Een lekkende badkraan repareren zonder een professional?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Heb je je ooit afgevraagd hoe je een lekkende badkraan repareert? Een lekkende kraan is niet alleen vervelend, het kan ook bijdragen aan uw waterrekening als het wordt genegeerd. Het is een van die problemen waarvan we denken dat we ze niet aankunnen zonder een professionele loodgieter, een beetje zoals een radiator ontluchten . Maar de waarheid is dat u een lekkende kraan zelf snel en gemakkelijk kunt repareren.

Je moet een lekkende kraan ook om duurzame redenen zo snel mogelijk repareren - denk er eens over na, als je een kraan hebt die 24 uur per dag regelmatig druppelt, kan dat in de loop van een jaar honderden liters water verspillen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het repareren duurt een kwestie van minuten met een paar huishoudelijke hulpmiddelen, dus er is geen reden om het niet te doen. Hier leest u hoe u een lekkende kraan repareert.

Hoe een lekkende badkraan te repareren?

Wat je nodig zult hebben

Schroevendraaier

Verstelbare sleutel

Nieuwe wasmachine (mogelijk)

een. Voordat je begint, is het de moeite waard om te vermelden dat de meeste lekkende kranen worden veroorzaakt door beschadigde ringen , dus misschien wilt u een vervanging klaar hebben als dit het geval is.

twee. Eerste, sluit uw watertoevoer af . Je gaat een aantal componenten verwijderen en het laatste wat je wilt is waterschade. Uw watertoevoerventiel bevindt zich meestal in de kelder of kruipruimte van uw huis. Sommige komen ook buiten te staan.

beste 2 in 1 laptop

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

3. Als dat eenmaal uit is, zet je kraan open om eventueel resterend water af te tappen voordat u het lek oplost.

Vier. Als je dit eenmaal hebt gedaan, wil je de steel of cartridge bereiken , die zich ofwel achter de kraan zelf bevindt, ofwel achter de handgreepplaat aan de muur, afhankelijk van uw kraantype. Raadpleeg uw handleiding als u het niet zeker weet.

5. Om de steel of cartridge te bereiken, moet je: verwijder uw kraanhandvat . De beste methode om dit te doen, hangt af van uw type kraan. Als uw hendel aan de kraan is bevestigd, ziet u mogelijk een kleine schroef onder de hendel die hem op zijn plaats houdt - dat kan gebruik een schroevendraaier om de schroef te verwijderen en laat de hendel los . Als je handgreep met een dop aan de muur is bevestigd, moet je de dop eerst kunnen verwijderen door hem er gewoon af te draaien.

is de fitbit inspire waterdicht

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

6. Vervolgens moet je ofwel haal de kraan weg van de muur, of verwijder de greepplaat volledig; . Ofwel zou mogelijk moeten zijn door enkele extra schroeven te verwijderen die nu zichtbaar moeten zijn met een schroevendraaier.

7. Zodra u deze hebt losgeschroefd, wees voorbereid op het loskomen van de kraan of handgreep . Sommige hebben misschien een lichte ruk nodig, omdat de behuizing door kalkaanslag en corrosie aan de muur kan vastgroeien. Forceer het niet, want dit kan het breken. Probeer het in plaats daarvan eerst op te warmen door er heet water over te laten lopen en probeer het dan opnieuw.

8. Bewaar de schroeven veilig met het handvat en de kraan, zodat je ze niet kwijtraakt.

9. Als je een rozet hebt, dat eruitziet als een sleutelgatdeksel op je muur, dat moet ook worden verwijderd . Sommige moeten worden losgeschroefd, terwijl andere moeten worden losgedraaid.

10. Nu zou u naar de interne steel of cartridge moeten kijken. Verwijder deze met een verstelbare sleutel en kijk er goed naar op slijtage of beschadigingen.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

elf. Je zou een kleine rubberen band op de bovenkant van de stengel moeten zien, dat is de ring. Als dit er versleten of gebarsten uitziet, is dit waarschijnlijk de oorzaak van het lek . Vervang deze door een nieuwe na het losdraaien van de ringschroef en monteer vervolgens de kraan. Als u geen wasmachine kunt zien, moet u in plaats daarvan de cartridge vervangen.

12. Als dit het lek niet stopt, moet uw stuurpen of handgreep mogelijk worden vervangen - controleer deze ook op beschadigingen en bestel indien nodig een compatibel onderdeel.

beste deals voor fitnesstrackers

13. Als alles weer op zijn plek zit, schakel uw water weer in.

Als dit het probleem niet oplost, is het tijd om een ​​professional in te schakelen. Maar hopelijk heeft dit een einde gemaakt aan uw lekkende kraan.

Wat veroorzaakt een lekkende kraan?

De meeste lekkende kranen worden veroorzaakt door een versleten ring. De ring wordt in wezen tegen de klep gedrukt telkens wanneer het water wordt in- en uitgeschakeld. Dit zal het langzaam verslijten, totdat het hard wordt, barst en een lek veroorzaakt. Lekkages kunnen echter ook veroorzaakt worden door een defecte stuurpen of cartridge, of door een roestig handvat. Houd er rekening mee dat ten minste één van deze onderdelen mogelijk moet worden vervangen.

De beste Hydroluxe Douchekop/Handdouche Combo en Delta Kraan Delta In2ition 75445 aanbiedingen van vandaagBlack Friday Sale eindigt overeenentwintiguur37minuten40droog Hydroluxe® 30-instelling... Amazone £ 66,27 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen