Een schone installatie van Windows 11 uitvoeren met een ISO-bestand

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

beste verkoelende waterdichte matrasbeschermer

Wilt u weten hoe u een schone installatie van Windows 11 uitvoert? De voor de hand liggende oplossing is om aanmelden voor het Windows Insider-programma en download de nieuwste build die Microsoft beschikbaar stelt via Windows Update.

Met deze methode kunt u echter alleen upgraden naar Windows 11 vanaf uw huidige Windows 10-installatie. Hoewel upgraden al uw bestanden, instellingen en programma's behoudt, betekent dit ook dat alle rommel, kapotte registervermeldingen en prestatieproblemen worden overgebracht naar uw nieuwe installatie.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het uitvoeren van een schone installatie geeft u daarentegen een volledig nieuwe start met Windows 11 en zorgt ervoor dat het zo soepel mogelijk verloopt. U kunt het nieuwe besturingssysteem installeren op een reserve-pc of op een partitie op uw huidige harde schijf, zodat u geen belangrijke bestanden overschrijft of de toegang tot Windows 10 verliest.

Er is veel controverse over Windows 11-vereisten , waarbij Microsoft veel processors incompatibel acht met het nieuwe besturingssysteem. Het goede nieuws is dat preview-versies van Windows 11 ondanks de beperkingen kunnen worden geïnstalleerd en voorlopig tenminste zullen werken.

Hier leggen we uit hoe u het Windows Insider-programma kunt omzeilen en de nieuwste versie van Windows 11 kunt downloaden voor een schone installatie op uw pc. U hoeft niet eens een Windows-productcode in te voeren.

Een schone installatie van Windows 11 uitvoeren: Download de nieuwste build

De enige officiële manier om een ​​proefrit met Windows 11 te maken, is door u aan te melden voor de Windows Insider-programma en upgrade van Windows 10. Microsoft heeft nu ISO-bestanden van het nieuwe besturingssysteem vrijgegeven, maar je moet een Insider zijn om deze methode te proberen.

Als u Windows 11 schoon wilt installeren zonder Insider te worden, is het gelukkig mogelijk om ISO's van de nieuwste builds te downloaden van een externe website genaamd UU Dump . Dit is een veilige, betrouwbare bron en u hoeft zich niet eens te registreren bij de site.

Hier laten we u zien hoe u Windows 11 opschonen door het juiste ISO-bestand voor uw pc te downloaden.

een. Eerste, ga naar UU Dump , waar u gratis de nieuwste builds van verschillende Windows-versies kunt downloaden. Klik op de Dev Channel-link bovenaan de pagina.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. Selecteer de meest recente versie van Windows 11 bovenaan de lijst met releases.

Kies de x64-build , in plaats van arm64, tenzij je een ARM-aangedreven laptop hebt, zoals de Microsoft Surface Pro X.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Klik op Volgende op de volgende pagina en selecteer de editie van Windows 11 u de installatie wilt opschonen. Wij kozen Windows Home , want dat is de versie die we op onze laptop draaien. Klik nogmaals op Volgende om te bevestigen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. Selecteer de downloadoptie Downloaden en converteren naar ISO . Hierdoor wordt de gedownloade Windows 11-build gemakkelijker schoon te installeren. Ook vink het vakje aan om updates op te nemen.'

Klik op de ' Maak een downloadpakket' om een ​​ZIP-bestand met de installatiebestanden van Windows 11 te downloaden.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe de installatie van Windows 11 op te schonen: maak het ISO-bestand

Nadat u de nieuwste versie van Windows 11 hebt gedownload, moet u de vereiste bestanden installeren om een ​​ISO-schijfkopie van het besturingssysteem te maken. Het pakket dat je hebt gedownload van UU Dump doet het zware werk voor je.

Hier leggen we uit hoe u het ISO-creatieproces uitvoert en waarom u geduld moet hebben om uw schone installatie van Windows 11 te krijgen.

1. Open het gedownloade ZIP-bestand en de inhoud eruit halen naar een map op uw pc. De standaardmap heeft een zeer lange naam en bevindt zich in uw map Downloads, dus misschien wilt u een speciale map op uw bureaublad maken om gemakkelijker toegang te krijgen.

We hebben onze map win11iso genoemd. Zorg ervoor dat uw map heeft geen spaties in zijn naam , omdat dit de installatie verhindert.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

2. Dubbelklik op het bestand in de map met de naam uup_download_windows . Als Windows een SmartScreen-beveiligingswaarschuwing weergeeft, klik op Meer info en kies toch Uitvoeren (het bestand is volkomen veilig om uit te voeren.)

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

3. Er wordt nu een opdrachtpromptvenster geopend en gestart alle installatiebestanden downloaden vereist om de Windows 11 ISO te maken.

Wees gewaarschuwd dat dit kan lang duren , en kan een tijdje blijven hangen: we hebben meer dan een uur gewacht op onze HP-laptop.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Vier. Nadat alle bestanden zijn gedownload, moet het ISO-bestand automatisch worden gemaakt. Druk op 0 op je toetsenbord om het opdrachtpromptvenster te sluiten en in de map met installatiebestanden te kijken vanaf stap 1.

Je zou de moeten zien nieuw ISO-schijfkopiebestand in dezelfde map als het bestand uup_download_windows waarop u in stap 2 dubbelklikte.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Hoe de installatie van Windows 11 op te schonen: een opstartbare installatieschijf maken

Nu komt de lastige taak om een ​​opstartbare installatieschijf te maken van het Windows 11 ISO-bestand. Je hebt een USB-stick nodig met minimaal 8 GB opslagruimte erop.

Meestal raden we aan om de excellent gratis programma Rufus om de opstartbare USB-drive te maken, maar helaas heeft Microsoft dit met Windows 11 moeilijk, in feite onmogelijk gemaakt.

Als u de Windows 11 ISO op een USB-stick probeert te branden met Rufus of een soortgelijk programma, zal het een NTFS-geformatteerde schijf maken in plaats van een FAT32-geformatteerde schijf. Dit komt omdat het installatiebestand van Windows 11 groter is dan 4 GB, wat de maximale grootte is die door FAT32 wordt ondersteund.

Om op te starten met een schone installatie vanaf een NTFS-schijf, moet u de functie Secure Boot van uw pc uitschakelen en Windows 11 kan niet worden uitgevoerd zonder dat Secure Boot is ingeschakeld. Gelukkig is er een oplossing, zoals we hieronder zullen uitleggen.

een. Plaats uw USB-stick en zorg ervoor dat er niets belangrijks op is opgeslagen, omdat alle gegevens moeten worden gewist om de opstartbare installatieschijf te maken.

Open het hulpprogramma Schijfbeheer door: schijfpartitie typen in het zoekvak van het menu Start en selecteer 'Maak en formatteer schijfpartities.'

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

2. Selecteer je USB-stick in de lijst met stations, dan klik met de rechtermuisknop op elk van de partities in het onderste gedeelte van het venster en kies Volume verwijderen . Klik op Ja wanneer u wordt gevraagd of u zeker weet dat u wilt doorgaan.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de lege ruimte van de USB-stick en kies Nieuw eenvoudig volume . Maak een nieuwe partitie van 1 GB groot en formatteer het als FAT32 .

Maak een tweede partitie die de resterende ruimte op de schijf gebruikt en formatteer het als NTFS .

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Vier. Zodra dit is gebeurd, gaat u terug naar de map Windows 11, klik met de rechtermuisknop op het ISO-bestand en kies Mount .

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

5. Wanneer de ISO-map wordt geopend, kopieert u alle bestanden en mappen, behalve de map 'sources', naar de FAT32-partitie op de USB-drive .

Maak een lege map met de naam 'bronnen' op deze FAT32-partitie en kopieer het bestand boot.wim uit de originele 'sources'-map erin.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

6. nutsvoorzieningen kopieer alle bestanden en mappen van de ISO , inclusief degene die u eerder hebt gekopieerd, naar de NTFS-partitie van de USB-stick .

Dit kan even duren, maar als je eenmaal klaar bent, zou je (eindelijk!) opstartbare installatieschijf voor Windows 11 .

diablo ii herrezen open bèta

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Hoe Windows 11 op te schonen: voer de schone installatie uit

Met dat moeilijke deel uit de weg, kunt u nu uw schone installatie van Windows 11 uitvoeren vanaf de opstartbare installatieschijf op uw USB-stick, dus zorg ervoor dat deze in uw pc is geplaatst.

In onze onderstaande instructies hebben we aanbevolen om uw USB-station te selecteren in de geavanceerde opstartopties van Windows 10, maar u kunt ook rechtstreeks vanaf de USB-stick opstarten door de opstartvolgorde in het BIOS van uw systeem te wijzigen.

een. Start uw pc opnieuw op in Geavanceerde opstartopties. Om dit te doen, houd de Shift-toets ingedrukt op je toetsenbord als je kies Opnieuw opstarten uit het Power-menu.

U kunt ook Instellingen openen, kies Update & Beveiliging en vervolgens Herstel , en klik op 'Nu opnieuw opstarten' onder 'Geavanceerd opstarten'.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

2. Wanneer het geavanceerde opstartscherm verschijnt, klik op 'Een apparaat gebruiken' onder 'Kies een optie'.

Op het volgende scherm, selecteer de USB-stick waarnaar u de Windows 11 ISO hebt gekopieerd. Terwijl je twee partities hebt gemaakt, zie je twee opties: de bovenste moet de . zijn NTFS-geformatteerde partitie , dus klik erop. Als het niet werkt, probeer dan de andere optie.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

3. De Windows Setup-scherm gaat nu open. Kies uw voorkeurstaal, tijd- en valuta-indeling en toetsenbord en invoermethode uit de vervolgkeuzemenu's en klik op Volgende.

Op het volgende scherm, klik op 'Nu installeren'.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Vier. Mogelijk wordt u nu gevraagd om: voer uw Windows-productcode in . Als je je licentiesleutel voor Windows 10 bij de hand hebt, typ deze dan in, maar maak je geen zorgen: je kunt gewoon klik op Ik heb geen productsleutel doorgaan.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

5. Windows Setup zal nu vragen welk type installatie u wilt. Om een ​​schone installatie uit te voeren in plaats van een upgrade, kies 'Aangepast: alleen Windows installeren (geavanceerd).'

Dit betekent dat alle bestanden, instellingen en toepassingen die op het installatiestation zijn opgeslagen, verloren gaan, dus zorg dat je een back-up hebt van alles .

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

6. Selecteer de schijf of partitie waarop u Windows 11 wilt installeren . Zorg er uiteraard voor dat u de juiste kiest, zodat u niets belangrijks overschrijft. Klik op 'volgende' om door te gaan.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

7. De schone installatie van Windows 11 begint nu - Eindelijk! Zodra de installatie is voltooid, wordt u gevraagd om: herstart je pc , zodat u de opwindende nieuwe wereld van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft kunt betreden.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

De beste laptopdeals van vandaag Verlaagde prijs MacBook Air M1 Amazone $ 999 $ 799 Weergave Deal eindigtdi 30 novKorting Lucht met M1-chip (13-inch,... Walmart $ 1.544,92 $ 998 Weergave ASUS-ROG SE G14 14'... Beste koop $ 1.149,99 Weergave Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen