Een pagina verwijderen in Microsoft Word

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het verwijderen van ongewenste inhoud uit een Microsoft Word-document is meestal heel eenvoudig. Je selecteert gewoon de tekst, afbeelding of ander element dat je wilt verwijderen en drukt op de Backspace-knop op je toetsenbord (Verwijderen op een Mac).

Het kan echter lastiger zijn om een ​​hele pagina in Word te verwijderen. Er kan bijvoorbeeld een extra lege pagina aan het einde van het document zijn die niet kan worden verwijderd, of u moet mogelijk een pagina verwijderen die irrelevante of gevoelige inhoud bevat.  • Ontdek hoe u wijzigingen in Word kunt bijhouden
  • Leer hoe u een Word-document ondertekent
  • Hoe een PDF gratis naar Word te converteren
  • Ontdek hoe u regelafstand in Word kunt wijzigen
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er zijn verschillende manieren waarop u een pagina in Microsoft Word kunt verwijderen, afhankelijk van waarom de pagina er in de eerste plaats is en hoe u er precies mee wilt omgaan.

We hebben ze hieronder allemaal beschreven, dus lees verder voor de gemakkelijkste manieren om ongewenste pagina's te verwijderen.

Een pagina verwijderen in Microsoft Word: Een extra blanco pagina verwijderen

Blanco pagina's aan het einde, of zelfs in het midden, van Word-documenten kunnen er onprofessioneel uitzien - als u bijvoorbeeld uw cv/cv indient bij een potentiële werkgever - en tijd verspillen bij het afdrukken.

Deze pagina's kunnen meestal worden verwijderd door de lege ruimte te selecteren en op Backspace op uw toetsenbord te drukken. Maar als dat niet werkt, komt dat omdat Word een verborgen alinea op de pagina heeft ingevoegd, die niet kan worden verwijderd. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem.

een. Scroll naar beneden naar de lege pagina in het Word-document , of druk op Ctrl+End (Command+End op een Mac) om naar de pagina te gaan als deze onderaan staat.

twee. Klik op de knop Weergeven/verbergen ¶ knop op de Word-werkbalk of druk op Ctrl+Shift+8 (Command+ 8 op een Mac) om alineamarkeringen in het document weer te geven.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

3. Druk op Backspace om alle alineamarkeringen van de lege pagina te verwijderen , en je blijft achter met de niet-verwijderbare. Dubbelklik hierop om het opmaakvenster van Word te openen.

Vier. Selecteer in het vak Lettergrootte en typ 01, om de verborgen alinea zo klein mogelijk te maken (1 punt).

5. Druk op Enter en de verborgen alinea gaat naar de vorige pagina van het document en de lege pagina wordt verwijderd. Druk nogmaals op Backspace als het niet automatisch verdwijnt.

Een pagina verwijderen in Microsoft Word: Een ongewenste pagina verwijderen

De eenvoudigste manier om een ​​ongewenste pagina uit een Word-document te verwijderen, is door op het einde van de pagina te klikken en de Backspace-toets ingedrukt te houden totdat alle inhoud is verdwenen. Deze methode is echter behoorlijk vervelend en u loopt het risico tekst van de vorige pagina te verwijderen als u de sleutel niet op tijd loslaat.

Een veel snellere optie is om de hele pagina in één keer te verwijderen met behulp van de tool Zoeken en vervangen van Word. Volg gewoon de onderstaande stappen.

een. Klik ergens op de ongewenste pagina en druk op Ctrl+G (Command+G op een Mac) om het vak Zoeken en vervangen te openen .

twee. Typ pagina in het vak 'Paginanummer invoeren' en druk op Enter om alle inhoud op die pagina te markeren, inclusief tekst, afbeeldingen en tabellen.

beste metro pc-telefoon 2021

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

3. Klik op Sluiten om Zoeken en vervangen af ​​te sluiten en vervolgens druk op de knop Verwijderen op je toetsenbord. Alle pagina-inhoud en de pagina zelf worden nu uit het document verwijderd.

Een pagina verwijderen in Microsoft Word: Word-pagina's verwijderen door naar PDF af te drukken

Een andere manier om pagina's uit een Word-document te verwijderen, is door het bestand naar PDF-indeling te converteren zonder de ongewenste secties. Dit heeft het voordeel dat u het originele document kunt behouden terwijl u een gestroomlijnde versie maakt om met andere mensen te delen.

een. Klik op het tabblad Bestand in Word en kies Afdrukken, dan selecteer Microsoft Afdrukken als PDF uit het Printermenu.

twee. Klik op de Menu Alle pagina's afdrukken in het gedeelte Instellingen en kies Aangepaste afdruk .

3. Voer de paginanummers in van de pagina's die u wilt opnemen in de PDF, gescheiden door komma's. Als het een lang document is, groepeert u pagina's in secties, bijvoorbeeld 1-5, 7-9, 11-15.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

4. Klik op Afdrukken om het bestand op te slaan als een PDF die de ongewenste pagina's uitsluit. Het originele Word-document blijft ongewijzigd.

    Meer:Een Word-document opslaan als PDF
De beste laptopdeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen07uur41minuteneenentwintigdroog MacBook Air M1 Amazone $ 799 Visie Deal eindigtzo 28 novemberKorting Lucht met M1-chip (13-inch,... Walmart $ 1.544,92 $ 998 Visie MSI - GF65 THIN 15.6' Gaming... Beste koop $ 999,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen