Hoe u uw Spotify-account kunt verwijderen

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Weten hoe je je Spotify-account kunt verwijderen, is een must als je hebt besloten over te schakelen naar een rivaliserende app voor het streamen van muziek, zoals Apple Music of Amazon Music Unlimited. Spotify Premium-abonnees kunnen hun abonnement gewoon opzeggen om te voorkomen dat ze verder betalen, maar als je een open maar inactief account achterlaat, geef je Spotify in feite je persoonlijke gegevens zonder echte reden.

Het volledig sluiten van je account is uiteraard een meer permanente oplossing dan het simpelweg opzeggen van een Premium-abonnement, maar onze gids hieronder laat je zien hoe je je Spotify-account in slechts een paar stappen kunt verwijderen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als je eenmaal een Spotify-account hebt verwijderd, zijn zowel het account als alle inhoud ervan - afspeellijsten, zoekgeschiedenis, favoriete nummers enzovoort - natuurlijk voorgoed verdwenen. Wanneer je het account voor het eerst sluit, heb je de mogelijkheid om het binnen 7 dagen opnieuw te activeren, dus er is een korte respijtperiode als je van gedachten verandert. Maar daarna is het voor altijd weg.

wat betekent spiegelloze camera?

U kunt later nog steeds een nieuw Spotify-account maken, maar over het algemeen moet u er zeker van zijn dat u uw account volledig wilt verwijderen. Als dit het geval is, volgt u de onderstaande stappen.

Hoe u uw Spotify-account kunt verwijderen

een. Ga in een webbrowser naar de Neem contact op met Spotify-ondersteuning pagina en meld u aan met het account dat u wilt sluiten. Klik op 'Account'.

beste werk vanuit huis bureau

(Afbeelding tegoed: toekomst)

2. Selecteer 'Ik wil mijn account sluiten'.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Selecteer 'Contact om te sluiten'. Als je een Spotify Premium-account hebt, krijg je ook de mogelijkheid om het te annuleren, hoewel je dan gewoon overschakelt naar een gratis account, in plaats van het volledig te verwijderen.

beste draadloze koptelefoon voor goedkoop

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Vier. In plaats van een formulier in te vullen, moet je 'chatten' met de ondersteuningsbot van Spotify om je account te verwijderen. Klik op 'Chat starten' om het te openen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Sony playstation ps5 console restock

5. Typ dat u uw account wilt sluiten , en de bot zal u helpen de laatste paar stappen te voltooien. Als u de keuze krijgt om een ​​Premium-abonnement op te zeggen of uw account te sluiten, klik op 'Account sluiten' in de chatbox. Je moet ook bevestig dat je toegang hebt tot je e-mailadres als daarom gevraagd wordt.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

U ontvangt een e-mail ter bevestiging van het verwijderen van uw account, samen met een reactiveringslink; als je van gedachten verandert en toch besluit je account te behouden, klik dan binnen 7 dagen op deze link. Het heractiveringsproces kan echter tot 30 dagen duren.

U kunt het e-mailaccount dat is geregistreerd bij uw nu verwijderde account ook opnieuw gebruiken bij het instellen van een nieuw Spotify-account; je hoeft alleen maar 14 dagen te wachten nadat het verwijderingsproces is gestart, of 7 dagen nadat de reactivatieperiode is afgelopen.

De beste Apple Music-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02uur32minuten26droog Fiona Appel - Buitengewone... Base.com £ 6,29 Visie Fiona Apple - Toen de pion... Base.com £ 6,29 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen