Een Roku-afstandsbediening repareren die niet werkt

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Wilt u weten hoe u een Roku-afstandsbediening kunt repareren die niet werkt? Welnu, we hebben enkele handige tips over hoe u het probleem kunt oplossen. En het goede nieuws is dat er veel een gemakkelijke oplossing is, zodat je binnen de kortste keren terug kunt zijn en kunt streamen. De dagen van ingewikkelde afstandsbedieningen zijn voorbij, dankzij Roku en vergelijkbare streamingmerken.

Deze handige clickers hadden vroeger tientallen knoppen, waarvan misschien 10 ooit van pas kwamen, en de apparaten konden tot bijna 30 cm lang worden. Met een klein profiel en slechts een handvol knoppen zijn Roku-afstandsbedieningen daarentegen eenvoudige, ongecompliceerde gadgets - en dat is een van de redenen waarom de Roku Streaming Stick Plus het beste streamingapparaat is. Maar alle geweldige gadgets krijgen bugs en als je Roku-afstandsbediening niet meer werkt, hebben we de informatie die je nodig hebt om het te repareren.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als je Roku-afstandsbediening niet meer synchroniseert, is je eerste stap om het probleem op te lossen het vervangen van nieuwe batterijen - het antwoord dat velen hebben gebruikt om het op te lossen.

Als dat niet werkt, zijn er een paar andere methoden die je kunt proberen voordat je de stick in de dichtstbijzijnde prullenbak gooit. En als deze tips niet werken, kunt u deze vervangen door een andere van Roku - of een apparaat dat u al bezit in uw nieuwe Roku-afstandsbediening veranderen. Lees verder om erachter te komen hoe u al deze oplossingen kunt uitvoeren.

Een Roku-afstandsbediening repareren: Koppel uw Roku-afstandsbediening

(Afbeelding tegoed: Roku)

Laten we aannemen dat u al heeft geprobeerd de batterijen te vervangen. (Bijna elke gids voor het oplossen van problemen heeft deze uitgebreide details over het vervangen van batterijen, maar laten we eerlijk zijn: als je hier bent, heb je dat vrijwel zeker al geprobeerd.)

Laten we in plaats daarvan eens kijken naar de op één na meest voorkomende oorzaak van Roku-problemen op afstand: koppelen. Wanneer u voor het eerst een Roku-speler instelt, moet deze automatisch worden gekoppeld aan uw afstandsbediening. Nieuwere modellen zullen zelfs uw afstandsbediening rechtstreeks met uw tv koppelen, zodat u ook het volume en de energie-instellingen kunt regelen.

Het probleem is dat verschillende factoren deze koppeling kunnen verstoren, van wankele wifi tot een fabrieksreset. En als uw afstandsbediening geen interactie heeft met uw Roku, is uw streaminggadget in principe onbruikbaar. Gelukkig heeft elk Roku-apparaat een gemakkelijke manier om de verbinding te herstellen. Hier is hoe je het doet:

Verwijder de achterkant van uw Roku-afstandsbediening. Onder de batterijen zou je een kleine ronde knop moeten zien: dit is de koppelingsknop. Breng de afstandsbediening zo dicht mogelijk bij uw Roku-apparaat en houd die knop vervolgens 3 seconden ingedrukt. Een koppelingsdialoogvenster zou binnen enkele seconden op het scherm moeten verschijnen.

Dat is echt alles. Als het koppelingsscherm niet verschijnt, probeer dan de volgende stappen.

een. Verwijder de batterijen uit uw Roku-afstandsbediening en plaats ze opnieuw

2. Start het Roku-apparaat opnieuw op (Als het geen fysieke knop heeft, trek dan de stekker uit het stopcontact en sluit de voeding opnieuw aan.)

3. Houd de koppelingsknop ingedrukt terwijl het apparaat opstart.

Vier. Of, probeer de afstandsbediening te koppelen op een ander draadloos netwerk . Wi-Fi-sterkte is een belangrijke reden waarom koppelen op afstand soms mislukt, maar je verbinding blijft bestaan, zelfs nadat je de Roku terug naar het oorspronkelijke netwerk hebt gebracht.

Als absoluut geen van bovenstaande werkt, heb je nog een andere optie. Het is tijd om je smartphone tevoorschijn te halen en de mobiele Roku-app te proberen.

Een Roku-afstandsbediening repareren: gebruik de Roku mobiele app

De mobiele app van Roku is extreem robuust. Je kunt media zoeken, nieuwe kanalen ontdekken en je eigen content op het scherm casten.

Wat nog belangrijker is voor de doeleinden van dit artikel, is dat u uw telefoon met deze app als afstandsbediening kunt gebruiken. Installeer eenvoudig de Roku-app voor ios of Android , verbind je telefoon met hetzelfde draadloze netwerk als je Roku-speler en tik vervolgens op het tabblad Afstandsbediening. Er verschijnt een scherm met een D-pad en een handvol mediabedieningen, en voilà: je hebt een bonafide Roku-afstandsbediening.

(Afbeelding tegoed: Roku)

Hoewel je je smartphone gewoon voor altijd als Roku-afstandsbediening kunt gebruiken, is dit waarschijnlijk niet het beste idee. Het is een aanslag op de batterij van de telefoon en je hebt je smartphone waarschijnlijk voor andere dingen nodig. Dus als je denkt dat je Roku-afstandsbediening voorgoed weg is, moet je een nieuwe kopen.

Een Roku-afstandsbediening repareren: probeer een andere afstandsbediening

(Afbeelding tegoed: Roku)

Op het moment van schrijven, Roku verkoopt vier verschillende afstandsbedieningen : de Roku-spraakafstandsbediening (), de Roku Enhanced-spraakafstandsbediening (), de Roku-gamingafstandsbediening () en de Roku Standard IR-afstandsbediening ().

Om te bepalen welke afstandsbediening met uw speler werkt, kunt u het beste de Roku-website bezoeken, aangezien deze up-to-date blijft met de meest actuele informatie. In principe echter:

    Roku Streaming Stick Plus en de Roku-première:Roku stemafstandsbedieningRoku-Ultra:Roku Verbeterde spraakafstandsbedieningOudere Roku 2- en Roku 3-modellen:Roku gaming-afstandsbedieningRoku Express en de meeste oudere Roku-modellen:Handheld Standaard IR-afstandsbediening

De exacte functieset varieert afhankelijk van de afstandsbediening. De Roku Enhanced-spraakafstandsbediening biedt een hoofdtelefoonaansluiting voor privé luisteren; sommige bieden programmeerbare kanaalknoppen; sommige bieden stroom- en volumeregeling voor uw tv.

Er is nu ook een nog betere optie, in de vorm van de Roku Voice Remote Pro, die functies biedt zoals handsfree bediening, aangepaste snelkoppelingen en privé luisteren. Het is ook de eerste Roku-afstandsbediening die volledig oplaadbaar is.

Lees onze praktische recensie van de Roku Voice Remote Pro en bekijk dan onze uitgebreide gids over hoe u uw Roku-afstandsbediening vervangt .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe het ook zij, we raden u aan deze afstandsbedieningen rechtstreeks bij de Roku-website , omdat Roku de compatibiliteit van elk apparaat heel duidelijk maakt. Externe verkopers zijn hier niet altijd even goed in en u wilt geen problemen ondervinden met uw vervangende afstandsbediening.

skyward zwaard joycons uitverkocht
De beste televisieaanbiedingen van vandaag 478 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagenelfuur41minuten38droogKorting TCL 43' Klasse 4-Serie 4K UHD... Walmart $ 399,99 $ 279 Visie Korting TCL 43-inch 4K UHD Smart LED... Amazone $ 349,99 $ 279,99 Visie Korting TCL – 50 Klasse 4 Serie 4K... Beste koop $ 449,99 $ 359,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen