Een wifi-netwerk verwijderen op Android en iPhone

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het loont de moeite om te weten hoe u een Wi-Fi-netwerk op uw telefoon of tablet kunt verwijderen. In de loop der jaren kunt u een behoorlijke verzameling netwerken opbouwen waarmee u ooit verbonden was, maar dat nooit meer zult doen.

Dit kunnen Wi-Fi-netwerken zijn in hotels en coffeeshops, in treinen en vliegtuigen, en bij uw vorige huizen en werkplekken, plus een paar waarvan u zich waarschijnlijk helemaal niet meer herinnert dat u verbinding hebt gemaakt.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Deze lang vergeten netwerken kunnen niet alleen uw scherm overladen met nutteloze vermeldingen, maar ook een veiligheidsrisico vormen als ze zijn gekaapt door hackers sinds u ze voor het laatst hebt gebruikt. Dit betekent dat als uw Android- of iOS-apparaat er automatisch verbinding mee maakt wanneer het binnen bereik is, het kan worden geïnfecteerd met malware of dat uw persoonlijke gegevens kunnen worden gestolen.

Gelukkig is het heel eenvoudig om een ​​wifi-netwerk van je telefoon of tablet te verwijderen — of te 'vergeten', om de juiste terminologie te gebruiken. U kunt het netwerk ook behouden, voor het geval u het ooit weer nodig heeft, maar stop uw apparaat er automatisch verbinding mee te maken.

In onze onderstaande gids leiden we u door het proces van het verwijderen van een Wi-Fi-netwerk van uw Android-telefoon of -tablet, iPhone of iPad.

Een wifi-netwerk verwijderen op Android

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet en selecteer Netwerk & internet of verbindingen of een vergelijkbare optie, afhankelijk van uw merk apparaat.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. Selecteer wifi en kies Opgeslagen netwerken. Als u deze optie niet ziet, selecteer Geavanceerd (mogelijk moet u op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek tikken om dit te openen) en vervolgens kies Netwerken beheren.

spider man 3 2021 cast

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. U krijgt nu een lijst te zien met alle Wi-Fi-netwerken waarmee u ooit verbinding hebt gemaakt op uw Android-apparaat - waarschijnlijk inclusief enkele die u zich niet herinnert. Tik op het netwerk die u wilt verwijderen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Op het volgende scherm, tik op de knop Vergeten met het prullenbakpictogram, onder de naam van het wifi-netwerk. Dit zal verwijder dat netwerk van de opgeslagen netwerken op uw Android-apparaat.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. U kunt er ook voor kiezen om een ​​Wi-Fi-netwerk te behouden, maar te voorkomen dat uw Android-telefoon of -tablet er automatisch verbinding mee maakt.

Om dit te doen, selecteer het netwerk op uw scherm Opgeslagen netwerken of Netwerken beheren. Tik op Geavanceerd en schakel de schakelaar uit naar Automatisch verbinden.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Een wifi-netwerk op iPhone of iPad verwijderen

1. Open de app Instellingen op uw iPhone of iPad, en kies wifi.

2. U ziet nu een lijst met alle Wi-Fi-netwerken die zijn opgeslagen door uw iOS-apparaat. Tik op het i-informatiepictogram naast het netwerk dat u wilt verwijderen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Op het volgende scherm, selecteer Vergeet dit netwerk, dan tik op Vergeten bevestigen. Het netwerk wordt nu vergeten, wat in wezen betekent dat het wordt verwijderd.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. U kunt er ook voor kiezen om een ​​Wi-Fi-netwerk te behouden, maar te voorkomen dat uw iPhone of iPad er automatisch verbinding mee maakt.

Om dit te doen, tik op het i-informatiepictogram naast het netwerk in uw lijst met opgeslagen netwerken en schakel de schakelaar uit naar Auto-Join.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De beste routerdeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen03uur36minutenvijftiendroogKorting NETGEAR WiFi 6 Mesh-bereik... Amazone Prime $ 129,99 $ 73,53 Weergave Korting 4-poorts NETGEAR EAX20 - Wi-Fi... Dell $ 129,99 $ 79,99 Weergave Korting NETGEAR - EAX20 AX1800 WiFi 6... Walmart $ 149,99 $ 95,58 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen