Hoe de God-modus in Windows 11 of 10 in te schakelen

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

top hardloopschoenen voor dames

Je hoeft geen godheid te zijn om God Mode in Windows 11 of Windows 10 in te schakelen. Deze geheime functie verzamelt meer dan 200 administratieve tools en instellingen in één handige map, zodat je ze niet afzonderlijk hoeft te zoeken.

God Mode is geïntroduceerd in Windows Vista en de meeste opties die het bevat, bevinden zich in de verschillende secties van het Configuratiescherm. Hoewel Microsoft nu een groot deel van de configuratiefunctionaliteit van het Configuratiescherm heeft verplaatst naar de app Instellingen in Windows, biedt het inschakelen van God Mode nog steeds veel handige opties.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Deze omvatten alledaagse taken als het toevoegen en verwijderen van programma's en gebruikersaccounts, het maken en formatteren van schijfpartities, systeemherstelpunten maken , het aanpassen van uw energie-instellingen, het aanpassen van het uiterlijk van Windows, het oplossen van veelvoorkomende pc-problemen en nog veel meer.

Ondanks de langdurige dreiging van Microsoft om het Configuratiescherm van Windows te verwijderen, is het inderdaad nog steeds beschikbaar in Windows 11 . Dit betekent dat God Mode ook nog steeds werkt in Windows 11, op dezelfde manier als in eerdere versies van Windows.

In onze onderstaande gids leggen we uit hoe u de God-modus in Windows 11 en 10 kunt activeren en hoe u deze kunt gebruiken als deze eenmaal is ingeschakeld. Er is geen risico om deze verborgen functie in te schakelen, behalve dat het voor andere mensen gemakkelijker wordt om uw instellingen aan te passen. Dus als je ooit god op je pc hebt willen spelen, kun je dit als volgt doen. Merk op dat hoewel we schermafbeeldingen van Windows 11 hebben gebruikt, deze stappen ook op Windows 10 zouden moeten werken.

Hoe God Mode in Windows in te schakelen: Activeer God Mode

1. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van uw Windows-bureaublad en beweeg uw muisaanwijzer naar beneden naar Nieuw in het contextmenu. Kies folder in het zijmenu dat wordt geopend.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

2. Selecteer de nieuwe map op uw bureaublad en ofwel druk op de F2-toets op uw toetsenbord of klik met de rechtermuisknop op de map en kies Naam wijzigen . Geef de map de volgende naam door onderstaande tekst te kopiëren en plakken:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Druk op Enter op je toetsenbord of klik weg van de map om de nieuwe naam te bevestigen. Het pictogram van de map kan veranderen in een pictogram van het Configuratiescherm, zoals hieronder weergegeven, hoewel het soms terugkeert naar het standaardmappictogram. Dubbelklik hierop om de God-modus te openen.

Alternatief, klik met de rechtermuisknop op het pictogram en kies Openen . Dit laat je ook toe pin God Mode aan het menu Snelle toegang in Verkenner.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Hoe de God-modus in Windows in te schakelen: God-modus gebruiken

een. Wanneer de God Mode-map wordt geopend, krijgt u te zien: een lijst met meer dan 200 Windows-tools en instellingen , georganiseerd in categorieën en daar alfabetisch gesorteerd.

Dubbelklik op een item om toegang te krijgen tot die tool of instelling, of klik er met de rechtermuisknop op en kies Openen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

beste prijs op Apple Watch

2. Voor nog gemakkelijkere toegang tot een specifieke Windows-tool of instelling, klik met de rechtermuisknop op het item en kies Snelkoppeling maken.

Windows zal u waarschuwen dat u geen snelkoppeling kunt maken in de God Mode-map, dus kies Ja om de snelkoppeling op uw bureaublad te plaatsen in plaats daarvan.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Als u de categoriestructuur van God Mode moeilijk vindt om te navigeren, kunt u: toon al zijn opties in één alfabetische lijst in plaats daarvan. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van de map en kies Groeperen op en vervolgens Naam.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Vier. Op dezelfde manier kunt u de instellingen van God Mode weergeven als gemakkelijk aanklikbare pictogrammen in plaats van tekstinvoer in een lange lijst. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied en kies Bekijken , dan selecteer Middelgrote pictogrammen of Grote pictogrammen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

5. Als je besluit dat je God Mode niet meer wilt, en als andere mensen het gebruiken om Windows-instellingen aan te passen zonder jouw toestemming, klik dan gewoon met de rechtermuisknop op de map op je bureaublad en kies Verwijderen .

Je hebt nog steeds afzonderlijk toegang tot de verschillende opties van God Mode via het Configuratiescherm in Windows.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Meer Windows-tips

De beste laptopdeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over09uurVier vijfminuten49droog MacBook Air M1 Amazone $ 849 Weergave Deal eindigt over20u 28m 01sLage voorraad Verlaagde prijs Apple MacBook Air met Apple... Walmart $ 999 $ 969,69 Weergave ASUS-ROG SE G14 14'... Beste koop $ 1.149,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen