Hoe video's van Facebook te downloaden

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het is handig om te weten hoe u video's van Facebook kunt downloaden. Het delen van video's is een van de belangrijkste redenen waarom mensen terug blijven komen naar Facebook, maar het is niet in het belang van het sociale netwerk om je video te laten downloaden om ergens anders te bekijken.

Hoewel er een knop naast clips op de website staat met de tekst 'Video opslaan', hoeft u alleen de video aan uw opgeslagen videobladwijzers toe te voegen om ze later op Facebook te bekijken. Dat is niet ideaal als je persoonlijke video's wilt delen met vrienden en familie die geen Facebook-account hebben, of als je gewoon toegang wilt tot een video om offline te bekijken.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Gelukkig is er een manier om dit te omzeilen, zowel op desktop als mobiel. Houd er rekening mee dat bedrijven misschien niet enthousiast zijn over het downloaden van hun clips, dus u moet zeker geen auteursrechtelijk beschermde inhoud downloaden en delen.

Bovendien kunnen privévideo-uploads om een ​​​​reden privé zijn, dus u moet contact opnemen met de persoon wiens Facebook-video u van plan bent te downloaden voordat u doorgaat.

Met die kanttekeningen uit de weg, kun je als volgt Facebook-video's downloaden.

Hoe video's van Facebook op desktop te downloaden

een. In uw desktopbrowser, ga naar de Facebook-website en f ind de video die je wilt downloaden . Voor de doeleinden van deze handleiding gebruiken we de meest recente video op de officiële Tom's Guide Facebook-pagina .

Krediet: Alan Martin

twee. Klik op de video waarin u geïnteresseerd bent. Wanneer de clip begint te spelen, klik op de knop met drie stippen aan de rechterkant van de video.

Krediet: Alan Martin

3. In het vervolgkeuzemenu dat wordt geopend, klik op Koppeling kopiëren.' Het is het vierde item naar beneden.

Krediet: Alan Martin

tv wandmontage bij mij in de buurt

Vier. Plak deze link naar een nieuw browsertabblad. Het kan zijn afgekort tot een 'fb.watch'-link. Als, druk op Enter dus het breidt zich uit en je zou iets moeten hebben dat lijkt op de link in de onderstaande schermafbeelding.

Krediet: Alan Martin

5. nutsvoorzieningen verander de URL in de adresbalk zodat www wordt gewijzigd in mbasic.'

Dus in bovenstaand voorbeeld https://www.facebook.com/watch/?v=267770804789936 wordt https://mbasic.facebook.com/watch/?v=267770804789936 .

druk op Enter , en je krijgt een lelijke mobiele weergave te zien, zoals hieronder te zien is.

Krediet: Alan Martin

6. Klik met de rechtermuisknop op de video en selecteer Link openen in nieuw tabblad.'

Krediet: Alan Martin

7. Op het nieuwe tabblad is de Facebook-video het enige dat wordt weergegeven. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Video opslaan als om de video naar uw computer te downloaden.

Krediet: Alan Martin

Hoe video's van Facebook op mobiel te downloaden

Het downloaden van Facebook-video's op mobiel is een heel andere koek, en hoewel er apps zijn die beweren dit te doen, is een veel eenvoudigere manier om de website te gebruiken FBDown.net . Dit werkt op Android en iOS, maar je moet de Firefox-browser op een iPhone of iPad, omdat de FBDown.net-site niet correct wordt geladen in Safari.

Houd er rekening mee dat deze methode alleen werkt op openbaar gedeelde Facebook-video's.

een. Open de mobiele Facebook-app en log in.

Krediet: Alan Martin

twee. Zoek de video die je wilt downloaden, en druk op de knop 'Delen' onder.

Krediet: Alan Martin

3. Veeg over totdat je de vindt optie met het label Kopieer Link.' Tik het.

Krediet: Alan Martin

Vier. Open uw mobiele browser (vergeet niet om te gebruiken Firefox als je een iPhone gebruikt) en ga naar www.fbdown.net .

Plak de video-URL in het vak in het midden van de pagina, en druk op Downloaden.'

Krediet: Alan Martin

5. Op de volgende pagina, druk op de link om te downloaden in Normale kwaliteit of Hoge kwaliteit.' Dit heeft invloed op de bestandsgrootte en hoeveel ruimte de video in beslag neemt op uw mobiele apparaat.

Krediet: Alan Martin

6. Hiermee wordt een andere pagina geopend met alleen de Facebook-video. Houd de clip lang ingedrukt en tik vervolgens op Video downloaden wanneer de optie verschijnt.

De video wordt nu opgeslagen op uw mobiele apparaat, waar u deze offline kunt afspelen en zo lang kunt bewaren als u wilt.

Krediet: Alan Martin

Meer Facebook-tips

De beste televisieaanbiedingen van vandaag 478 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over17uurVier vijfminuten44droogKorting TCL 43' Klasse 4-Serie 4K UHD... Walmart $ 399,99 $ 279 Visie Korting TCL 43-inch 4K UHD Smart LED... Amazone $ 349,99 $ 279,99 Visie Korting TCL - 50 Klasse 4 Serie 4K... Beste koop $ 449,99 $ 359,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen