Hoe foto's, negatieven en filmdia's te digitaliseren

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Hoewel we in een tijd leven waarin iedereen een camera op zak heeft en digitale camera's nog nooit zo toegankelijk zijn geweest, is de kans groot dat er een doos met negatieven of dia's van een eerdere generatie achter in een kast zit. Het is immers nog niet zo lang geleden dat film de enige optie was. Het omzetten van die stukjes celluloseacetaat in digitale bestanden kan in eerste instantie overweldigend lijken, maar dat hoeft niet zo te zijn! Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om die analoge geheugens te digitaliseren.

beste anti-malware voor mac

Thuis negatieven en filmdia's digitaliseren

Het thuis digitaliseren van een verzameling oude negatieven en filmdia's is de meest kosteneffectieve en naar onze mening leuke manier om die analoge herinneringen te bewaren. Met gratis apps zoals FilmLab kun je snel negatieven digitaliseren en op je telefoon opslaan, terwijl apps zoals Kodak Mobile Film Scanner zijn ontworpen om te werken met een goedkope scanner van karton en een led-achtergrondverlichting. Dit zijn allebei geweldige tools om snel te digitaliseren, maar als je een aanzienlijk aantal negatieven of dia's bekijkt en deze op hogere resoluties wilt bewaren, raden we aan te investeren in een filmscanner.(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

waar garmin horloges kopen?

De standaard flatbedscanner of een scanner die wordt geleverd in enkele van de beste alles-in-één-printers, is goed voor afdrukken, maar is niet ontworpen om dia's en negatieven te scannen. Gelukkig zijn de kosten van deze speciaalmachines het afgelopen decennium sterk gedaald.

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De Epson Perfection V600 ($ 219) is onze keuze voor een hoogwaardige scanner op instapniveau. Hij kan scannen met een resolutie van 6400 x 9600 dpi, beschikt over Digital ICE en stofverwijdering die automatisch alle onvolkomenheden op die oude negatieven vermindert en vervaagde kleuren verbetert met één klik. Het kan diafilm, 35 mm-negatieven of vierkante 120-formaat film scannen.

De beste Epson Perfection V600-scannerdeals van vandaag 764 Amazon-klantrecensies Vroege Black Friday Sale eindigt over02uur28minuten05droog Epson Perfection V600 Flatbed... Amazone $ 230,81 Visie Epson Perfection V600 Foto... Walmart $ 304,22 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen