Hoe te downloaden van SoundCloud

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als je niet zeker weet hoe je moet downloaden van SoundCloud, is het eerste dat je moet weten dat het een behoorlijk inconsistente ervaring kan zijn.

In theorie is het downloaden van muziek van SoundCloud officieel toegestaan ​​door het platform, maar muzikanten moeten zich aanmelden en downloads zijn beperkt, afhankelijk van hoeveel artiesten het bedrijf elke maand betalen . Voor muzikanten op het gratis platform zijn downloads beperkt tot 100 per nummer - een aantal dat wordt verhoogd tot 1.000 voor Pro-gebruikers en onbeperkt voor Pro Unlimited-abonnees.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er is een manier om de downloadlimieten van SoundCloud te omzeilen, en we zullen dit hieronder ook bespreken in het belang van artiesten die hun werk wijd en zijd willen verspreiden, maar een Pro Unlimited-account niet kunnen rechtvaardigen.

Houd er rekening mee dat niet elke artiest dit wil, en velen vertrouwen op SoundCloud om hun kunst te financieren, dus houd rekening met hun wensen. Met die kanttekeningen in gedachten, kun je als volgt downloaden van SoundCloud.

beste prijs op robotstofzuiger

Hoe te downloaden van SoundCloud (de officiële manier)

1. Download via het menu Meer

(Afbeelding tegoed: Soundcloud)

Zoek naar het nummer dat je wilt downloaden. Als het beschikbaar is om te downloaden, verschijnt het in een optie met het label Bestand downloaden onder het optiemenu Meer onder het nummer.

Merk op dat je ingelogd moet zijn om de betreffende track te downloaden, en dat dit alleen werkt op de browsergebaseerde desktopversie van SoundCloud; op mobiel kan dat nummers opslaan om offline te luisteren , maar alleen als je een SoundCloud Go- of Go+-account hebt.

(Afbeelding tegoed: Soundcloud)

Als alternatief gebruiken sommige artiesten de distributiemethoden van SoundCloud niet en voegen ze hun eigen link toe om de track te downloaden. Dit is meestal te vinden als een gratis download-link rechts van Meer.

(Afbeelding tegoed: Soundcloud)

Houd er rekening mee dat de artiest deze link beheert, en er zullen vaak kanttekeningen bij staan, bijvoorbeeld omdat je ze bijvoorbeeld op Spotify moet volgen.

Hoe te downloaden van SoundCloud (de onofficiële manier)

Voor nummers zonder enige downloadknop in SoundCloud, is er een andere manier om ze online services te laten gebruiken die de audiobestanden van SoundCloud converteren en vervolgens een MP3-download uitspugen.

Houd er rekening mee dat niet alle artiesten willen dat hun werk wordt gedownload, dus gebruik deze methode alleen voor werk dat muzikanten gratis willen verspreiden, of muziek waarvan u de rechten bezit. Als je twijfelt, download dan niet - en onthoud dat veel artiesten voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van betaalde downloads. En distribueer nooit muziek die u downloadt van SoundCloud zonder toestemming.

1. Zoek de track die je wilt downloaden van SoundCloud

(Afbeelding tegoed: Soundcloud)

Bezoek een nummer dat je wilt downloaden (en waarvan de artiest graag wil dat je het downloadt) en kopieer de URL.

2. Ga naar KlickAud

(Afbeelding tegoed: KlickAud)

KlickAud kan bestanden uit SoundCloud extraheren en als mp3's uitspugen. Ga gewoon naar www.klickaud.co en plak de URL in het tekstvak in het midden van de pagina en druk vervolgens op Converteren.

3. Download het nummer

(Afbeelding tegoed: KlickAud)

Eenmaal geconverteerd, krijg je een samenvatting van de track inclusief de bestandsgrootte en kwaliteit. Druk op Download het nummer en het nummer wordt opgeslagen in de standaard downloadmap van uw browser.

  • De beste koptelefoon in 2021
  • De beste Android-muziekspelers
  • Apple Music versus Spotify
De beste Apple AirPods-deals van vandaag 117 Amazon-klantrecensies Apple EarPods met afstandsbediening en... Walmart $ 16,89 Visie Apple EarPods met Lightning... Walmart $ 19 Visie Apple AirPods met opladen... Walmart $ 169 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen