Hoe apps op een iPhone te verwijderen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe heerlijk veel iOS-apps ook zijn, soms overleven ze hun nut. Of, in grimmige omstandigheden, heb je besloten dat ze om te beginnen nooit een plek op je iPhone hadden moeten vinden. Wat de reden ook is, je wilt een app van je iPhone verwijderen en je wilt het nu doen.

Er is goed nieuws. Het verwijderen van apps van je iPhone is een eenvoudig proces dat Apple zelfs heeft gestroomlijnd in recente iOS-updates. Zelfs nu iOS 14 een nieuwe manier introduceert om de apps op je telefoon te beheren met App Library, blijft het verwijderen van apps vrij eenvoudig.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hier leest u hoe u apps van een iPhone verwijdert, of dit nu vanaf het startscherm of de app-bibliotheek is. We zullen je ook vertellen hoe je een app opnieuw kunt installeren als je deze hebt verwijderd maar twijfelt.

waar mijn 4e stimuluscontrole?

Een app van je iPhone verwijderen in iOS 14

Voor deze oefening gaan we ervan uit dat je de nieuwste versie van iOS gebruikt. iOS 14 werkt immers op telefoons die dateren uit de iPhone 6s van 2015. Zelfs als je nog steeds iOS 13 gebruikt, is het proces vrijwel hetzelfde.

1. Zoek de app die je wilt verwijderen op je startscherm. Houd het app-pictogram ingedrukt . Laten we voor dit voorbeeld Instagram verwijderen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. Vroeger zou het ingedrukt houden van het app-pictogram ervoor zorgen dat alle apps op je scherm trillen en schudden, en er zou een kleine X zijn waarop je moet tikken om de app te verwijderen. De zaken zijn nu veel eenvoudiger. Er verschijnt een pop-menu met zowel app-snelkoppelingen als app-beheeropties - selecteer de optie die zegt App verwijderen .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Er verschijnt een pop-upmenu met de vraag of je de app wilt verwijderen of gewoon van het startscherm wilt verwijderen. (Als u voor het laatste kiest, is de app nog steeds toegankelijk via het app-bibliotheekscherm van uw telefoon.) Selecteer App verwijderen als je klaar bent om de laatste van die app te zien.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. U wordt er nogmaals aan herinnerd dat als u de app verwijdert, alle gegevens die aan de app zijn gekoppeld, van uw telefoon worden verwijderd. Bevestig dat je de app wilt verwijderen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Zodra je hebt bevestigd, verdwijnt de beledigende app en worden je startschermpictogrammen opnieuw gerangschikt alsof die app er nooit was.

best beoordeelde draagbare telefoonoplader

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Een app verwijderen uit de app-bibliotheek in iOS 14

iOS 14 introduceert een nieuwe app-bibliotheekfunctie in de hoop de rommel op het scherm te verminderen. Het idee is dat u uw startscherm reserveert voor alleen de belangrijkste apps die u vaak gebruikt. Andere apps worden opgeslagen in de app-bibliotheek, waar ze automatisch per categorie worden gegroepeerd.

Hier leest u hoe u een app uit de app-bibliotheek verwijdert.

1. Zoek de categorie voor de app die u wilt verwijderen en tik op het cluster met pictogrammen in de categoriemap. Alle apps in die categorie waaieren uit over je iPhone-scherm. Tik en houd het pictogram vast van de app die u wilt verwijderen. In dit voorbeeld verwijderen we de Five Guys-app.

beste bluetooth-headset met microfoon

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. Nu geeft het pop-upmenu u alleen de opties om de app te verwijderen of te delen. Selecteer App verwijderen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Bevestig uw keuze , aangezien iOS 14 u eraan herinnert dat alle gegevens die aan de app zijn gekoppeld, ook worden verwijderd. Zeg vaarwel tegen de app als deze van je telefoon is verwijderd.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Een verwijderde app herstellen

Wat als je een app alleen de heave-ho hebt gegeven om te beslissen dat deze op je iPhone moet worden verpakt? Het herstellen van een verwijderde app is net zo eenvoudig als naar de App Store gaan en de app opnieuw downloaden. Je kunt zelfs betaalde apps opnieuw downloaden zonder dat er een tweede keer in rekening wordt gebracht, maar als er een abonnement is, zul je daar nog steeds de haak voor zijn.

een. Tik op de App Store-app en selecteer het pictogram Zoeken in het onderste menu.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Typ de naam van de app u zoekt in de zoekbalk.

3. Als je de app eerder hebt gekocht en gedownload, wordt deze weergegeven met een cloudpictogram. Tik op het cloudpictogram om het opnieuw te installeren.

microsoft surface go vs pro

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De app begint te downloaden en keert terug naar de volgende open plek op je startscherm.

Meer iPhone-tips

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen03uur54minuten09droogKorting AirPods Pro Walmart $ 197 $ 159 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen