Kopiëren en plakken op een Mac

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Nieuwe Mac-gebruikers hebben vaak dezelfde zorg: kopiëren en plakken op een Mac. Ja, als ze overstappen van een pc, realiseren ze zich snel dat Control+ X, Control+C en Control+V niet op dezelfde manier werken op macOS als op Windows.

Gelukkig kunnen we het hier voor je opsplitsen. En we nemen je mee verder dan eenvoudig kopiëren en plakken, en laten je twee trucs zien voor het kopiëren en plakken op een Mac als een professional.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Kopiëren en plakken op een Mac: Sneltoetsen

Als je eenmaal weet dat Command het nieuwe besturingselement is, hoef je nooit meer te vragen 'hoe kopieer en plak ik op een Mac?' ooit weer.

Ja, Command - de sleutel tussen Option en de spatiebalk - is de belangrijkste sleutel om over te weten.

    Snee:selecteer tekst en druk op Command+XKopiëren:selecteer tekst en druk op Command+CPlakken:plaats cursor en druk op Command+V

Maar je kunt meer dan dat alleen

Om stijl te plakken en aan te passen - ook wel opmaakopties zoals vet, cursief en markeren te verwijderen - gebruikt u Shift+Command+V om te plakken. Dit is geweldig als u tekst uit een zwaar opgemaakt document verplaatst en wilt dat deze eruitziet als de tekst in het document waaraan u al werkt.

beste 2in1 laptop onder 500

Kopiëren en plakken op een Mac: Menubalk

(Afbeelding tegoed: Apple/Google)

De handmatige manier om op de mac te kopiëren en te plakken is door tekst te selecteren en vervolgens de beschikbare snelkoppelingen te zoeken met het tabblad Bewerken van de menubalk. Bewerken toont u niet alleen de beschikbare kopieer- en plakopties, maar toont u ook de sneltoetsen voor elk. Op deze manier kunt u meer te weten komen over de beschikbare opties voor uw specifieke toepassingen, aangezien er variatie is.

Kopiëren en plakken op een Mac: Afbeeldingen

Ja, je kunt ook kunst kopiëren en plakken. U gebruikt dezelfde sneltoetsen voor kopiëren en plakken als voor tekst, maar voor het kopiëren van afbeeldingen van een website klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteert u Kopiëren.

Deze methode is vooral handig om foto's van internet te maken en deze in documenten en beeldbewerkingsprogramma's, zoals Photoshop of Pixelmator, in te voegen. U bespaart ook tijd door de stappen voor het opslaan van een afbeelding naar een bestand op uw bureaublad te verwijderen.

Meer macOS-tips

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen07uur16minuten14droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen