Afbeeldingen bewerken in Microsoft Paint

Krediet: Shutterstock/TemplateStudio

Als u snel een afbeelding wilt bewerken, laten we u zien hoe u afbeeldingen in Microsoft Paint kunt bewerken.

U komt misschien in de verleiding om te betalen voor Photoshop of andere dure bewerkingssoftware van hoge kwaliteit. Maar in de meeste gevallen is dat niet nodig - Microsoft Paint is geweldig voor eenvoudige beeldbewerkingstaken en, het beste van alles, het is gratis en wordt vooraf geïnstalleerd in Windows 10, dus u hoeft niets te downloaden.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Microsoft Paint mag dan als een eenvoudig hulpmiddel worden beschouwd, de huidige versie in Windows 10 is een enorme verbetering ten opzichte van de oude in eerdere edities van Windows. Het zit boordevol handige functies waarmee u uw foto's kunt perfectioneren, en het is gebruiksvriendelijk.

We laten u zien hoe u het meeste uit MS Paint haalt, van het vergroten of verkleinen en bijsnijden van afbeeldingen tot het toevoegen van achtergronden en tekst, en andere handige bewerkingstips.

Afbeeldingen bewerken in Microsoft Paint - Formaat van afbeeldingen wijzigen

een. In de werkbalk bovenaan het venster, selecteer Formaat wijzigen in de beeldbewerkingstools.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

twee. Het venster Formaat wijzigen en scheeftrekken verschijnt. Selecteer of u de afmetingen in pixels of percentages wilt hebben en of u de hoogte-breedteverhouding wilt behouden (ook bekend als schaal zowel de lengte als de breedte met dezelfde hoeveelheid.)

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Voer de nieuwe afmetingen in en klik vervolgens op OK.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

nieuwe Apple iPhone releasedatum

Afbeeldingen bewerken in Microsoft Paint - Afbeeldingen bijsnijden

Er zijn twee manieren om afbeeldingen bij te snijden in MS Paint, ofwel door het deel van de afbeelding te selecteren dat u wilt behouden en op Bijsnijden te klikken of door de randen van de afbeelding naar de juiste grootte te slepen.

Dit is de eerste manier:

1. Kies in de werkbalk boven in het venster Selecteren en vervolgens Rechthoekige selectie of Vrije selectie. Met Vrije vorm kunt u uit de vrije hand de vorm tekenen waarnaar u wilt bijsnijden, terwijl u met rechthoekig de afbeelding kunt bijsnijden tot een rechthoek of vierkant.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

2. Selecteer het gebied dat u wilt bijsnijden door de muisknop ingedrukt te houden terwijl u tekent.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Selecteer vervolgens Bijsnijden in de afbeeldingswerkbalk bovenaan.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

En de tweede manier:

een. Klik en sleep de witte vakken hieronder en rechts van de afbeelding om de delen die u niet nodig hebt weg te snijden.

Houd er rekening mee dat nadat u uw muis hebt losgelaten, u het bijsnijden niet ongedaan kunt maken door de vakken terug te slepen naar waar ze waren - u moet op Ongedaan maken helemaal bovenaan het venster klikken.

iphone pro max telefoonhoesje

(Afbeelding tegoed: toekomst)

twee. Als u de linker- en bovenzijde van de afbeelding wilt bijsnijden, moet u de afbeelding omdraaien - klik op Roteren in de afbeeldingswerkbalk en draai de afbeelding horizontaal of verticaal om de rechter- en bovenzijde bij te snijden. Vergeet niet om de afbeelding weer normaal te maken als u klaar bent.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Afbeeldingen bewerken in Microsoft Paint - Tekst toevoegen

een. Selecteer in het gedeelte Hulpmiddelen boven aan het venster het pictogram A (tekst).

(Afbeelding tegoed: toekomst)

ps4 lokale co-op-game

twee. Klik op de plaats waar u de tekst wilt laten verschijnen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Kies het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst met behulp van de pictogrammen bovenaan het venster.

Vier. Als u de tekst op een gekleurde achtergrond wilt, selecteer Dekkend in de achtergrondhulpmiddelen. Klik op Kleur 1 om de kleur van de tekst te wijzigen en op Kleur 2 om de kleur van de achtergrond te wijzigen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Afbeeldingen bewerken in Microsoft Paint - De kleuren wijzigen

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, is hier een meer geavanceerde bewerkingstip voor je: je kunt meerdere gebieden tegelijk selecteren die allemaal dezelfde kleur hebben en ze in een nieuwe kleur veranderen, in plaats van herhaaldelijk het vulgereedschap te gebruiken.

Dit kan handig zijn als u meerdere gebieden die allemaal één kleur hebben moet wijzigen in een andere kleur, maar houd er rekening mee dat dit het beste werkt met eenvoudige afbeeldingen in plaats van foto's waar het aantal verschillende kleuren in de afbeelding erg hoog is.

1. Gebruik de pipet in het gedeelte Tools en klik met de rechtermuisknop op de kleur die u wilt wijzigen. Hiermee wordt de kleur die u wilt wijzigen ingesteld op Kleur 2.'

yakuza als een draak tips

(Afbeelding tegoed: toekomst)

twee. Klik op Kleur 1 en stel het in op wat u wilt dat de nieuwe kleur is.

3. Open het vervolgkeuzemenu Selecteren, en zorg ervoor dat Transparante selectie is ingeschakeld. Klik vervolgens op Alles selecteren.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Vier. Selecteer Knippen in het gedeelte Klembord boven in het venster.' Hierdoor verandert de afbeelding in een effen achtergrond van de kleur waarin u Kleur 2 had ingesteld.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

5. In de sectie Gereedschappen , selecteer het gereedschap Emmertje, en klik met de linkermuisknop op het canvas om het te vullen met de kleur die u hebt ingesteld als Kleur 1.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

6. Nutsvoorzieningen, klik in het gedeelte Klembord op Plakken om uw afbeelding weer op het canvas te plaatsen. De kleur die u had ingesteld als Kleur 2 wordt vervangen door Kleur 1.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Als u meer hulp nodig heeft bij het gebruik van Microsoft-software, hebben we tal van zelfstudies die u kunnen helpen. Bekijk hoe u wijzigingen in Microsoft Word kunt bijhouden, een Microsoft Word-document kunt ondertekenen en hoe u een PDF naar Microsoft Word kunt converteren.

We laten u ook zien hoe u een PDF naar Excel converteert en hoe u VERT.ZOEKEN in Microsoft Excel gebruikt.

De beste deals voor DSLR-camera's van vandaagBlack Friday Sale eindigt over00uur58minuten53droogLage voorraad Verlaagde prijs Canon EOS Rebel SL3 DSLR... Walmart $ 754,99 $ 2.36 Visie Canon - EOS Rebel SL3 DSLR 4K ... Beste koop $ 699,99 Visie Korting Nikon D850 FX-Formaat Digitale... Amazone Prime $ 2.996,95 $ 2.696,95 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen