Hoe verwijder je alle foto's op je iPhone of iPad

(Afbeelding tegoed: Apple)

Je zou misschien denken dat je nooit hoeft te weten hoe je alle foto's op je iPhone of iPad moet verwijderen - je hebt tenslotte genoeg ruimte om mee te spelen, toch?

Helaas is dat niet altijd het geval. Foto's van hoge kwaliteit en 4K-videobeelden nemen veel ruimte in beslag en je iPhone kan snel zonder opslagruimte komen te zitten.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Onze tips geven aan hoe u foto's en video's kunt beheren om ruimte op uw iPhone te krijgen. We zullen de nucleaire optie onderzoeken om alles te verwijderen - en ervoor te zorgen dat u back-upkopieën hebt voordat u dit doet.

En hoewel deze tips betrekking hebben op de iPhone, werken ze ook op uw iPad en iPod touch. Dus hier leest u hoe u alle foto's op uw iPhone verwijdert en ruimte vrijmaakt voor al die nieuwe foto's die u gaat maken.

beste goedkope gaming-headset pc

Hoe u alle foto's op uw iPhone kunt verwijderen: gebruik iCloud-foto's

(Afbeelding tegoed: Apple)

Foto's alleen op uw apparaat bewaren is een recept voor rampen die verder gaan dan opslagproblemen. Verlies je iPhone en je kostbare kiekjes zijn weg - voor altijd.

s20 plus versus s21 plus

In de Instellingen-app , ga naar Foto's en zet aan iCloud-foto's . Hiermee wordt uw volledige fotobibliotheek naar iCloud geüpload en op al uw apparaten gesynchroniseerd.

Opmerking: dit vereist dat je voldoende iCloud-opslag hebt om je afbeeldingen en video's te huisvesten. Om uw iCloud-opslag te upgraden, tikt u op uw naam in Instellingen en vervolgens op Opslag beheren onder iCloud.

Hoe u alle foto's op uw iPhone kunt verwijderen: de opslag aan boord optimaliseren

(Afbeelding tegoed: Apple)

beste deal op s21 ultra

Het uploaden van een fotobibliotheek naar iCloud kan lang duren en is afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding. Maar zodra het klaar is, komt er een handige optie beschikbaar om ruimte op uw iPhone terug te winnen.

In Instellingen , ga naar Algemeen > iPhone-opslag en schakel Foto's optimaliseren in . Dit zal de opslagbehoefte aanzienlijk verminderen door versies van lagere kwaliteit van uw snaps en video's op uw apparaat op te slaan, waardoor de hogere kwaliteit in iCloud blijft.

Hoe u alle foto's op uw iPhone kunt verwijderen: snoei uw bibliotheek handmatig bij

(Afbeelding tegoed: Apple)

U kunt er ook voor kiezen om uw originelen te behouden, maar de items die u niet langer nodig heeft uit de opslag op het apparaat te verwijderen. Video is een goede plek om te beginnen, aangezien video's veel meer opslagruimte nodig hebben dan foto's.

In de Foto's-app , druk op Tabblad Albums en selecteer Video's om een ​​lijst te maken van alle foto's die je hebt gemaakt. Zoek vooral naar degenen met een lange looptijd waar u niet langer om geeft en verwijder ze.

U kunt uw bibliotheek ook doorzoeken op onderwerp, persoon, jaar en andere criteria om groepen foto's/video's te vinden die u wilt verwijderen. Tik op Alles weergeven en Selecteer , en tik en sleep over het miniatuurraster om meerdere items te selecteren. Tik op het prullenbakpictogram om ze te verwijderen.

Gebruik hetzelfde proces om alles weg te gooien in Bibliotheek > Alle foto's . Verwijderde items blijven 30 dagen in het album 'Recent verwijderd', tenzij u Selecteren > Alles verwijderen gebruikt om ze onmiddellijk te verwijderen.

iphone 11 vs 12 afmetingen

Wees gewaarschuwd: Verwijderde items zijn voorgoed verdwenen. Dit geldt ook voor iCloud-foto's: alles wat u uit uw bibliotheek verwijdert, wordt ook verwijderd uit alle apparaten . Optimalisatie is daarom vaak een betere gok.

Hoe u alle foto's op uw iPhone kunt verwijderen: maak een back-up voordat u deze verwijdert

(Afbeelding tegoed: Apple)

Maak er een kopie van voordat u iets belangrijks verwijdert.

Als iCloud-foto's niet gebruiken , sluit uw apparaat aan op uw Mac of pc via een USB-kabel . Op Mac kunnen uw foto's en video's dan worden geïmporteerd in de Foto's-app ; ga op pc naar Start > Foto's en toen Importeren > Vanaf een USB-apparaat . Selecteer items om te importeren en geef aan waar ze moeten worden opgeslagen.

beste 4TB externe harde schijf

Als iCloud-foto's gebruiken , items uit Foto's slepen (Mac) of Verkenner > iCloud-foto's (Windows, met de iCloud-app ) naar een back-upschijf voordat u ze uit iCloud verwijdert. U kunt er ook voor kiezen om een ​​back-up te maken van de gehele bibliotheek. (Op Mac vindt u dit in de map Afbeeldingen in uw gebruikersmap.)

Als je alleen een mobiel apparaat hebt en een kopie van afbeeldingen/video's wilt bewaren voordat je ze verwijdert, deel ze dan met een cloudopslagservice zoals Apple's iCloud of Dropbox. U kunt ook uw hele bibliotheek overzetten naar Google Foto's volgens Het technische artikel van Apple . Houd er echter rekening mee dat Google-services u beperken tot 15 GB opslagruimte voordat u een jaarlijkse vergoeding moet gaan betalen.

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen01uureenentwintigminuten12droogKorting Apple AirPods Pro Walmart $ 249 $ 197 Weergave Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Weergave Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen