Geforceerd stoppen op Mac

(Afbeelding tegoed: Apple)

Applicaties vertraagd of werken niet? Tijd om te leren hoe je geforceerd kunt stoppen op Mac. Deze beproefde truc is waar veel macOS-gebruikers op vertrouwen wanneer toepassingen zoals Photoshop of Spotify vastlopen of gewoon niet goed werken.

hoe test ik mijn webcam

Hoewel we de storing van elke afzonderlijke toepassing afzonderlijk willen oplossen, zijn deze programma's vaak zo complex dat als u weet hoe u geforceerd moet stoppen op de Mac, u de oplossing krijgt die u tijd bespaart doordat u weer aan de slag kunt.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

En gelukkig voor ons zijn er drie verschillende manieren om apps geforceerd te stoppen, waardoor gewone gebruikers een paar gemakkelijk te onthouden paden krijgen vanuit het dock en de menubalk, terwijl ervaren gebruikers een sneltoets hebben. Persoonlijk ga ik altijd voor het dock, omdat ik het moeilijk vind om alle toetsen te onthouden die bij de sneltoets horen.

Toch is het goed om van al deze methoden op de hoogte te zijn. Ik heb gezien dat sommige van deze methoden niet altijd werken als ik op Mac probeer te stoppen, omdat het dock of de menubalk vaak vastloopt en ontoegankelijk is. Dit is ook een goed moment om ervoor te zorgen dat u weet hoe u met de rechtermuisknop moet klikken, omdat dit nodig kan zijn om geforceerd te stoppen via het dock.

Hier is alles wat u moet weten over hoe u geforceerd kunt stoppen op Mac:

Hoe geforceerd te stoppen op Mac vanuit het dock

(Afbeelding tegoed: Apple)

  • Klik met de rechtermuisknop op de gewraakte toepassing. Als je geen rechtsklikknop hebt, klik dan met twee vingers op het touchpad of de Magic Mouse.
  • Houd Optie ingedrukt.Tenzij Forceer stop automatisch verschijnt, in welk geval:
  • Selecteer Forceer stop.

Hoe geforceerd stoppen op Mac vanuit de menubalk

(Afbeelding tegoed: Apple)

goede draadloze headset voor pc
    Klik op het Apple-logoin de linker bovenhoek.Selecteer Forceer stop(zoals je hier ziet, roept Shift + Command + Esc ook dit venster op).Selecteer de app die u geforceerd wilt afsluiten. Als je de app die je momenteel hebt geopend geforceerd wilt afsluiten, houd je Command + Shift + Option ingedrukt en klik je op Forceer stop [Applicatienaam].

(Afbeelding tegoed: Apple)

Afsluiten op Mac geforceerd via sneltoets

Waarschuwing: dit proces beëindigt de applicatie die u hebt geopend.

    Houd Command + Shift + Option ingedrukt Klik op Escape Mogelijk moet u op Forceer stop klikken om te bevestigen, dit gebeurt niet altijd.

Hoe geforceerd stoppen op Mac vis Activity Monitor

(Afbeelding tegoed: Apple)

    Activiteitenweergave openenvan Programma's > Hulpprogramma's of door op Command+Shift te drukken en 'activiteitenmonitor' te typen.Selecteer een applicatie. Klik op de X-knop.

Als Forceer stop niet werkt...

Als uw toepassing niet naar behoren functioneert nadat u geforceerd hebt afgesloten en opnieuw hebt geopend, raad ik u aan uw computer opnieuw op te starten (wat schrikbarend vaak werkt) voordat u andere stappen onderneemt. Controleer vervolgens op updates (eerst voor de app en als tweede voor macOS). Deze glitch kan een wijdverbreide bug zijn die al door de ontwikkelaar is opgelost, en niet iets dat beperkt is tot alleen uw interacties.

Als dat niet lukt, zoekt u de applicatie online op en zoekt u een manier om contact op te nemen met de ontwikkelaar. Als ze niet reageren, maakt u een back-up van uw gegevens vanuit de app en probeert u deze te verwijderen en opnieuw te installeren.

Meer macOS-tips

De beste Apple AirPods Pro-deals van vandaag 6770 Walmart-klantenrecensies Korting AirPods Pro Walmart $ 197 $ 159 Visie Apple AirPods Pro met... krukveld $ 249 Visie Apple AirPods Pro Amazone Prime $ 299,99 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen