Hoe YouTube-video's in Chrome te downloaden

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als u weet hoe u YouTube-video's in Chrome kunt downloaden, hoeft u geen apart desktopprogramma te installeren om auteursrechtvrije video's te pakken en video's die u toestemming hebt om te downloaden voor persoonlijk gebruik.

Als je bijvoorbeeld inhoud maakt, is er een YouTube-kanaal met de naam 'Videobibliotheek - Geen auteursrechtelijk beeldmateriaal' ' die gratis auteursrechtvrije video's aanbiedt. Om het licentietype van een video te controleren, klik je op de knop 'Meer weergeven' in de beschrijving en zoek je naar Licentie om te zien of hergebruik is toegestaan.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het probleem is dat Google geen YouTube-downloaders toestaat in de Chrome Web Store. Er zijn veel Chrome-extensies voor het downloaden van video's van andere sites, zoals Vimeo, maar ze werken niet op YouTube.

U kunt video's downloaden op uw mobiele apparaat door u te abonneren op YouTube Premium . En we hebben eerder uitgelegd hoe je YouTube-video's kunt downloaden op iOS, Android, Mac en pc. Maar in Chrome en andere browsers bent u beperkt tot het bekijken ervan op de website, zelfs als ze een licentie hebben voor hergebruik. Of ben jij?

Er is een tijdelijke oplossing waarmee je auteursrechtvrije YouTube-video's in Chrome kunt downloaden met behulp van de populaire scriptmanager Tampermonkey . Met deze extensie kunt u duizenden door gebruikers gemaakte scripts installeren die veel nuttige webtaken uitvoeren.

Een van deze scripts, Local YouTube Downloader genaamd, kan (zoals de naam al doet vermoeden) YouTube-video's downloaden in Chrome, zonder dat je wordt omgeleid naar een andere site. Het werkt ook in Edge en Firefox, als je Tampermonkey in die browsers installeert.

Hier leggen we uit hoe je Tampermonkey kunt gebruiken om YouTube-video's in Chrome te downloaden. Maar eerst kijken we naar de juridische kant van downloaden om ervoor te zorgen dat u niet in de problemen komt.

YouTube stelt in zijn Servicevoorwaarden dat je geen inhoud mag downloaden, tenzij specifiek toegestaan ​​door de Service, of voorafgaande schriftelijke toestemming hebt van YouTube of de respectieve rechthebbende.

Je kunt video's downloaden via de YouTube-app voor Android en iOS door $ 11,99 per maand te betalen voor YouTube Premium , maar om piraterij en inbreuk op het auteursrecht te voorkomen, wordt deze optie niet aangeboden op de YouTube-website.

Videodownloaders zijn niet illegaal, maar het maken van kopieën van auteursrechtelijk beschermde inhoud is dat wel. Je YouTube-account kan op zijn minst worden beëindigd als je herhaaldelijk de servicevoorwaarden van de site schendt, en je kunt zelfs juridische stappen ondernemen.

Er is echter veel inhoud op YouTube die is toegestaan ​​om te downloaden, zoals video's in het publieke domein waarop geen copyright rust, clips die vallen onder een Creative Commons-licentie , en zelfgemaakte video's die vrienden en familie met je hebben gedeeld (en je toestemming hebben gegeven om te downloaden).

Zorg ervoor dat je verstandig bent over wat je downloadt, en distribueer zeker geen video's van YouTube zonder toestemming.

Hoe YouTube-video's in Chrome te downloaden: Installeer Local YouTube Downloader

Hoewel je in de Chrome Web Store geen YouTube-videodownloaders zult vinden, zul je de Tampermonkey-extensie vinden, waarmee je Local YouTube Downloader kunt installeren. Hier leest u hoe u het instelt.

een. Open de Chrome webshop en zoeken naar TamperMonkey of ga direct naar de Tampermonkey Chrome-extensie bladzijde. Klik op 'Toevoegen aan Chrome' in de rechterbovenhoek.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Klik op 'Extensie toevoegen' om Tampermonkey te installeren . Voor gemakkelijke toegang kunt u de add-on vastzetten op de werkbalk van Chrome. Klik op de knop Extensies (degene die eruitziet als een puzzelstukje) en selecteer de 'Pin-optie naast Tampermonkey' .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. De Tampermonkey-website wordt geopend in een nieuw tabblad en geeft aan dat de extensie is geweest succesvol geïnstalleerd .

U zou nu naar een site met gebruikersscripts moeten gaan met de naam Vettige Vork , waar je de . vindt Lokaal YouTube Downloader-script . Klik op de knop Dit script installeren .

hoeveel kost student spotify

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Hiermee ga je naar de pagina Local YouTube Downloader op de Tampermonkey-website. Klik op de knop Installeren hier om voeg het script toe aan Tampermonkey .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Om te controleren of het script correct is geïnstalleerd, klik op de Tampermonkey-extensieknop en kies Dashboard . Hier zou je Local YouTube Downloader moeten zien staan ​​als Ingeschakeld.'

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe download je YouTube-video's in Chrome: Download een YouTube-video

Nu je Local YouTube Downloader hebt geïnstalleerd, is het tijd om het op de proef te stellen met een niet-auteursrechtelijk beschermde video, of een video waarvoor je toestemming hebt om te downloaden.

Hier leest u hoe u het script kunt gebruiken om video's van YouTube rechtstreeks in Chrome te downloaden of door Tampermonkey in een andere browser te gebruiken.

1. Bezoek de YouTube-website in Chrome en zoek een video die vrij is van auteursrechten of waarvoor je toestemming hebt om te downloaden.

Je kunt je zoekresultaten filteren om alleen video's weer te geven met een Creative Commons-licentie. Klik op de knop Filters bovenaan de pagina en kies Creative Commons .

Klik om de video af te spelen zoals gewoonlijk.

(Afbeelding tegoed: Google)

twee. Als u een adblocker heeft geïnstalleerd, wordt u gevraagd om: kopieer er een nieuwe regel naar , zodat het Local YouTube Downloader-script kan werken. Als je niet weet hoe je dit moet doen - of het kan je niet schelen - gewoon schakel uw adblocker uit in plaats van.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

beste bescherming voor macbook pro

3. Zodra uw adblocker, of het ontbreken van adblocker, het script toestaat om te worden uitgevoerd, zou u een nieuwe optie moeten zien onder de YouTube-videospeler met het label Download MP4 met hoge resolutie met één klik.

Klik hierop en Local YouTube Downloader zal dat doen converteer de video naar een hi-res MP4-bestand , en laat je download het naar uw pc of Mac . Houd er rekening mee dat het script mogelijk niet werkt op video's met een resolutie van meer dan 1080p.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Naar Red de video met een andere resolutie en in een ander formaat, klik op Links tonen/verbergen . Dit opent een reeks downloadopties, zodat u degene kunt kiezen die het beste bij u past.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Klik op een van de Stream-opties aan de linkerkant (we ontdekten dat die aan de rechterkant geen audio vastlegden) en de aangepaste videospeler wordt geopend in een nieuw Chrome-tabblad.

Klik met de rechtermuisknop op de video en kies 'Video opslaan als' om het naar uw computer te downloaden.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De beste deals voor YouTube- en streamingboxen van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen09uur33minuten54droog Fire TV-stick 4K Amazone $ 24 Visie Deal eindigtzo 28 novemberKorting Roku 3930R Express HD... Walmart $ 34,99 $ 29,80 Visie Roku Express Dell $ 29,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen