Hoe een matras weggooien in de VS en het VK?

(Afbeelding tegoed: Getty)

Spring naar:

Leren hoe je een matras weggooit is niet moeilijk en er zijn nu meer manieren dan ooit om dit te doen zonder de planeet te schaden. de zeer beste matrassen zijn ontworpen om gemiddeld zo'n acht jaar mee te gaan (sommige hebben een langere levensduur), wat betekent dat u op verschillende momenten in uw leven te maken krijgt met het weggooien van een oude matras om plaats te maken voor een nieuwe. Hier bekijken we hoe u een matras weggooit in de VS en het VK, met opties voor gratis verwijdering, recycling en donatie aan goede doelen.

Het goede nieuws is dat er verschillende milieuvriendelijke manieren zijn om een ​​matras weg te gooien. U kunt uw matras bijvoorbeeld doneren aan een goed doel, afhankelijk van de staat waarin het zich bevindt, of het opsplitsen in afzonderlijke componenten voor recycling of upcycling tot verschillende huishoudelijke en tuinvoorwerpen. • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

We zullen ook bekijken hoe u van een oude matras afkomt die betere dagen heeft gekend, en wijzen op de plaatsen waar u gratis een matras kunt weggooien. Vergeet niet dat als u een matras in een doos , kan het merk een oude matrasverwijderings- of verwijderingsservice aanbieden, waardoor u het niet zelf hoeft te doen.

Een matras weggooien: de basis

Bij het weggooien van een matras - of het nu een hybride, biologisch, lente- of traagschuim matras – kijk eerst naar de staat en controleer uw garantie. Als de uwe onder een Forever-garantie valt, heeft u mogelijk recht op gratis reparaties of een upgrade. Bekijk voor hulp onze functie op hoe matrasgaranties werken .

Het belangrijkste om te onthouden is dat een matras niet opnieuw kan worden gebruikt om te slapen als het op enigerlei wijze ongeschikt is om op te dutten. Dat omvat als:

 • De omslag is gescheurd
 • Veren of schuim steken uit
 • Het ruikt, heeft vocht, vlekken of schimmel
 • Het heeft bedwantsen of mijten
 • Het zakt erg

Zoals we uitleggen in onze functie beantwoorden hoe lang gaat een matras mee? , zullen de meeste u ongeveer zeven tot acht jaar comfortabel houden, maar sommige hebben een veel kortere en langere levensduur.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als het niet geschikt is voor het oorspronkelijke doel (slapen), kan het mogelijk nog steeds worden gerecycled. In de VS heeft de Mattress Recycling Council beweringen dat meer dan 80% van de matrassen kan worden gerecycled, dus dit zou je eerste overweging moeten zijn voordat je naar de stortplaats gaat.

Als het echter echt het einde van de weg is en het absoluut niet kan worden gerecycled, moet het op de juiste manier worden afgevoerd naar uw plaatselijke stortplaats. Als u hiervoor vervoer moet inhuren, is het de moeite waard om ook met andere mensen samen te werken, zodat u het voertuig kunt vullen en meerdere grote voorwerpen tegelijk kunt verwijderen, waardoor uw ecologische voetafdruk wordt verkleind.

Een andere manier om van een oude matras af te komen, is door deze af te breken en de onderdelen apart af te voeren. Controleer de regelgeving in uw lokale omgeving met betrekking tot de juiste verwijdering van materialen zoals metaal.

Als je het opsplitst, zul je misschien verbaasd zijn over wat je zult vinden. Vaak kunnen de componenten worden geüpcycled en in het hele huis worden gebruikt - zoek online naar creatieve ideeën, zoals vogelvoeders gemaakt met bedveren!

Een matras weggooien: Recycling

Als je matras absoluut niet meer dienst doet als slaapplaats, moet je hem toch kunnen recyclen. Hierbij wordt het matras uit elkaar gehaald en de losse onderdelen zoals stof, schuim en metaal eruit gehaald, zodat elk onderdeel voor andere doeleinden kan worden hergebruikt. Dit kan in bedden voor huisdieren of autostoelen zijn. Gaaf he?

Als u de matras zelf kunt afbreken, is het wellicht makkelijker en goedkoper om elk onderdeel naar een recyclingcentrum te brengen. Als dit niet mogelijk is, kijk dan online of er een recyclingcentrum bij u in de buurt is en hoeveel het hen kost om uw matras te nemen en voor u te scheiden. Sommige bedrijven halen uw matras ook op als onderdeel van het verwijderingsproces.

(Afbeelding tegoed: Getty)

Een andere manier om uw matras te recyclen en een deel van de kosten terug te verdienen, is door hem thuis af te breken en de onderdelen voor schroot te verkopen. Of, als je een creatief type bent, hergebruik/upcycle de componenten voor gebruik in knutselprojecten en stofferingsoplossingen.

Matrasrecycling in de VS

 • Matrasrecycling is landelijk beschikbaar, maar sommige staten, zoals Californië, Connecticut en Rhode Island, hebben wetgeving die stelt dat matrassen op verantwoorde wijze moeten worden gerecycled. Dit komt met een vergoeding.
 • De Raad voor het recyclen van matrassen website heeft informatie en uitgebreide lijsten over welke recycling beschikbaar is in elke staat.
 • Aarde 911 heeft ook een uitstekende lijst met plaatsen waar matrassen worden gerecycled.

Matrasrecycling in het VK

 • Neem contact op met uw gemeente om te zien welke recyclingmogelijkheden in uw regio beschikbaar zijn. Bezoek voor Engeland en Wales GOV.UK om een ​​recyclingcentrum bij u in de buurt te vinden, evenals eventuele ophaalopties.
 • In Schotland, Zero Waste Schotland heeft veel advies over wat er in uw omgeving beschikbaar is.
 • Er zijn ook diensten in het VK, zoals: De mensen die matrassen recyclen en Verzamel je oude bed , een bedrijf dat tegen betaling uw matras ophaalt en recyclet.

Een matras weggooien: Doneren

Er zijn veel liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties die matrasdonaties accepteren, en sommige zullen ook oppikken. Als je ervoor kiest om je matras te doneren, bedenk dan eerst of je er zelf op zou slapen. Als je dat niet zou doen, dan is het niet geschikt voor donatie.

De meeste donatiecentra en daklozenopvang nemen matrassen zolang ze geschikt zijn voor het doel. Dat betekent geen vlekken, geuren, scheuren of bedwantsen. Ook als de matras in het midden doorzakt, is deze over het algemeen niet geschikt.

Matrassen moeten ook veilig zijn, dus als u probeert een matras weg te gooien die lange tijd niet is gebruikt, controleer dan of de veiligheidsinformatie op het etiket nog actueel is.

Krediet: gewoonte voor de mensheid

Matrasdonatie in de VS

Hoewel sommige organisaties, zoals het Leger des Heils en Goodwill, grotere artikelen aannemen, nemen ze niet allemaal gebruikte matrassen. Neem contact op met uw lokale vestigingen om te zien of zij kunnen helpen. Het is ook de moeite waard om je matras gratis aan te bieden op Craigslist, Facebook of FreeCycle.org om te zien of iemand het nodig heeft. De volgende zijn ook goede opties:

Matrasdonatie in het VK

Er zijn verschillende eenvoudige manieren om uw geschikte matras in het VK te doneren, waaronder op Gumtree, Facebook en Freecycle. Als u er zeker van wilt zijn dat uw ongewenste matras naar een goed doel gaat, zijn de volgende ook uitstekende keuzes:

Een matras weggooien: Verwijdering

Als je een plek hebt gevonden om je matras te doneren of te verkopen, maar je moet het zelf bezorgen, dan zijn er verschillende manieren om dit te doen. Als de matras echt onbruikbaar is, zelfs niet voor recycling, dan heb je misschien ook hulp nodig om hem naar de stortplaats te brengen.

Er zijn tal van diensten voor het verwijderen van rommel beschikbaar, maar de prijzen variëren, dus bekijk er een paar voordat u zich vastlegt. U kunt ook een busje huren, wat voordelig kan zijn als u samenwerkt met anderen die ook grote voorwerpen van hun huis moeten recyclen of weggooien.

Als u toch met een rommelverwijderingsservice gaat, controleer dan eerst de richtlijnen bij het bedrijf, aangezien zij uw oude matras mogelijk niet meenemen als deze ruikt, vocht, schimmel of bedwantsen heeft. Als dit het geval is, droogt u het matras uit of wikkelt u het in voordat u het weghaalt.

Als u een verhuisservice inhuurt om uw matras naar het recyclingcentrum te brengen, is het de moeite waard om eerst de reputatie van het bedrijf te controleren om er zeker van te zijn dat ze uw matras niet zomaar op een veld of op de weg dumpen. Hier is wat extra informatie voor het verwijderen van uw oude matras...

Saatva biedt, net als andere online matrasmakers, een bezorgservice voor witte handschoenen, inclusief het ophalen van uw oude matras.(Afbeelding tegoed: beschikbaar)

Matrasverwijdering en transport in de VS

 • Kijk rond voor verschillende rommelverwijderingsbedrijven, zoals: Laden , die een volledig uitgebreide service biedt waarbij u online een afhaling kunt plannen. De gemiddelde kosten met LoadUp bedragen ongeveer $ 80, maar dit varieert van staat tot staat.
 • Sommige gemeenten bieden ook ophaalservice aan de stoeprand aan, die gratis kan zijn of tot $ 15 kan kosten - controleer de details voordat u zich aan deze optie bindt, aangezien niet iedereen matrassen neemt.
 • Als u online een matras koopt van bedrijven zoals Saatva, Nectar of Leesa, zullen zij ook uw oude matras verwijderen als onderdeel van hun bezorgservice voor witte handschoenen. Sommige bieden deze service gratis aan, terwijl andere een extra vergoeding vragen.

Matrasverwijdering en transport in het VK

 • Websites zoals LiefdeJunk een gemakkelijke manier om van uw matras af te komen. Maak eenvoudig een gratis vermelding aan met een prijs die u bereid bent te betalen voor verwijdering, en dan krijgt u een lijst met lokale verzamelaars en hun kosten te zien, die u kunt negeren, accepteren of een aanbod doen dat ze niet kunnen weigeren. Zie het als omgekeerde eBay.
 • Sommige gemeenten halen uw matras tegen betaling op via hun speciale ophaaldienst voor grootafval. Vul je postcode in bij GOV.UK om te zien wat uw gemeente te bieden heeft in Engeland en Wales, of ga rechtstreeks naar de website van uw gemeente in Schotland.
 • Veel online matrassenbedrijven zullen, tegen een vergoeding, uw bestaande matras verwijderen wanneer ze uw nieuwe matras bezorgen. Bedrijven die dit doen zijn onder andere: Ikea en Dromen .

Hoe u een matras minder vaak weggooit?

De beste manier om ervoor te zorgen dat u uw matras niet vaak hoeft weg te gooien, is door een goede te kopen die jarenlang meegaat. En als je er een kunt kiezen met organische, biologisch afbreekbare componenten, dan is dat nog beter.

ipad mini black friday-uitverkoop

Hoewel de initiële kosten vaak iets hoger zijn als het gaat om goed gemaakte matrassen, zal het op de lange termijn kosteneffectiever zijn, vooral wanneer uw matras u acht of negen jaar goed van pas komt.

Controleer bij het kopen van een nieuwe matras of deze een behoorlijke garantie heeft, want dat is een betrouwbare indicator voor langdurige kwaliteit. Zorg er ook voor dat u de juiste maat krijgt - onze gids voor matrasmaten en bedafmetingen kan je daar helpen.

Avocado Green maakt biologische, duurzame matrassen die lang meegaan en milieuvriendelijker zijn.(Afbeelding tegoed: avocado)

Als je een beperkt budget hebt, zijn er altijd genoeg aanbiedingen en goedkope matras aanbiedingen voor het grijpen liggen, waardoor de kosten van een duurder maar duurzaam model binnen uw budget zouden kunnen vallen.

Je kunt de levensduur ook verlengen door hem te combineren met de beste matras topper voor direct comfort en ondersteuning, en gebruik een goede matrasbeschermer om het te beschermen tegen vlekken en insecten.

Aan het leren hoe maak je een matras schoon? op de juiste manier kan het ook helpen om langer mee te gaan. Het is ook de moeite waard om het regelmatig te wisselen als de fabrikant dit adviseert - lees onze functie-antwoorden hoe vaak moet je je matras draaien? voor begeleiding.

Als het gaat om het weggooien van een matras, is het belangrijkste om te onthouden het volgende: als uw matras op de juiste manier kan worden gerecycled, neem dan de tijd om dat te doen. Het dumpen van een matras en toevoegen aan de vuilstort moet altijd het absolute laatste redmiddel zijn.

Het duurt tot 120 jaar voordat een matras vergaat, dus probeer dit ten koste van alles te vermijden. Als je niet zeker weet of je matras recyclebaar is, neem dan contact op met je plaatselijke recyclingcentrum voor advies.

De beste deals van vandaag voor duurzame matrassen in het VK Nectar traagschuimmatras Nectar traagschuimmatras Nectar slaap $ 499 Weergave Bekijk alle prijzen Deal eindigtzo 28 november DreamCloud hybride matras Dreamcloud luxe hybride matras Droomwolk $ 699 Weergave Bekijk alle prijzen Deal eindigtzo 28 novemberWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen