkt met macOS, Android, iOS en Linux, evenals met Windows, en het proces duurt een kwestie van seconden.

1. Bezoek CloudConvert in uw desktop- of mobiele browser. Klik of tik op de pijl naast de knop Bestand selecteren op de startpagina.

Kies of je wilt upload het WEBP-bestand vanaf uw computer (of mobiel apparaat), voer de URL in om deze van internet te converteren , of importeer het vanuit Google, Dropbox of OneDrive.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. CloudConvert wil detecteert automatisch het formaat van het bestand als WEBP . Als dat niet het geval is, klikt u op het vervolgkeuzemenu Converteren en selecteert u Afbeelding en vervolgens WEBP.

nutsvoorzieningen klik op het vervolgkeuzemenu Converteren naar en kies Afbeelding en vervolgens JPG of PNG.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. CloudConvert past zich aan om WEBP naar JPG Converter of WEBP naar PNG Converter als paginatitel weer te geven. Klik op de knop Converteren om uw bestand te converteren.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

beste gratis streamingdiensten 2021

Vier. Zodra de conversie is voltooid, hoeft u alleen maar klik op de knop Downloaden tot sla het voormalige WEBP-bestand op naar uw computer of mobiele apparaat als een JPEG- of PNG-afbeelding .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Met CloudConvert kun je gratis tot 25 bestanden (van elk formaat) per dag converteren, wat voor de meeste mensen genoeg zou moeten zijn. Als je meer nodig hebt, moet je je registreren bij de website en ofwel credits kopen (conversieminuten genoemd) of een abonnement betalen.

Lees meer over de betalingsmogelijkheden van de dienst op de CloudConvert-prijzen bladzijde

De beste Google Pixel 5-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over04uur42minuten52droog Google Pixel 5 Google winkel $ 699 Weergave Korting Google Pixel 3 - Smartphone -... Walmart $ 799,99 $ 709.29 Weergave Google Pixel 5 5G 128GB 8GB... Amazone $ 764,79 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen