Hoe vind je gratis wifi met Facebook

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als u weet hoe u gratis wifi kunt vinden met Facebook, kunt u veel problemen besparen als u niet thuis bent.

Het betekent dat u geen speciale app voor het vinden van hotspots hoeft te installeren, dat u het personeel op een locatie niet hoeft te vragen of ze wifi bieden en dat u gemakkelijk online kunt gaan wanneer uw mobiele gegevensverbinding wegvalt of vertraagt.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het beste van alles is dat, omdat de openbare wifi-hotspots die door Facebook worden aanbevolen, toebehoren aan lokale bedrijven die zijn geverifieerd door het sociale netwerk, ze betrouwbaar zijn en meestal gratis te gebruiken - in ieder geval voor klanten.

  • De beste wifi-extenders die momenteel beschikbaar zijn
  • Hoe maak je jezelf anoniem op Facebook
  • Ontdek hoe je vind-ik-leuks op Facebook kunt verbergen

Als je nog nooit van de wifi-zoeker van Facebook hebt gehoord, zou het ons niet verbazen, aangezien de functie relatief goed verborgen is in de Facebook-app voor Android en iPhone (het is niet beschikbaar in de iPad-app). Omdat je rechtstreeks verbinding kunt maken met wifi-netwerken, is het nog steeds een handig middel om te bepalen waar ze zich bevinden.

In onze onderstaande gids leggen we uit hoe je gratis wifi kunt vinden met de geheime tool van Facebook. Aangezien dit Facebook is waar we het over hebben, laten we ook zien hoe je je privacy kunt beschermen terwijl je zoekt naar wifi-hotspots in de buurt, zodat je niet overal wordt gevolgd.

Gratis wifi vinden met Facebook: vind hotspots in de buurt

1. Open de Facebook-app op uw Android-telefoon of -tablet of iPhone. Tik op de menuknop met drie regels in de rechterbovenhoek van de app.

beste gamingheadset onder 60

twee. Op het menuscherm dat wordt geopend, veeg omlaag naar Instellingen en privacy en tik op de pijl ernaast . Je zou de moeten zien Zoek wifi-optie onderaan de lijst.

Waarom deze handige functie daar is weggestopt, is een raadsel!

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Apple Watch koop 2 deal

3. Tik op Wi-Fi zoeken en Facebook toont u details van bedrijven in uw huidige gebied die openbare Wi-Fi-hotspots aanbieden. Het geeft deze informatie zowel op een kaart en als een lijst van de relevante plaatsen .

Als je geen hotspots in de buurt ziet, tik op 'Opnieuw zoeken'. Als dat nog steeds niet werkt, raadpleeg dan het gedeelte hieronder over het wijzigen van je locatie-instellingen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. Tik op de knop Meer weergeven naast een plaats of tik op een plaats op de kaart voor meer informatie over de Wi-Fi-hotspot.

Deze informatie omvat de naam van het netwerk en soms details van de gerapporteerde snelheid, evenals de adres, contactgegevens en openingstijden van de locatie . Helaas staat er niet bij of de hotspot gratis of betaald is.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Tik op Opslaan om de Wi-Fi-hotspot op te slaan voor toekomstig gebruik. U kunt ook op opties tikken om bekijk de plaats op een kaart en de weg vragen daar via de standaard mapping-app van uw apparaat.

beste loopbanden voor thuis

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. Je kunt Facebook laten weten dat hij je op de hoogte moet stellen wanneer je in de buurt van een wifi-hotspot bent. Dit kan u helpen uw gebruik van mobiele data te verminderen.

Tik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm Wi-Fi zoeken en kies Beheer Zoek wifi-meldingen. Schakel vervolgens in Melding van gegevensbesparing.

Je wordt gewaarschuwd voor wifi-hotspots in de buurt via een pushmelding op je telefoon of Android-tablet.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe u gratis wifi kunt vinden met Facebook: uw locatie-instellingen wijzigen

Zoals hierboven vermeld, vindt Facebook mogelijk geen Wi-Fi-hotspots in uw regio als uw locatie-instellingen niet correct zijn geconfigureerd. Evenzo wilt u waarschijnlijk niet dat Facebook uw locatie bijhoudt wanneer u niet actief op zoek bent naar wifi. Hier leest u hoe u beide problemen kunt oplossen.

1. Tik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm Wi-Fi zoeken van de Facebook-app en kies 'Locatie-instellingen beheren.'

nieuwe Galaxy Note 20 ultra

twee. Tik in het volgende scherm op 'Ga naar apparaatinstellingen' dan kies ofwel 'Android-instellingen' of 'iPhone-instellingen.'

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Op een Android-apparaat, selecteer Machtigingen en vervolgens Locatie en kies 'Alleen toestaan ​​tijdens gebruik van de app' of 'Elke keer vragen'.

Selecteer op een iPhone Privacy en vervolgens 'Locatieservices' en kies Facebook in de lijst met apps hieronder . Selecteer 'Tijdens gebruik van de app' of 'Volgende keer vragen' uit de beschikbare opties.

Hiermee voorkom je dat Facebook je in het geheim volgt wanneer je de app niet gebruikt, terwijl je nog steeds wifi-hotspots in de buurt kunt vinden.

airfryer black friday sale

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Tik terug naar het scherm 'Locatie-instellingen' van de Facebook-app. Hier kan je schakel 'Locatiegeschiedenis' uit wat Facebook een andere manier geeft om te bepalen waar je bent en waar je bent geweest.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Nogmaals, deze optie kan handig zijn voor het lokaliseren van Wi-Fi-hotspots, maar je kunt ook het gevoel hebben dat het je privacy schendt - wat niet ongebruikelijk is voor Facebook!

De beste routerdeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over03uur02minuten23droogKorting NETGEAR WiFi 6 Mesh-bereik... Amazone Prime $ 129,99 $ 73,53 Visie Korting 4-poorts NETGEAR EAX20 - Wi-Fi... Dell $ 129,99 $ 79,99 Visie Korting NETGEAR - EAX20 AX1800 WiFi 6... Walmart $ 149,99 $ 95,58 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen