Muziek downloaden van YouTube

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het is handig om te weten hoe je muziek van YouTube downloadt, ook al is de dienst vooral bedoeld voor het streamen van video's. YouTube herkent dit zelf, na de lancering Youtube-muziek in 2018; met deze service kunnen betaalde abonnees nummers downloaden naar hun mobiele apparaten.

Door YouTube-video's naar MP3-indeling te converteren, kun je hun audiotracks downloaden om offline te beluisteren, zonder de bijbehorende beelden - en advertenties. Houd er rekening mee dat er specifieke regels zijn over wat je kunt downloaden zonder YouTube's te schenden Servicevoorwaarden , dus lees zeker onze sectie hieronder voor meer informatie hierover.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Behalve betalen voor YouTube Music, is er geen officiële manier om muziek van YouTube te downloaden, en Google heeft de zogenaamde 'stream rippers' ingeperkt die zijn ontworpen om muziek uit YouTube-video's te extraheren en op te slaan.

Gelukkig zijn er een aantal tijdelijke oplossingen voor het downloaden van muziek van YouTube, hoewel we moeten benadrukken dat deze niet mogen worden gebruikt voor het maken van kopieën van auteursrechtelijk beschermde audio-inhoud (zie nogmaals de sectie hieronder).

Hier leest u hoe u auteursrechtvrije muziek van YouTube kunt opslaan om offline te beluisteren en opnieuw te gebruiken, zowel op uw desktopcomputer als op uw mobiele apparaat.

Net als bij het downloaden van video's, zijn YouTube's Servicevoorwaarden verklaren dat je geen audio-inhoud mag downloaden, tenzij specifiek toegestaan ​​door de Service, of je hebt voorafgaande schriftelijke toestemming van YouTube of de respectieve rechthebbende.

Je kunt advertentievrije nummers en afspeellijsten downloaden en afspelen via de YouTube Music-app voor Android en iOS, maar alleen als je je hebt geabonneerd op YouTube Music Premium voor $ 9,99 per maand. Om piraterij en inbreuk op het auteursrecht te voorkomen, wordt deze optie niet aangeboden op de YouTube Music-website of in de gratis versie van de service.

Hoewel YouTube miljoenen nummers bevat, van elke artiest die je kunt bedenken, waarvan de meeste zijn geüpload door de gebruikers in plaats van door platenmaatschappijen, biedt het ook veel royalty- en auteursrechtvrije inhoud, en nummers gedekt door een Creative Commons-licentie .

Het downloaden van audio van deze video's is niet in strijd met de servicevoorwaarden van de site en is niet in strijd met de wet, wat betekent dat je hun muziek in je eigen creatieve projecten kunt gebruiken. Houd er echter rekening mee dat YouTube's eigen Audiobibliotheek van muziek zonder copyright stelt dat: 'Je kunt GEEN software van derden gebruiken om de video/track te downloaden, gebruik altijd onze downloadlinks.'

Een andere reden waarom je misschien wilt weten hoe je muziek van YouTube kunt downloaden, is om toegang te krijgen tot muziek die je eerder hebt gemaakt en geüpload naar YouTube, bijvoorbeeld als je geen toegang meer hebt tot het originele bestand. Vanzelfsprekend is in dat geval een van de onderstaande methoden prima te gebruiken, zonder het risico dat u voorwaarden overtreedt of de wet overtreedt.

gratis spellen op playstation 4

Met de bovenstaande waarschuwingen in gedachten, kun je als volgt muziek downloaden van YouTube.

Muziek downloaden van YouTube op desktop

Hoewel er veel websites zijn waarmee je YouTube-video's naar MP3-indeling kunt converteren, werken veel ervan niet of bevatten ze dubieuze advertenties en met malware geïnfecteerde links.

Voor uw veiligheid en gemak raden we u aan het betrouwbare gratis desktopprogramma te gebruiken 4K YouTube naar MP3 , die de audio met één klik uit YouTube-video's haalt. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.

een. Bezoek de 4K Download-website , klik op Downloaden bovenaan de pagina, en kies 4K YouTube naar MP3. Klik op de knop Downloaden naast de versie van het programma dat u wilt installeren: of het nu Windows (32-bits of 64-bits), macOS of Ubuntu is.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. Nadat 4K YouTube naar MP3 is gedownload, voert u het installatieprogramma uit om de installatiewizard te starten en het programma op uw computer te installeren . Vink het vakje aan om 4K YouTube naar MP3 te starten, dan klik op de knop Voltooien

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Wanneer het programma wordt geopend, wordt het weergegeven als: Niet geactiveerd, maar maak je hier geen zorgen over, tenzij je een licentie wilt kopen om premiumfuncties te ontgrendelen. Dit kost $ 15, maar met de gratis versie van 4K YouTube naar MP3 kun je tot 30 audiotracks per dag downloaden (hoewel slechts één tegelijk), wat voor de meeste mensen genoeg zou moeten zijn.

Als je onbeperkte downloads nodig hebt , en maximaal drie nummers tegelijk wilt downloaden, klik op het menu Extra, kies Licentie beheren, en toen klik op Licentie verkrijgen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Hoe dan ook, volgende zoek een auteursrechtvrije video op YouTube en kopieer de URL .

U kunt dit doen door de link kopiëren uit de adresbalk van uw browser of door klikken op de Share-knop onder de video en selecteren Kopiëren naast de url.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Klik op de knop Koppeling plakken in de linkerbovenhoek van het 4K YouTube naar MP3-venster. De video zal automatisch worden geconverteerd naar MP3 en begin direct met downloaden .

U zou een bureaubladmelding moeten zien wanneer de download is voltooid.

afmetingen van iphone 12 pro

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. Als alternatief kunt u YouTube direct vanuit 4K YouTube naar MP3 doorzoeken. Alleen maar klik op de zoekknop in de rechterbenedenhoek van het venster, dan kies YouTube.

Dit opent YouTube in het programmavenster. Zoek dan naar een video zonder copyright klik op de knop Downloaden om het op te slaan als MP3.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

7. U kunt uw geconverteerde MP3 rechtstreeks in 4K YouTube naar MP3 afspelen door dubbelklikken op het nummer in de downloadlijst.

Als u het gedownloade bestand wilt bekijken, zodat u het in een ander programma kunt openen en afspelen, of het naar een andere locatie wilt verplaatsen, klik op Weergeven in map.

accessoires voor samsung s21 ultra

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

8. Standaard converteert en downloadt 4K YouTube naar MP3 audio van YouTube-video met de beste kwaliteit en, niet verwonderlijk, naar MP3-formaat.

Om zowel de kwaliteit als het formaat te wijzigen, klik op het menu Extra en kies Voorkeuren , of klik op het pictogram Configuratiescherm in de rechterbovenhoek van het programma en selecteer daar Voorkeuren.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

9. Op de Algemeen tabblad van het voorkeurenvenster kunt u 4K YouTube wijzigen in de standaardwaarde van MP3 geluidskwaliteit naar Hoog (320kbps), Medium (256kbps) of Laag (128kbps) .

U kunt ook de standaard wijzigen audioformaat van MP3 naar MP4 of OGG , en verander de uitvoermap waarnaar uw geconverteerde bestanden worden gedownload.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Muziek downloaden van YouTube op mobiel

Google en Apple staan ​​geen YouTube-audiodownloaders toe in hun appstores. Hoewel er tools beschikbaar zijn voor de taak, vereisen ze dat je je mobiele apparaat jailbreakt of apps van 'onbekende bronnen' laat installeren, en deze tijdelijke oplossingen brengen stabiliteits- en beveiligingsrisico's met zich mee.

Je beste optie is een website genaamd YouTube naar MP3-converter , dat zowel op Android als iOS werkt, maar ook op Windows en macOS. Het vereist geen registratie of een dagelijkse downloadlimiet, en het is helemaal gratis. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.

1. Open een auteursrechtvrije video, die u wilt converteren naar MP3-formaat, in de mobiele YouTube-app voor Android of iOS. Tik op de Share-knop eronder en selecteer 'Kopieer link'.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. Openen YouTube naar MP3-downloader in uw mobiele (of desktop) browser. Druk op het zoekvak op de startpagina en kies Plakken , dan tik op de knop Start .

volgorde van James Bond-films

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. De website laadt de geselecteerde video. Tik op het vervolgkeuzemenu en kies een audioformaat en kwaliteit: de beste optie is 'mp3 320kbps'.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. Tik op Converteren en YouTube to MP3 Downloader converteert YouTube naar MP3-formaat. Mogelijk moet u een pop-upadvertentie op volledig scherm sluiten om terug te keren naar de pagina.

Zodra de conversie is voltooid, tik op Downloaden om het audiobestand op uw apparaat op te slaan , waar u het kunt openen en afspelen in uw standaard mediaspeler.

Als alternatief kunt u maak een QR-code voor de MP3 die kan worden gescand om deze op een andere telefoon te openen, of sla het bestand op in Dropbox om opslagruimte te besparen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De beste televisieaanbiedingen van vandaag 478 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen12uur10minuten22droogKorting TCL 43-inch 4K UHD Smart LED... Amazone Prime $ 349,99 $ 279 Weergave Korting TCL 43' Klasse 4-Serie 4K UHD... Walmart $ 399,99 $ 279 Weergave Korting TCL – 50 Klasse 4 Serie 4K... Beste koop $ 449,99 $ 359,99 Weergave Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen