Ruimte vrijmaken in Windows 10

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Weten hoe u ruimte vrijmaakt in Windows 10 is nuttige informatie om te hebben nu het besturingssysteem bijna zes jaar dienst heeft. En voor degenen die Windows 10 sinds de eerste dag gebruiken, laten we eerlijk zijn, de beschikbare ruimte op de harde schijf kan krap worden. We hebben allemaal wel eens in een situatie gezeten waarin je op het punt staat een applicatie, videogame of update te downloaden wanneer je plotseling wordt geraakt door een opslaglimietwaarschuwing.

Het kan helpen om een ​​paar willekeurige apps of bestanden te verwijderen die niet meer worden gebruikt, maar het identificeren en verwijderen van de apps die het grootste deel van uw SSD/HDD-opslagruimte in beslag nemen, zal het grootste verschil maken. Dus als je merkt dat je op deze pagina hulp nodig hebt, hoef je je geen zorgen te maken, want we hebben je gedekt.

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hieronder hebben we een eenvoudige stapsgewijze handleiding opgenomen voor het vrijmaken van ruimte op Windows 10.

Ruimte vrijmaken in Windows 10

1. Navigeer naar het linkeruiteinde van uw taakbalk (onder aan uw scherm) en druk op de 'Start'-knop . Alternatief, tik op de Windows-toets om het hoofdmenu te activeren.

2. Selecteer de instellingen icoon aan de linkerkant van het menu, dat het instellingenmenu zou moeten openen.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

3. Klik op de ' Systeem' optie in de linkerbovenhoek van het menu.

beste digitale fotolijst 2021

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Vier. Ga je gang en selecteer de optie 'Opslag' , die zich in het linkermenu zou moeten bevinden.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

5. Je zou nu in staat moeten zijn om uw gebruikte en beschikbare opslagruimte bekijken ruimte zoals hieronder aangegeven. Blader door de categorieën en beoordeel hoeveel ruimte u nodig heeft voor een nieuwe download/installatie. Meestal is de 'Apps & Functies' het grootste deel van uw ruimte in beslag nemen, dus ga je gang en klik erop.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

6. Zoek de optie 'sorteren op' en selecteer 'Grootte' in het vervolgkeuzemenu . Dit zou de volgorde waarin uw applicaties aan u worden getoond, moeten herschikken, zodat u kunt aangeven welke de meeste van uw opslagruimte in beslag nemen.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

7. Bekijk de lijst en probeer vind de applicaties/videogames die je niet gebruikt zo veel/helemaal.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

8. Zodra je er een hebt gevonden, ga je gang en klik met de linkermuisknop op de applicatie en klik op 'Verwijderen' zoals weergegeven in de afbeelding hieronder.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

9. Je bent bijna klaar, maar om je apparaat echt op te ruimen, ga terug naar het menu 'Opslag' en selecteer het tabblad 'Tijdelijke bestanden' .

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

10. In het nieuwe menu zou je een paar bestanden moeten kunnen selecteren en ze onmiddellijk kunnen verwijderen. Maar waarom zou je dat moeten doen? Welnu, tijdelijke bestanden zijn meestal onnodige rommel die zich ophoopt in uw opslag, inclusief downloadbestanden, systeemfoutgeheugendumpbestanden en meer . Het enige dat u hoeft te doen, is diegene aanvinken die u wilt verwijderen en selecteer 'Bestanden verwijderen'.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

De beste Microsoft Windows 10 Home-deals van vandaag 137 Amazon-klantrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over01dagentwintiguur40minuten09droog Microsoft Windows 10 Thuis... Meneer Key Shop $ 44,99 Weergave Korting Microsoft OEM Windows 10 Thuis... Walmart $ 179,99 $ 99,99 Weergave Microsoft OEM Windows 10... Amazone Prime $ 109,98 Weergave Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen