Hoe maak je koffie van de Franse pers?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

playstation 5 digitale editie kopen

De Franse pers bestaat al heel lang sinds het werd uitgevonden in - je raadt het al - Frankrijk, halverwege de 19e eeuw. Sindsdien is het een betrouwbare manier gebleven om heerlijke koffie te zetten, maar velen vragen zich nog steeds af hoe je French Press koffie maakt.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom zoveel mensen verliefd worden op de cafetière. De Franse pers is een koffiezetapparaat die een 'onderdompeling'-drank produceert in plaats van een drank die wordt gedruppeld, waardoor de koffie langer kan trekken en een rijke, aardse smaak krijgt. Ze zijn gemakkelijk op te bergen, draagbaar en verkrijgbaar in vele stijlen. U kunt zelfs uw Franse pers meenemen voor weekenden weg, in de zekerheid dat uw favoriete ochtend-pick-up net zo goed zal smaken als altijd.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hier leest u hoe u koffie van de Franse pers maakt om ervoor te zorgen dat u een heerlijk brouwsel krijgt, van het kopen van de juiste uitrusting tot het precies zo opmeten van uw maten.

  • Wil je iets sterkers? Zie onze espresso machine koopgids
  • Vind de juiste koffiepadmachine met de best Keurigs nu beschikbaar
  • Beste Nespresso-machines: een van de beste namen in de branche

1. Kies de Franse pers die bij u past

Neem de tijd om de Franse pers te vinden die het beste bij u en uw huis past.

Glazen karaffen (de belangrijkste kamer van de pers) zijn erg populair en ongetwijfeld stijlvol, maar ze zijn het meest kwetsbaar. Metaal is robuuster en zal de tand des tijds wat langer doorstaan.

Denk ook aan het klimaat in uw omgeving. Als je ergens koel woont, wil je misschien een metalen of keramische karaf kiezen, omdat ze de warmte ook langer vasthouden - neem de Sterling Pro als een geweldig voorbeeld van een koffiezetapparaat met een metalen karaf.

Grootte is ook belangrijk. Deel je je beste brouwsel met vele anderen of ben je alleen jij en een geliefde of twee? Kleine Franse persen serveren drie tot vier kopjes en grote voor acht tot twaalf. De Bodum Chamberd is een populaire keuze en is verkrijgbaar in beide maten.

Houd er rekening mee dat de 'cup'-maat soms kleiner is dan je zou verwachten. In deze gids nemen we u mee door het brouwen met porties van 200 ml.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

2. Zorg voor het juiste type koffiedik

Met zoveel geweldige koffies binnen handbereik, neem even de tijd om de beschrijvingen te lezen en de smaak te kiezen die u aanspreekt. Goede koffiesoorten laten hun kracht zien op de verpakking (evenals het type koffiezetapparaat waarvoor ze het meest geschikt zijn), en helpen u naar degene te leiden die het beste bij uw smaakpapillen past.

Wat wel essentieel is, is de maling van de koffie. Voor de Franse pers moet de maling van de boon medium tot grof zijn voor optimale prestaties. Als het te grof is, kan het het filter blokkeren. Evenzo, als het te veel is gemalen, kunnen de zeer fijne korrels door het filter glijden en uw brouwsel modderig maken. Waar je echter zeker van kunt zijn, is dat je de volledige controle hebt met de Franse pers om de smaak te bereiken waar je van houdt.

3. Verzamel je uitrusting

Het maken van French Press-koffie is een eenvoudig proces, maar je hebt een paar keukengerei nodig voordat je begint.

Zoek naast je Franse pers en koffiedik ook een maatbeker, een maatlepel, een roerlepel, een thermometer (dit is optioneel) en natuurlijk wat bijna kokend water!

4. Verwarm uw Franse pers voor

Om een ​​constante zettemperatuur te garanderen en je koffie langer warm te houden, verwarm je de French Press voor door wat kokend water in de karaf te laten stromen. Je kunt hetzelfde ook doen met je kopje.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

5. Meet uw terrein

Meet vervolgens uw gemalen koffie af met behulp van de eetlepel. Een goede vuistregel is om één volle eetlepel (7-8 gram) per 200 ml kopje water te gebruiken. Voeg dit toe aan de Franse pers.

6. Verwarm het water tot de juiste temperatuur

Breng de juiste hoeveelheid water aan de kook (200 ml per kopje) en laat een minuut afkoelen. De ideale temperatuur van het water ligt tussen de 90-96 graden. Dus als je een thermometer hebt, neem dan een meting om te controleren of je water het koffiedik niet verbrandt.

Zodra het water is afgekoeld, voeg je de 200 ml water toe aan de karaf in één gladde schenking en roer je. Laat de koffie nu 4 minuten trekken.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

7. Duik en serveer

Zodra de koffie is gezet, duwt u de zuiger naar beneden - met een constante druk - door de koffie om het koffiedik van de vloeistof te scheiden.

Je koffie is nu klaar om van te genieten zoals jij het wilt!

8. Hoe maak je een koffiezetapparaat schoon?

De Franse pers is relatief onderhoudsarm, zeker in vergelijking met elektronische koffiezetapparaten. Maar het is nog steeds belangrijk om het goed te wassen tussen gebruik door om je koffie vers te houden, in plaats van het alleen door te spoelen met water.

Gebruik een zacht reinigingsmiddel en was de beker en zuiger grondig na gebruik en laat ze volledig drogen voordat u ze opbergt.

Doe het vuile werk met onze gids op hoe maak je een koffiezetapparaat schoon? , of vind de beste Cuisinart-koffiezetapparaat voor jou.

De beste koffiezetdeals van vandaag Braun - BrewSense 12-kops... Braun KF6050 Beste koop $ 94,95 Visie Bekijk alle prijzenKorting Ninja warm en koud gebrouwen... Ninja warm en koud koffiezetapparaat Walmart $ 229,99 $ 193 Visie Bekijk alle prijzenKorting Technivorm Moccamaster 79112 ... Technivorm Moccamaster Amazone $ 359 $ 289,99 Visie Bekijk alle prijzen de Breville Precision Brewer... Breville Precision Brewer Breville $ 223,95 Visie Bekijk alle prijzenKorting Nespresso Vertuo Plus Koffie... Nespresso Vertuo Plus Amazone $ 159 $ 119,25 Visie Bekijk alle prijzenKorting Ninja Specialty Opklapbare... Ninja speciaal koffiezetapparaat Walmart $ 169,99 $ 157,88 Visie Bekijk alle prijzenKorting Cuisinart DCC-T20 14-kops... Cuisinart DCC-T20 Touchscreen 14-kops Amazone $ 129,95 $ 117,50 Visie Bekijk alle prijzenKorting Keurig - K-Classic K50 Enkele... Keurig K-Classic Beste koop $ 129,99 $ 79 Visie Bekijk alle prijzen Cuisintart Malen en brouwen... Cuisinart maalt en zet 12 kopjes koffie Het thuisdepot $ 99,99 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen