Hoe de pop-upblokkering in uw browser uit te schakelen?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Waarom zou u willen weten hoe u de pop-upblokkering in uw browser kunt uitschakelen? Pop-ups zijn tenslotte de plaag van het web: ze vertonen vervelende advertenties, valse beveiligingsberichten en andere irritaties die je afleiden van het browsen en die zelfs kwaadaardige code kunnen bevatten.

Alle belangrijke desktopbrowsers blokkeren nu standaard pop-ups, dus waarom zou je dit ongedierte in vredesnaam deblokkeren? De waarheid is dat een pop-up soms essentieel is voor de manier waarop een website werkt.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het kan een link of knop openen waarop u moet klikken om uw account te verifiëren, de algemene voorwaarden van de site waarmee u akkoord moet gaan, of een live-chatvenster om met de klantenservice te praten. Maar als uw browser is ingesteld om alle pop-ups te blokkeren, heeft u geen toegang tot deze belangrijke opties.

Gelukkig is het niet moeilijk om de pop-upblokkering in je browser uit te schakelen, en niet zo gevaarlijk als je zou denken. Hoewel we zeker niet adviseren om het helemaal uit te schakelen, kun je ervoor kiezen om alleen pop-ups toe te staan ​​voor de site die je momenteel bekijkt, en alleen zo lang als nodig is.

In onze onderstaande gids leggen we uit hoe u de pop-upblokkering in drie verschillende desktopbrowsers op uw Windows-pc kunt uitschakelen: Chrome, Firefox en Edge.

Hoe de pop-upblokkering in Chrome uit te schakelen

Wanneer een site vereist dat u de pop-upblokkering van Chrome uitschakelt, ziet u een bericht met die strekking of u komt er zelf achter wanneer een belangrijke optie niet verschijnt. Gelukkig is dit probleem heel eenvoudig op te lossen.

1. Klik op het hangslotpictogram aan het begin van de adresbalk van Chrome naar open het informatiepaneel van de browser voor de huidige site.

twee. Als je een ziet Pop-ups & omleidingen optie, klik op het menu ernaast en selecteer Toestaan uit het vervolgkeuzemenu. Vernieuw de pagina en uw pop-upblokkering wordt nu uitgeschakeld op de site die u bekijkt - totdat u ervoor kiest om deze opnieuw in te schakelen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Als u die optie niet ziet, klik op Site-instellingen in plaats daarvan om die pagina te openen in de instellingen van Chrome.

Scroll naar beneden naar Pop-ups en omleidingen klik in het gedeelte Machtigingen op het vervolgkeuzemenu ernaast en kies Toestaan . Hiermee wordt uw pop-upblokkering op die site uitgeschakeld.

smartwatch voor Android-telefoon

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Als u pop-ups op meer dan één website wilt toestaan, klik op de menuknop met drie stippen in de rechterbovenhoek van het Chrome-venster en kies Instellingen .

Wanneer de pagina Instellingen wordt geopend, ofwel: klik op Privacy en beveiliging in het linkermenu of scrol omlaag naar dat gedeelte in het midden van de pagina. Selecteer Site-instellingen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. In het gedeelte Inhoud, klik op de optie Pop-ups en omleidingen . Als u pop-ups op alle websites wilt toestaan, select Sites kunnen pop-ups verzenden en omleidingen gebruiken. Omwille van uw gezond verstand zouden we dit echter ten zeerste niet aanbevelen!

U kunt ook de optie Niet toestaan ​​dat sites pop-ups verzenden of omleidingen gebruiken geselecteerd laten en naar beneden scrollen naar het gedeelte Aangepast gedrag. Klik op de knop Toevoegen naast Toegestaan ​​om pop-ups te verzenden en omleidingen te gebruiken.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. Typ of kopieer en plak de URL van een site die u wilt toestaan ​​pop-ups weer te geven, dan klik op Toevoegen.

Herhaal dit voor elke site waarop u uw pop-upblokkering wilt uitschakelen. Jij kan de toestemming intrekken later door de stappen 1-3 hierboven te volgen.

beste headset voor 50 dollar

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe de pop-upblokkering in Firefox uit te schakelen

Net als Chrome kunt u met Firefox uw pop-upblokkering uitschakelen, hetzij alleen voor de huidige site, voor specifieke websites van uw keuze, of (als u er echt op aandringt) voor alle sites. Hier leest u hoe u alle drie de methoden kunt gebruiken.

een. Om uw pop-upblokkering uit te schakelen op de website die u momenteel in Firefox bekijkt, klik op het hangslotpictogram in de adresbalk en selecteer 'Verbinding beveiligd' (of 'Verbinding niet beveiligd' als u een HTTP-site bezoekt.)

Klik op 'Meer informatie' in het informatiepaneel dat wordt geopend.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Wanneer het vak Pagina-info wordt geopend, klik op het tabblad Machtigingen . Schakel het selectievakje 'Standaard gebruiken' uit voor 'Pop-upvensters openen' en selecteer Toestaan.

Firefox zal nu standaard de pop-upblokkering voor de huidige website uitschakelen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Om de pop-upblokkering van Firefox op meer dan één site uit te schakelen, klik op de drieregelige menuknop in de rechterbovenhoek van de browser en kies Instellingen.

Wanneer de pagina Instellingen wordt geopend, klik op 'Privacy en beveiliging' in het linkermenu.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

bowflex selecttech 552 verstelbare dumbbell

Vier. Scrol omlaag naar het gedeelte Machtigingen. Hier kunt u uw pop-upblokkering volledig uitschakelen door: de optie 'Pop-upvensters blokkeren' uitvinken .

Verstandiger is dat u het kunt uitschakelen wanneer u specifieke websites bekijkt, door: klikken op de knop Uitzonderingen .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Typ of kopieer en plak de URL van een website waarop u uw pop-upblokkering wilt uitschakelen en klik op Toestaan. Herhaal dit voor alle sites waarop u uitzonderingen wilt maken, dan klik op 'Wijzigingen opslaan'.

U kunt pop-upblokkering op een site opnieuw inschakelen door: klikken op 'Website verwijderen' knop, of voor elke site door klikken op 'Alle websites verwijderen'.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe de pop-upblokkering in Edge uit te schakelen

Met Microsoft Edge kunt u ook de pop-upblokkering per site uitschakelen, of voor alle websites of alleen sites die u opgeeft. Hier vindt u de relevante opties.

een. Als u pop-ups wilt toestaan ​​op de site die u in Edge bekijkt, klik op het hangslotpictogram in de adresbalk en kies 'Toestemmingen voor deze site'.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Klik op het vervolgkeuzemenu naast 'Pop-ups en omleidingen' en kies Toestaan.

Hierdoor wordt uw pop-upblokkering alleen uitgeschakeld voor de huidige site (bovenaan de pagina weergegeven).

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Om de pop-upblokkering van Edge voor extra of alle sites uit te schakelen, klik op de menuknop met drie stippen in de rechterbovenhoek van de browser en kies Instellingen .

Klik 'Cookies en siterechten' in het linkermenu.

waar bowflex dumbbells te kopen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Scroll naar beneden en klik op 'Pop-ups en omleidingen.' Net als bij Chrome en Firefox, kunt u nu uw pop-upblokkering volledig uitschakelen (niet aanbevolen) door: de optie Blokkeren uitschakelen .

Anders, klik op de knop Toevoegen naast Toestaan , en typ of kopieer en plak de URL's van websites waarop u pop-ups wilt toestaan.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De beste laptopdeals van vandaagVroege Black Friday Sale eindigt over00uur00minuten00droog MacBook Air M1 Amazone $ 799 Visie Deal eindigtzo 28 novemberKorting Apple MacBook Air met Apple... Walmart $ 1.544,92 $ 947,99 Visie MSI - GF65 THIN 15.6' Gaming... Beste koop $ 999,99 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen