Hoe autocorrectie op iPhone te repareren

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Leren hoe u autocorrectie op de iPhone kunt repareren, kan een redder in nood zijn. Niet letterlijk natuurlijk: je krijgt er geen rubberen ring van als je moeite hebt om in een rivier te zwemmen.

Het kan echter voorkomen dat u een gênante tekstblunder maakt - een die ofwel op het altaar van hilariteit woedt of u ertoe aanzet even te proberen duidelijk te maken wat u precies bedoelde.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De uitdrukking verdomde autocorrectie bestaat immers niet voor niets. We hebben allemaal een woord alleen voor iOS gebruikt om te besluiten dat je iets heel anders bedoelde. Maar tegen de tijd dat je je dit realiseert, is het vaak te laat. Het bericht is verzonden, het is opgeflitst als Lezen en u bent op zoek naar een oplossing zodat dit kleine probleem zich onmogelijk opnieuw kan voordoen.

Gelukkig is er een oplossing - dus hieronder laten we u zien hoe u autocorrectie op de iPhone kunt repareren, zodat u dit soort verlegenheid kunt voorkomen.

Hoe autocorrectie op iPhone te repareren

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Voordat we naar enkele remedies kijken, moet u kijken wat er gebeurt als u een woord typt op een iPhone.

best gebruikte telefoons om te kopen

Je zult zien dat net boven het toetsenbord een reeks voorgestelde woorden zal verschijnen.

Als iOS van mening is dat het woord dat je hebt ingevoerd onjuist is, wordt het midden van deze suggesties gemarkeerd. Wanneer u op de spatiebalk tikt om verder te gaan, verschijnt het voorgestelde woord in uw tekst in plaats van het woord dat u had ingevoerd.

Als voorbeeld maken we hier een puinhoop door alles te typen, maar de iPhone heeft het feit opgepikt en heeft een suggestie gedaan (gemarkeerd in het midden). In dit geval is het toevallig een correcte suggestie en door op de spatiebalk te drukken, wordt dat woord ingevoerd in plaats van het woord dat we hebben getypt.

Door de suggesties beter in de gaten te houden, kunt u echter helpen om autocorrectie-fouten te voorkomen. Als we echt van plan waren om eveiyhij te typen, dan zou het tikken op dat woord boven het toetsenbord hebben voorkomen dat de automatisch gecorrigeerde versie werd ingevoerd. In plaats daarvan wordt het gemarkeerd als verkeerd gespeld. Echter…

Hoe autocorrectie uit te schakelen

Als je er gewoon genoeg van hebt en van mening bent dat je vermogen om woorden feilloos te spellen en te typen met het iOS-toetsenbord voldoende hoog is, kun je overwegen om autocorrectie volledig uit te schakelen. Maak je geen zorgen, het is nog steeds mogelijk om ervoor te zorgen dat alles correct is gespeld.

een. Eerste, start de app Instellingen

twee. nutsvoorzieningen tik op Algemeen en selecteer Toetsenbord

ipad pro 9.7 zwarte vrijdag

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Kijk onder Alle toetsenborden en zet de schakelaar naast Auto-Correctie uit (het zal van groen naar grijs veranderen).

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Waarom test u niet het verschil dat dit maakt? Start de Notes-app en een nieuwe notitie starten .

5. Wanneer je voer wat tekst in, alle woorden die u verkeerd spelt, worden aangegeven met een kronkelige rode lijn.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. Als de spelling bedoeld is, doe dan niets. Anders, tik op het woord om de suggesties van iOS te zien en tik op de suggestie om deze te gebruiken .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

chronologische volgorde van star wars

Hoe de spellingcontrole uit te schakelen

Als je niet wilt dat iOS een van de woorden controleert die je typt, kun je naast automatische correctie ook de spellingcontrole uitschakelen. Wees echter gewaarschuwd: dit vergroot de foutmarge - iedereen maakt typefouten bij het tikken op zo'n klein toetsenbord.

een. Start de app Instellingen .

twee. Tik op Algemeen en selecteer Toetsenbord .

3. Dan schakel Spelling controleren uit (het zal van groen naar grijs veranderen).

Hoe te voorkomen dat woorden automatisch hoofdletters krijgen

Dus je typt een woord als bury, maar iOS denkt dat je verwijst naar de Engelse stad Bury en blijft het met een hoofdletter schrijven. Daar is ook een oplossing voor.

een. Om te beginnen met, start de app Instellingen .

twee. nutsvoorzieningen tik op Algemeen en selecteer Toetsenbord .

3. Zet de schakelaar naast Automatisch hoofdlettergebruik uit (het zal van groen naar grijs veranderen).

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

beste bluetooth-koptelefoon voor bellen

Hoe de tekstvervangingsfunctie van de iPhone te gebruiken

Er is nog een manier om te voorkomen dat woorden automatisch hoofdletters krijgen: je kunt iOS dwingen te herkennen dat een woord dat je typt echt het woord is dat je wilt gebruiken.

U kunt ook de functie voor tekstvervanging gebruiken om woorden toe te voegen die u niet automatisch wilt corrigeren of markeren.

een. Eerste, start de app Instellingen .

twee. Volgende tik op Algemeen en selecteer Toetsenbord .

3. nutsvoorzieningen tik op Tekstvervanging .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. In de rechterbovenhoek, tik op + .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. gewoon voer de zin in op de manier waarop je altijd wilt dat iOS het gebruikt, bijvoorbeeld begraven maar laat het snelkoppelingsveld leeg .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Wanneer u de zin vervolgens typt in Notities, Berichten of een andere app die tekstinvoer toestaat, zal iOS deze niet automatisch corrigeren. Het zal ook niet zeggen dat het verkeerd is gespeld.

Hoe correcties in tekst aan te brengen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Als u een autocorrectiefout ontdekt en deze handmatig wilt corrigeren, kunt u het woord verwijderen en opnieuw typen.

een. Om het woord snel te bereiken, tikt u dicht bij het woord om de cursor te verplaatsen of druk stevig op het toetsenbord om er een digitaal trackpad van te maken.

top 10 antivirus voor mac

twee. Sleep uw vinger om de cursor te verplaatsen en laat los wanneer u het woord bereikt dat u wilt wijzigen.

3. Gebruik de delete-toets om het woord te verwijderen.

Vier. Je kan ook druk stevig op een woord , dan tik op Selecteren en verplaats de selectiegrepen om meer tekst te selecteren of laat de dingen zoals ze zijn en tot slot selecteer Knippen .

Meer iPhone-tips

Hoe geheime codes op de iPhone te gebruiken | Live-tekst gebruiken in iOS 15 | Een meldingsoverzicht instellen in iOS 15 | Visual Look Up gebruiken in iOS 15 | Hoe u uw iPhone 13 instelt met Snel aan de slag | SharePlay gebruiken in iOS 15 FaceTime | Hoe maak je een iPhone luider

De beste Apple iPhone 13 Pro-deals van vandaagPlannen ontgrendeldBlack Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 13 Pro (Afbetalingen 128GB) Apple iPhone 13 Pro (Afbetalingen 128GB) Vrij vooraf $ 56,62/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 56,62/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Airpods Pro wanneer u overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 13 Pro (Afbetalingen 128GB) Apple iPhone 13 Pro (Afbetalingen 128GB) Vrij vooraf $ 81/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 81/mnd Bekijk Deal Bij Black Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 13 Pro (Afbetalingen 256GB) Apple iPhone 13 Pro (Afbetalingen 256GB) Vrij vooraf $ 60,79/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(verlaagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 60,79/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen