Hoe installeer ik een VPN op een router

Krediet: Syafiq Adnan/Shutterstock

NAAR router VPN is een van de meest uitgebreide manieren om de internetverbinding van uw huishouden te beveiligen. Door uw verbinding bij de bron te beveiligen, kunt u elke menselijke fout elimineren - aangezien deze altijd aan staat, hoeft u er niet aan te denken deze te activeren. Bovendien kun je de beste VPN om apparaten te beschermen die geen native VPN-apps ondersteunen, waaronder gameconsoles en smart-tv's.

Het installatieproces kan echter veel gecompliceerder zijn dan typische VPN-clients op pc of mobiel, en hoewel sommige providers speciale apps voor routers hebben, vereisen de meeste handmatige installatie, wat nogal een lastig proces kan zijn.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het is ook vermeldenswaard dat als je geen router hebt die compatibel is, je weg kunt komen met het instellen van een virtuele router in een mum van tijd.

Wat is de gemakkelijkste manier om een ​​VPN op een router te installeren?

De eenvoudigste manier om een ​​VPN op uw router te installeren, is door ExpressVPN te gebruiken . Onze nummer 1 keuze voor de beste provider in het algemeen, je abonnement geeft je toegang tot een speciale router-app die ongeëvenaard is in de VPN-wereld.

Nadat u zich heeft aangemeld bij ExpressVPN, kunt u zoeken naar instructies voor alle routers die compatibel zijn met de app. Als je er een hebt - of als je er speciaal een koopt - is de installatie supereenvoudig:

Hoewel er voor elke router kleine wijzigingen zijn, zijn de stappen vrijwel hetzelfde. Ten eerste download je de firmware van ExpressVPN voor je specifieke router. Zorg ervoor dat u uw activeringscode goed bewaart.

Zet vervolgens je router aan – maak nog geen verbinding met internet – en installeer de firmware. ExpressVPN geeft instructies voor alle specifieke routers. Start vervolgens de router opnieuw op.

Het is de moeite waard om hier te vermelden dat als je een secundaire router instelt voor VPN-verbindingen, je je nieuwe router met een Ethernet-kabel moet verbinden met je huidige. U kunt deze stap overslaan als u een installatie met één router gebruikt.

Daarna moet je je apparaat via kabel of wifi met de VPN-router verbinden. U wordt doorverwezen naar het routerdashboard van Express, waar u alleen uw inloggegevens hoeft in te voeren om het proces te voltooien, en u bent klaar.

Krediet: Shutterstock/Casezy-idee

Hoe installeer ik een VPN zonder app

Als je geen ExpressVPN-abonnement hebt en een andere provider gebruikt, kan het wat lastiger zijn. Om gedoe te voorkomen, raden we echter aan om een ​​vooraf geflashte router aan te schaffen bij een provider als FlashRouters. Dit stelt uw nieuwe router in met geschikte firmware voor de door u gekozen VPN - en de meeste VPN's hebben relaties met deze bedrijven om kortingen en deals te bieden.

Dit is zelfs eenvoudiger dan het installeren van de app van ExpressVPN, maar het kost behoorlijk wat, vooral als je een van de betere routers wilt die worden aangeboden.

Anders is het een vrij langdurig proces om zelf firmware te installeren, wat voor bijna elke router anders is. Als u deze route wilt volgen, raden we u aan de instructies van uw VPN naar de letter te volgen. IPVanish biedt enkele van de meest uitgebreide handleidingen over het installeren van routerfirmware en als u die route wilt volgen, we raden u aan u aan te melden bij IPVanish .

Waarom zou ik een VPN op mijn router installeren?

Dat is een goede vraag - met al deze extra moeite, is het überhaupt de moeite waard om het te doen? Welnu, in sommige omstandigheden is het uw enige optie.

Als u bijvoorbeeld een gameconsole of smart-tv gebruikt om het grootste deel van uw inhoud te bekijken zonder een apparaat zoals een Fire Stick (bekijk onze Fire Stick VPN gids als u dat doet), moet u een VPN op een router gebruiken om toegang te krijgen tot geografisch geblokkeerde inhoud of om overheidsbeperkingen te vermijden. Dat komt omdat deze apparaten geen native VPN's ondersteunen, en hoewel sommige VPN's hier wel apps voor bieden, zijn het gewoon DNS-spoofing-tools, geen echte VPN's.

En als u alleen algemene bescherming op uw wifi-netwerk wilt, is een VPN op uw router een goed idee - elk apparaat wordt beschermd.

Als je echter een VPN op je router overweegt omdat je gewoon te veel apparaten hebt om met een enkel abonnement te dekken, raden we je aan om naar een provider zoals Surfshark te kijken die onbeperkte verbindingen biedt op een enkel goedkoop abonnement. Je zult in staat zijn om installeer de VPN op elk compatibel apparaat in uw huishouden voor één maandelijkse prijs , en u hoeft helemaal niet met uw router te rommelen.

Wat is de beste VPN om op een router te installeren?

Voor algemene functionaliteit, ExpressVPN is de beste router-VPN die momenteel op de markt is . Met de speciale app kun je het op een breed scala aan routers installeren, en voor oudere modellen kun je het nog steeds installeren door het proces zelf uit te voeren.

Het beste van Express is echter dat het alles supereenvoudig te gebruiken maakt - van het routerdashboard tot de 24/7 klantenondersteuningsagenten. Wat uw apparaat ook is, of het nu een router, iPhone of Windows-pc is, Express is een uitstekende keuze. Bovendien kunnen lezers van Tom's Guide nu drie maanden gratis claimen - dat is 15 maanden voor de prijs van 12 .

ExpressVPN is de beste router-VPN die momenteel op de markt is

Voor algemene functionaliteit, ExpressVPN is de beste router-VPN die momenteel op de markt is . Met de speciale app kun je het op een breed scala aan routers installeren, en voor oudere modellen kun je het nog steeds installeren door het proces zelf uit te voeren.

Het beste van Express is echter dat het alles supereenvoudig te gebruiken maakt - van het routerdashboard tot de 24/7 klantenondersteuningsagenten. Wat uw apparaat ook is, of het nu een router, iPhone of Windows-pc is, Express is een uitstekende keuze. Bovendien kunnen lezers van Tom's Guide nu drie maanden gratis claimen - dat is 15 maanden voor de prijs van 12 .

Bekijk Deal Vergelijk de prijzen van de beste algemene VPN's van vandaag EXCLUSIEF - BESPAAR 49% Express VPN Express VPN 12 maanden $ 6.67/mnd Visie NordVPN NordVPN 2 jaar $ 3.29/mnd Visie +3 MAANDEN GRATIS Surfhaai Surfshark 24 Maanden $ 2.21/mnd Visie Inclusief 2 maanden gratis Cybergeest CyberGhost 2 jaar $ 2,25/mnd Visie EXCLUSIEF CYBERMAAND IPVanish IPVanish 2 jaar $ 2,92/mnd Visie We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen