Een Mac repareren die niet wil starten

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Weten hoe je een Mac kunt repareren die niet start, is een essentiële vaardigheid voor iedereen die een Apple-laptop of desktopcomputer bezit.

Macs zijn geweldige uitrustingen: nietjes van veel creatieve instellingen, een belangrijk onderdeel van het thuiskantoor, vaste armaturen in onze beste laptops en beste computers lijsten. Maar omdat macOS zo veelzijdig is, kan het ook op allerlei manieren kapot gaan, vaak wanneer je het het minst verwacht.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Je Mac professioneel laten repareren kan prijzig zijn, vooral als je geen Apple Care-overeenkomst hebt, maar voor veel problemen die je tegenkomt, is er een eenvoudige oplossing.

Hieronder zullen we een aantal Mac-diagnoses doornemen, plus eventuele controles en wijzigingen die u kunt uitvoeren om uw machine weer in goede staat te herstellen. Dus lees verder om erachter te komen hoe u een Mac kunt repareren die niet wil starten.

Een Mac repareren die niet wil starten: Mac-map met vraagteken

Als bij het opstarten van je Mac een knipperende map met een vraagteken verschijnt, geeft dit meestal aan dat je Mac de opstartschijf niet kan vinden. Het kan ook betekenen dat er geen macOS op de specifieke opstartschijf staat die u probeert op te starten.

Er zijn twee gevallen die kunnen volgen op het verschijnen van het vraagteken: het verschijnt kort, verdwijnt dan en uw Mac laadt zoals gewoonlijk, of de map blijft op het scherm hangen en de Mac start niet op.

Het is echter niet altijd een signaal om in paniek te raken, aangezien de onderstaande stappen je Mac kunnen herstellen naar de werkende staat.

(Afbeelding tegoed: Apple)

Krediet: Luke Wilson

1. Houd de aan / uit-knop 10 seconden ingedrukt om uw Mac uit te schakelen.

twee. Zet je Mac weer aan en houd ingedrukt Commando (⌘) + R .

het beste voor Windows 10

3. Hiermee gaat u naar macOS Recovery, waar u kunt selecteren: Schijfhulpprogramma .

Vier. Zoek uw opstartschijf in de zijbalk.

5. Klik E.H.B.O en druk vervolgens op Loop . Dit dwingt je Mac om te zoeken naar fouten op de opstartschijf.

Een Mac repareren die niet wil starten: Mac loopt vast op een blauw scherm

Het blauwe hangende scherm is een veelvoorkomend Mac-probleem, met verschillende veelvoorkomende boosdoeners. Onder hen zijn: aangesloten randapparatuur waar macOS het niet mee eens is; een probleem met de software die u gebruikt; of een probleem met uw opstartitems.

Hoe dan ook, het goede nieuws is dat je Mac daadwerkelijk kan starten, zelfs als hij schijnbaar niet voorbij dit eerste blauwe scherm komt. Volg gewoon de onderstaande stappen.

(Afbeelding tegoed: Apple-forums)

een. Begin met het controleren van uw MacBook, iMac of Mac mini op randapparatuur en vervolgens koppel ze los . Als je een iMac gebruikt, moeten het toetsenbord en de muis verbonden blijven, omdat je ze misschien nodig hebt om het apparaat te bedienen.

2. Zet de Mac uit en wacht 30 seconden.

3. Als de opnieuw opgestarte Mac in orde lijkt, was de waarschijnlijke dader een aangesloten randapparaat.

Vier. Nu, met vallen en opstaan, sluit elk randapparaat opnieuw aan om te bepalen wat het probleem veroorzaakt.

5. Als uw Mac zonder randapparatuur nog steeds niet kan starten, opstarten in veilige modus is de volgende optie.

6. Start de Mac opnieuw op en houd de shift-toets ingedrukt wanneer u het Apple-logo ziet verschijnen.

7. Op voorwaarde dat de Mac zonder problemen opstart in de veilige modus, herstart de Mac zoals normaal en beschouw het probleem als opgelost.

Krediet: Shutterstock Edit

Een Mac repareren die niet start: Software moet worden bijgewerkt

Soms kunnen de bovenstaande tips een hardnekkige MacBook of iMac die weigert in te schakelen niet repareren. Dit wijst op andere problemen, mogelijk met het besturingssysteem zelf dat een update vereist.

Aanmeldingsitems zijn een andere veelvoorkomende boosdoener van een Mac die niet wil opstarten. Gelukkig kunnen ook zij worden beheerd vanuit de Veilige modus, volgens de onderstaande methode:

Als de boosdoener een verouderd besturingssysteem is, kan het worden bijgewerkt vanuit de Veilige modus:

een. Eenmaal in de veilige modus, klik op het Apple-menu (linksboven in het scherm) en klik op Over deze Mac, dan Software-update .

Als de software al up-to-date is, kunt u de inlog-/opstartitems controleren, een andere veelvoorkomende oorzaak van opstartproblemen.

twee. ga naar Apple-menu, Systeemvoorkeuren dan Gebruikers en groepen. Selecteer uw gebruikers account en kies de Inlogitems tabblad.

3. Klik op elk vermeld inlogitem en verwijder het door op het minteken onder het vak met items te klikken.

Vier. Hopelijk heeft dit eventuele problemen verholpen. Start je Mac opnieuw op en voeg alle items die je eerder hebt verwijderd één voor één toe. Als het probleem zich opnieuw voordoet, kunt u bepalen welke het probleem veroorzaakt.

Krediet: Luke Wilson

Een Mac repareren die niet start: MacBook gaat nog steeds niet aan

De eerder genoemde problemen komen het meest voor, maar er zijn veel andere problemen die ervoor kunnen zorgen dat een Mac opstartproblemen krijgt.

Nu velen van ons nog steeds vanuit huis werken, is de kans groot dat je omringd bent door stapels kabels en opladers. In dat geval, en ondanks dat het voor de hand liggend klinkt, is het de moeite waard om te controleren of je oplader daadwerkelijk stroom levert aan de Mac. Hetzelfde geldt voor verlengsnoeren en stopcontacten, die allemaal moeten worden getest met andere apparaten om ze uit te sluiten.

Als dit niet lukt, is het de moeite waard om naar het display zelf te kijken. Een Mac-scherm dat zwart wordt en niet meer reageert, uitsluitend vanwege een schermprobleem is misschien meer een zorg. Er zijn verschillende veelvoorkomende oorzaken, maar een snelle manier om het op te lossen, is door de Shift+Control+Option+Power-knoppen een paar seconden ingedrukt te houden, voordat u ze allemaal tegelijk loslaat. Dit kan het scherm weer in actie brengen.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als geen van deze oplossingen werkt, is het misschien tijd om uw Mac te reserveren voor reparatie. Complexere problemen moeten worden opgelost door een getrainde technicus, vooral als ze het gevolg zijn van een meer systemisch macOS-probleem.

Meer: De beste MacBooks nu verkrijgbaar

De beste Apple MacBook Air-deals van vandaag 421 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen01uur44minuten06droogLage voorraad Apple MacBook Air Core... Walmart $ 849 Visie Korting Apple 13,3-inch MacBook Air... Walmart $ 1.432,42 $ 954,95 Visie 13-inch MacBook Air - Zilver appel $ 999 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen