Hoe de Windows-toets uit te schakelen

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Veel gamers willen weten hoe ze de Windows-toets op hun toetsenbord kunnen uitschakelen. Als u er per ongeluk op drukt tijdens het spelen van een game op uw pc, kan het menu Start worden geopend of een 'sneltoets'-sneltoets worden geactiveerd die u direct uit wat u aan het doen bent.

Deze sneltoetsen omvatten 'Windows-toets + R' voor het openen van het vak Uitvoeren, 'Windows-toets + D' voor het weergeven (en verbergen) van het bureaublad en 'Windows-toets + L' voor het vergrendelen van uw scherm. Soms kunnen deze sneltoetsen erg handig zijn, maar als je bij iets belangrijks betrokken bent, of het nu een game, videogesprek of intensief werk is, kunnen ze erg vervelend zijn. Het ergste van alles is dat er twee Windows-toetsen op je toetsenbord zijn, waardoor je kans verdubbelt om er op een ongelegen moment een te raken.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Speciale gaming-toetsenborden lossen dit probleem op door de Windows-toets automatisch uit te schakelen wanneer u overschakelt naar 'Game-modus', maar op standaard toetsenborden kan de toets erg hinderlijk zijn.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de Windows-toets aan te passen, zodat deze uw gamen en andere activiteiten niet onderbreekt. U kunt het desgewenst in- of uitschakelen, sneltoetsen deactiveren maar de functie voor het openen van het menu Start behouden of helemaal uitschakelen.

In onze onderstaande gids leggen we drie manieren uit om de Windows-sleutel uit te schakelen, zodat u degene kunt gebruiken die het beste bij u past,

Hoe de Windows-sleutel uit te schakelen met WinKill

De eenvoudigste manier om de Windows-sleutel in Windows 10 uit te schakelen, is door een klein gratis programma genaamd WinKill te gebruiken. Dit heeft als voordeel ten opzichte van andere methoden dat u de Windows-toets naar behoefte kunt in- en uitschakelen. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.

1. Download WinKill van Grote Geeks . Het programma is al enkele jaren niet meer bijgewerkt en was oorspronkelijk ontworpen voor Windows XP, Vista en 7, maar het werkt prima in Windows 10.

Pak de inhoud van het zip-bestand uit, dan dubbelklik op het uitvoerbare bestand van WinKill om het programma uit te voeren.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. WinKill vereist geen installatie en je zou kunnen denken dat er niets is gebeurd, maar je zou het moeten zien pictogram verschijnen in het systeemvak op uw taakbalk .

Als niet, klik op de pijl omhoog in het systeemvak en zoek naar een Windows-logo met een rood kruis erdoorheen. Sleep dit pictogram naar uw taakbalk voor gemakkelijke toegang.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Druk op je Window-toets en je zult nu merken dat het niet reageert omdat WinKill het heeft uitgeschakeld. Om de sleutel opnieuw te activeren, klikt u op het WinKill-pictogram om het rode kruis te verwijderen , of klik er met de rechtermuisknop op en kies 'Toggle' '

U kunt ook WinKill sluiten en herstel de Windows-sleutel door 'Afsluiten' te selecteren . ' Het programma wordt niet uitgevoerd bij het opstarten van Windows, dus u moet het elke keer dat u het nodig hebt handmatig uitvoeren.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe de Windows-sleutel uit te schakelen door het register te bewerken?

Als u nooit sneltoetsen voor Windows-toetsen gebruikt, kunt u de toets aanpassen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u ze per ongeluk activeert. U kunt dit in Windows 10 doen door het register te bewerken. Hiermee kunt u nog steeds op de Windows-toets drukken om het menu Start te openen.

1. Typ regedit in het Windows-zoekvak en klik op Als administrator uitvoeren naast het resultaat van de Register-editor.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Wanneer de Register-editor wordt geopend, navigeer naar de volgende toets: , of gewoon kopieer en plak het in de adresbalk van de Register-editor en druk op Enter:

wat is beter doordash of grubhub?

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer

3. U zou een waarde moeten zien in het rechterdeelvenster van het venster genaamd NoWinkeys. Als niet, klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte in dat deelvenster en kies Nieuw en vervolgens DWORD (32-bits)-waarde. Noem de waarde NoWinkeys.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. Dubbelklik op de NoWinkeys-waarde en verander de waardegegevens van 0 in 1. Klik OK bevestigen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Start uw pc opnieuw op en druk op de Windows-toets . Hiermee wordt nog steeds het menu Start geopend, maar er worden geen sneltoetsen geactiveerd die uw gameplay en andere activiteiten onderbreken.

Naar sneltoetsen opnieuw inschakelen , ga terug naar dezelfde registersleutel en ofwel: verander de NoWinkeys-waardegegevens terug naar 0 of verwijder die waarde .

Hoe de Windows-sleutel uit te schakelen met PowerToys

Als u de Windows-toets liever volledig wilt uitschakelen, zodat deze niets doet wanneer u erop drukt, kunt u deze opnieuw toewijzen met Microsoft PowerToys . Deze set tools voor het tweaken van Windows 10 is gratis te downloaden en zit boordevol handige opties. Hier leest u hoe u de Keyboard Manager gebruikt.

een. Bezoek de GitHub-pagina voor Microsoft PowerToys en download het uitvoerbare bestand PowerToysSetup . Je vindt de link onderaan de pagina.

Installeer het programma op uw pc en start het vanuit het menu Start.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Wanneer PowerToys wordt geopend, klik op de optie Toetsenbordbeheer in het linkermenu en kies Instellingen .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Verzekeren dat Enable Keyboard Manager is ingeschakeld en klik op de knop Een sleutel opnieuw toewijzen om de te openen Sleutels opnieuw toewijzen venster.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. Klik op de plusknop , dan klik op het vervolgkeuzemenu Sleutel . Scroll naar beneden om te winnen en selecteer die optie . nutsvoorzieningen klik op het vervolgkeuzemenu Toegewezen aan en kies Uitschakelen . Klik op OK om te bevestigen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Windows zal u waarschuwen dat u de Win-sleutel niet meer kunt gebruiken. Aangezien dit is wat je wilt, klik op Toch doorgaan.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Beide Windows-toetsen op uw toetsenbord worden onmiddellijk uitgeschakeld, zonder dat u uw pc opnieuw hoeft op te starten.

Om de Windows-toets opnieuw in te schakelen, volstaat het: sluit PowerTools: klik met de rechtermuisknop op het pictogram in het systeemvak en kies Afsluiten.

De beste toetsenborddeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over09uur19minuten54droog Havit 60% Mechanische ... Amazone Prime $ 36,99 Visie Korting Razer Cynosa Chroma - Gaming... Walmart $ 59,99 $ 48,98 Visie Razer Cynosa Chroma USB... Dell $ 59,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen