Hoe VHS-banden te digitaliseren

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

legioen 5 pro gen 6

Het omzetten van uw oude VHS-banden voor thuis in digitale bestanden kan een eindeloos project lijken, vooral als u tientallen jaren aan herinneringen hebt opgeslagen in het verouderde formaat. Het proces is niet zo eenvoudig als het digitaliseren van foto's of negatieven en het kan moeilijk zijn om een ​​videorecorder op te sporen om de banden af ​​te spelen, laat staan ​​ze te converteren. Het VHS-formaat was niet bedoeld om te archiveren, en de kans is groot dat je oude homevideo's al beginnen te verslechteren. Zodra u VHS echter naar digitaal hebt geconverteerd, kunt u een van de beste gratis videobewerkingssoftware gebruiken om uw video's op te schonen en te delen met vrienden en familie.

Als je de tijd hebt, kun je je VHS-banden thuis met een paar hulpmiddelen naar digitaal converteren. Als uw banden bijzonder oud zijn, of als u weinig tijd heeft, zijn er diensten die dit voor u kunnen doen. Dit is onze gids om aan de slag te gaan.Thuis VHS-banden digitaliseren?

Als u uw VHS-banden thuis wilt digitaliseren, heeft u een werkende videorecorder nodig. Deze zijn niet onmogelijk te vinden, maar ze kunnen moeilijk op te sporen zijn. Als je er nog geen in je bezit hebt, kun je er meestal een tweedehands te koop vinden op Amazon of eBay - de prijzen variëren sterk, dus wees bereid om rond te shoppen. U hebt er een nodig met video- en audiocomposietaansluitingen.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Naast die videorecorder heb je een USB-naar-composiet video-omzetter en een computer met USB-poorten nodig. USB-naar-composiet-videoconverters zijn gemakkelijk te vinden, maar net als bij een gebruikte videorecorder varieert de prijs van deze apparaten: van $ 12 voor een zeer eenvoudige installatie tot $ 80.

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Aan de onderkant is de ABLEWE Mini RCA naar HDMI-converter ($ 14,99), die een analoge stream van uw videorecorder kan converteren naar 720p of 1080p digitaal. U moet echter uw eigen software leveren om de video vast te leggen.

Een andere goedkope optie is de REDGO Video Audio VHS VCR USB-opnamekaart ($ 12,99), die zowel NTSC- als PAL-video kan converteren (goed als je een video uit het buitenland hebt), heeft een S-Video-poort en vereist geen externe voeding. Het is compatibel met Macs en pc's, hoewel Mac-bezitters QuickTime Player moeten gebruiken om video vast te leggen.

In het middenbereik is de DIGITNOW USB Video Capture Card Device Converter ($ 21,99) die naast RCA-connectoren ook een S-Video-connector heeft. Het is compatibel met zowel Mac als pc's, legt video vast in H.264, AVI, MPEG2, MPEG4 en MP3 en wordt geleverd met zijn eigen opnamesoftware.

De beste DIGITNOW Video Capture Converter-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over12uur06minuten04droog DIGITNOW Video-opnamekaart... Amazone Prime $ 12,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen