Fabrieksinstellingen herstellen op Windows 10

Krediet: Charnsitr/Shutterstock

Als u weet hoe u de fabrieksinstellingen van Windows 10 kunt herstellen, kunt u de nucleaire optie nemen als al het andere faalt met uw Windows 10-apparaat.

Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is meestal een laatste redmiddel als u technische problemen ondervindt met uw apparaat, maar als alle andere methoden voor probleemoplossing hebben gefaald, moet u soms teruggaan naar dag nul. Om deze reden is het erg handig om te weten hoe u de fabrieksinstellingen van Windows 10 kunt herstellen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als je je zorgen maakt over het verliezen van persoonlijke bestanden, heeft Windows 10 een behoorlijk handige optie waarmee je je apparaat kunt terugzetten naar de fabrieksinstellingen terwijl je al je bestanden behoudt. Tijdens het resetproces wordt u gevraagd of u een volledige reset of een beperktere reset wilt uitvoeren die uw bestanden intact houdt.

5e stimuluscontrole releasedatum

We raden u toch ten zeerste aan om een ​​back-up te maken van alle bestanden voordat u deze opnieuw instelt, omdat er altijd een mogelijkheid is dat er iets misgaat. In dit geval is het beter om veilig te zijn dan sorry.

Als u een fabrieksreset moet uitvoeren op Windows 10, volg dan de onderstaande stappen en we zullen u door het proces leiden. Met deze instructies zorgt u ervoor dat uw apparaat binnen de kortste keren weer soepel werkt.

Fabrieksinstellingen herstellen op Windows 10

1. Selecteer Instellingen in het Startmenu. Het startmenu bevindt zich op de werkbalk van uw Windows 10-apparaat. Klik gewoon op het Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek van uw scherm. U kunt ook de aangrenzende zoekbalk gebruiken; typ gewoon 'instellingen'.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

2. Selecteer Updates en beveiliging in het instellingenmenu. Zodra je het instellingenmenu hebt geladen, selecteer je 'Updates en beveiliging' in de lijst met opties. Als je het niet kunt vinden, kun je de zoekbalk boven aan het venster gebruiken om het gemakkelijk te vinden.

3. Selecteer Herstel in het menu Updates en beveiliging. Aan de linkerkant van het menu 'Updates en beveiliging' zullen verschillende tabbladen zijn; 'Herstel' is degene die we moeten selecteren. Als je problemen hebt om het te spotten, gebruik dan de zoekbalk bovenaan.

iphone 11 pro max 256 gb

4. Klik op Aan de slag onder Deze pc opnieuw instellen. Nu u zich op het tabblad 'Herstel' boven aan het venster bevindt, zou u een kop moeten zien met de tekst 'Deze pc opnieuw instellen' en daaronder een korte alinea met tekst en een knop met het label 'Aan de slag'. Klik op deze knop .

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

5. Gekozen om alles te verwijderen of bestanden te bewaren. U krijgt nu de keuze: 'Alles verwijderen' of 'Mijn bestanden bewaren'. Dit spreekt voor zich, maar in wezen zal de eerste uw hele apparaat wissen, terwijl de laatste uw apparaat wist, maar uw persoonlijke bestanden behoudt.

6. Beslis of je de hele schijf wilt wissen (als je in de vorige stap 'Alles verwijderen' hebt geselecteerd). Als u 'Mijn bestanden bewaren' selecteert, wordt het resetproces gestart, dus ga door naar de volgende stap. Als u 'Alles verwijderd' selecteert, krijgt u een scherm met extra opties te zien. Hier krijgt u de keuze of u alleen bestanden van uw apparaat wilt verwijderen of de schijf volledig wilt wissen. We raden de tweede optie aan als u uw apparaat volledig wilt resetten.

7. Bevestig dat u wilt resetten. Voordat het proces volledig begint, zal Windows 10 om definitieve bevestiging vragen dat u uw apparaat absoluut opnieuw wilt instellen. Dit is het point of no return, dus zorg ervoor dat je absoluut door wilt gaan met het wissen van je apparaat voordat je bevestigt.

wat is de laatste roku

8. Laat het resetproces voltooien. Nu u ervoor hebt gekozen om uw Windows 10-apparaat opnieuw in te stellen, hoeft u niets anders te doen dan te wachten tot het proces is voltooid. Afhankelijk van het type reset dat je hebt gekozen en hoeveel er op het apparaat is opgeslagen, kan dit een paar uur duren.

9. Stel uw apparaat opnieuw in. Nadat de reset is voltooid, wordt Windows 10 automatisch opnieuw opgestart en vanaf hier moet uw apparaat worden teruggebracht naar de staat waarin het gloednieuw was. Nu kun je het opnieuw instellen.

Meer Windows 10-tips

Hoe u uw productsleutel voor Windows 10 kunt vinden | Bestanden versleutelen op Windows 10 | Hoe installeer ik Windows 10 | Bluetooth inschakelen voor Windows 10 | Hoe maak je een screenshot op Windows 10 | Opstarten in de veilige modus van Windows 10 | Hoe het scherm te splitsen op Windows 10 | Een scherm opnemen op Windows 10 | Hoe stuurprogramma's op Windows 10 bij te werken? | Een netwerkstation toewijzen in Windows 10 | Hoe Windows 10 te updaten | Het wachtwoord wijzigen op Windows 10 | Windows 10 versnellen | Hoe Windows 10 opnieuw te installeren

De beste aanbiedingen voor standaard laptops van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen02uur14minuten53droogKorting Lenovo IdeaPad 120S-11IAP... Walmart $ 455,09 $ 299 Visie Lenovo IdeaPad 120S-14 14''... Amazone $ 299,99 Visie Lenovo - 15,6' ThinkBook 15... Beste koop $ 799,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen