Hoe maak je thuis een gezichtsmasker zonder naaien?

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Velen vragen zich af hoe ze thuis een niet-naai gezichtsmasker kunnen maken met materialen die ze handig hebben. En nu gezondheidsfunctionarissen aanbevelen dat we in het openbaar bedekkingen dragen, kan het handig zijn om te weten hoe je thuis een gezichtsmasker kunt maken.

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Cambridge , stofzuigerzakken (of HEPA-zakken) en theedoeken behoren tot de meest effectieve huishoudelijke materialen tegen kleine, in de lucht verspreide virusdeeltjes. Katoenen t-shirts en kussenslopen zijn iets minder beschermend maar zorgen voor een noodzakelijk ademend vermogen, waardoor ze ook een geschikte basis zijn voor een doe-het-zelf gezichtsmasker. • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

En als u meer dan één van deze media beschikbaar heeft, kunt u ze aan elkaar koppelen om bijvoorbeeld een wasbaar stoffen gezichtsmasker te maken met wegwerpbare HEPA-zakvoeringen erin.

Voordat je leert hoe je een gezichtsmasker maakt, wil je een naaimachine of naaisetje, een schaar en elastiek pakken. Als je deze doe-het-zelfmaterialen niet tot je beschikking hebt, kunnen er allerlei voorwerpen in rommelladen, opbergkasten en medicijnkasten zijn die werken als je geen traditionele knutselbenodigdheden kunt vinden. Haarbanden, bh-bandjes of de tailleband van oude joggingbroeken kunnen bijvoorbeeld elastische draad vervangen. Sommige mensen hebben zelfs panty's of panty's versneden.

Als je geen naaisetje of machine hebt, zijn er tutorials voor het maken van een gezichtsmasker zonder naaien met slechts een paar alledaagse materialen.

We laten je een paar verschillende benaderingen zien voor het maken van een gezichtsmasker, maar je moet je eerst bewust zijn van de controverse rond het gebruik van zelfgemaakte persoonlijke beschermingsmiddelen.

Experts waren verdeeld over de vraag of een zelfgemaakt masker een effectieve verdediging is tegen ziektekiemen in de lucht en of je überhaupt een gezichtsmasker moet dragen. De CDC heeft zijn aanbeveling herzien , zeggende dat we stoffen gezichtsbedekkingen moeten gebruiken om de verspreiding te vertragen. Studies hebben ook aangetoond: dat het dragen van een masker een haalbare maatregel kan zijn in combinatie met frequent handen wassen en strikte sociale afstand.

Bepaalde gebieden hebben zelfs het gebruik van gezichtsmaskers verplicht gesteld. In delen van Californië , is het niet optioneel voor bewoners om het huis te verlaten zonder een doek over hun mond of neus. Gouverneur Andrew Cuomo van New York vertelde ook: Anderson Cooper van CNN dat het vanuit het oogpunt van de volksgezondheid geen kwaad kan, en beveelt mensen in de COVID-19-hotspot aan om gezichtsmaskers te overwegen. Inwoners van New Jersey moet een masker dragen in essentiële winkels, zoals ook supermarkten.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Moet je je eigen gezichtsmasker maken?

Een zelfgemaakt gezichtsmasker kan kleine luchtdeeltjes opvangen, maar voldoet niet aan de medische normen en mag niet worden gebruikt in plaats van een N95-masker in omgevingen met een hoog risico op virale overdracht. Voor stofopties moet je ook weten hoe maak je een gezichtsmasker schoon? .

Als je je echter afvraagt ​​hoe je een gezichtsmasker kunt maken om te doneren aan medische hulpverleners die strijden tegen het coronavirus, Dr. Ryan Southworth , een arts voor spoedeisende hulp in Arizona, is van mening dat HEPA-vacuümzakken hoogwaardige gezichtsmaskers maken. Het is niet klinisch getest, maar Dr. Southworth gelooft dat dit het beste is dat we thuis kunnen doen. Zorg ervoor dat u uw handen wast en de maskers in schone staat vervoert voor donatie.

Ondanks het stigma van het dragen van een gezichtsmasker, mag je individuele maatregelen nemen waardoor je je veiliger voelt tijdens het doen van essentiële boodschappen. Dus als het hebben van een zelfgemaakte filter rond je mond en neus je angsten verlicht, ga je gang en bekijk deze tutorials over het maken van een gezichtsmasker zonder naaien, of naai er een als je een machine hebt.

lg cx vs samsung q80t

Belangrijk: De WIE herinnert ons eraan dat zelfgemaakte maskers alleen effectief zijn als ze worden gebruikt in combinatie met frequent en correct handen wassen.

Hoe maak je een gezichtsmasker zonder naaien met een T-shirt en een schaar: methode 1

Na het bijwerken van de richtlijnen voor gezichtsmaskers, heeft de CDC een eenvoudige hack uitgebracht voor het maken van een gezichtsmasker dat niet hoeft te worden genaaid. Het enige dat je nodig hebt, is een schaar en een oud T-shirt, in tegenstelling tot de onderstaande tutorial zonder naaien die elastische haarbanden vereist. Dit soort masker is aan je hoofd vastgemaakt met stof in plaats van elastiek, dus voordat je naar buiten gaat, zorg ervoor dat je het goed op je gezicht bindt of vraag een huislid om je te helpen. We raden ook aan om een ​​middelgroot T-shirt te gebruiken als je er een hebt, anders moet je misschien wat aanpassingen maken aan de lengte van je stropdaskoord.

  Stap 1:Knip het T-shirt langs een rechte lijn, 7 tot 8 inch boven de onderzoom.Stap 2:Knip een rechthoek van de rechterkant van de stof, ongeveer 7 inch lang en 5 inch hoog.Stap 3:Knip de koorden door waar de rechterkant van de stof nog aan zit.Stap 4:Bind touwtjes om je nek en over de bovenkant van je hoofd.

(Afbeelding tegoed: CDC)

Hoe maak je een gezichtsmasker met een stofzuigerzak?

Wat je nodig hebt

• HEPA vacuümzak
• Naald en draad (of naaimachine)
• Heet lijmpistool en hete lijm
• Elastische tape (minimaal 11 inch, voorgewassen)
• Pijpreiniger of andere dunne, kneedbare bedrading
Stencil , uit patroon geknipt
• Potlood of stift
• Schaar

Je wilt zeker weten dat je een wasbare, stoffen stofzuigerzak gebruikt met een hoge filtratiewaarde. SuperStitchNaaien , een populaire YouTube-textielbron, beveelt de Miele U-tas of Envirocare-tas aan. Controleer op een HEPA-label, wat betekent dat het materiaal van de tas 99,97% van het stof en stuifmeel vasthoudt. Download en print dit maskerpatroon starten. Als het goed is gerangschikt, kunt u met het sjabloon uw stofzuigerzak in vier afzonderlijke gezichtsmaskers veranderen.

  Stap 1:Snijd de hoeken van de vacuümzak om het oppervlak plat te maken

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 2:Lijn het sjabloon uit zodat de bovenrand op één lijn ligt met de rand van de vacuümzak. Trace stencil met potlood of marker op de vacuümzak.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 3:Knip het masker uit en open de vouw.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 4:Trek de bovenste laag van de onderste helft van het masker omhoog en vouw deze over de bovenste helft. Buig pijpreiniger doormidden en breng hete lijm aan één kant aan. Bevestig de pijpenrager aan de onderkant van het masker.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 5:Breng de gevouwen bovenste laag terug naar de onderste helft van het masker. Naai langs de boven- en onderranden van het masker om de lagen samen te voegen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 6:Snijd de 11-inch elastische strook doormidden. Naai de uiteinden van de elastische stroken aan de hoeken van het masker, met een stuk voor de bovenkant en een stuk voor de onderkant.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 7:Vouw het masker dubbel en zorg ervoor dat de bovenste en onderste helften op één lijn liggen. Naai langs de zijkanten van het masker om te eindigen.

galaxy s21 ultra camera review

(Afbeelding tegoed: toekomst)

HEPA Stoffen Zakjes (20 stuks): $ 22 @ Home Depot
Deze HEPA-vacuümzakken van Home Depot kunnen worden omgezet in gezichtsmaskers volgens de bovenstaande stappen. Je zou je stencil 4 keer per zak moeten kunnen gebruiken, wat betekent dat je thuis 80 maskers kunt maken.

HEPA-doekzakken (20-pack): $ 22 @ Home Depot

HEPA Stoffen Zakjes (20 stuks): $ 22 @ Home Depot
Deze HEPA-vacuümzakken van Home Depot kunnen worden omgezet in gezichtsmaskers volgens de bovenstaande stappen. Je zou je stencil 4 keer per zak moeten kunnen gebruiken, wat betekent dat je thuis 80 maskers kunt maken.

Bekijk Deal

Draadloze hete lijmpistool kit: $ 20 @ Newegg
Deze draadloze kit met hete lijmpistool wordt geleverd met 10 lijmstiften en past bij uw knutselbehoeften. Gebruik het om een ​​gezichtsmasker en andere doe-het-zelf-projecten te maken terwijl je thuis vastzit.

Draadloze hete lijmpistoolkit: $ 20 @ Newegg

Draadloze hete lijmpistool kit: $ 20 @ Newegg
Deze draadloze kit met hete lijmpistool wordt geleverd met 10 lijmstiften en past bij uw knutselbehoeften. Gebruik het om een ​​gezichtsmasker en andere doe-het-zelf-projecten te maken terwijl je thuis vastzit.

Bekijk Deal

Hoe maak je een gezichtsmasker met een theedoek?

Wat je nodig hebt

• Naald en draad
• Schaar
• 20 x 20 inch 100% katoenen stof, zoals een theedoek (voorgewassen)
• 4 elastische koorden van minimaal 10 cm lang (voorgewassen)

Hoewel het handig is om een ​​naaimachine te hebben om dit gezichtsmasker voor theedoeken te maken, kun je het ook gemakkelijk met de hand naaien. Begin met het vinden van een strak geweven katoenen stof. Onderzoek toont aan het is beter om 100% katoen te gebruiken dan een mengsel van katoen en polyester. Een theedoek staat op de derde plaats onder een chirurgisch masker en een stofzuigerzak als het meest effectief tegen deeltjes.

Je hebt ook elastische snaren nodig, die je van verschillende veelvoorkomende huishoudelijke artikelen kunt verwijderen. Probeer bh-bandjes, badpakbandjes, haarelastiekjes of dikke elastiekjes. Download en print vervolgens deze sjabloon geleverd door The New York Times, die creëerde de instructies onderstaand.

  Stap 1:Knip vier stukken stof uit met behulp van de sjabloon.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 2:Neem twee stukken en naai de gebogen zijkanten aan elkaar om de voorkant van het masker te maken. Herhaal met de andere twee stukken voor de achterkant van het masker.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 3:Leg een kant van het masker op een tafel, met de naad naar beneden. Leg de vier elastische koorden op de hoeken en laat de uiteinden een beetje over de rand van de stof gluren. Naai de linten op hun plaats.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 4:Trek alle vier de linten naar de rechterkant. Leg de andere kant van het masker erop, met de naad naar boven, om de linten in te klemmen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

bose oordopjes vs airpods pro
  Stap 5:Naai de boven-, linker- en onderkant van het masker. Laat de rechterkant (waar de linten zijn) los.Stap 6:Keer het masker binnenstebuiten door de linten door het gaatje aan de rechterkant te trekken. Naai nu de rechterkant om het gat te sluiten.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 7:Bind de elastische touwtjes aan elkaar zodat ze over je oren passen. Pas zo nodig aan.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Theedoeken van katoenen stof (8 stuks): $ 17 @ Home Depot
Als u de bovenstaande stappen volgt, kunt u thuis een gezichtsmasker maken met deze machinewasbare vaatdoeken van 100% katoen.

beste tv-beugels met laag profiel
Katoenen vaatdoeken (8 stuks): $ 17 @ Home Depot

Theedoeken van katoenen stof (8 stuks): $ 17 @ Home Depot
Als u de bovenstaande stappen volgt, kunt u thuis een gezichtsmasker maken met deze machinewasbare vaatdoeken van 100% katoen.

Hoe maak je een gezichtsmasker zonder naaien met een T-shirt?

Wat je nodig hebt

• Schaar
• T-shirt (voorgewassen)
• Twee elastische lussen (voorgewassen)

T-shirts scoren net onder theedoeken in effectiviteit tegen deeltjes. Zowel een T-shirt van een katoenmix als een T-shirt van 100% katoen werkt op deze twee manieren. Wat elastische touwtjes betreft, gebruikt de eerste methode twee lussen, die haarelastiekjes of dikke elastiekjes kunnen zijn.

De eerste methode komt van de Blog Japanse creaties . Ze gebruiken een zakdoek, maar niet zo veel hebben er een liggen, daarom hebben we er een T-shirt van gemaakt. Zo maak je een geplooid gezichtsmasker zonder naaien:

  Stap 1:Knip een vierkant van 18x18 uit het T-shirt en leg het neer.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 2:Vouw de bovenkant naar het midden. Vouw de onderkant naar het midden. Draai het dan om.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 3:Vouw de bovenkant weer naar het midden. Vouw de onderkant naar het midden. Draai het dan om.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 4:Steek een elastische lus door elk uiteinde. Vouw de zijkanten om.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

  Stap 5:Leg de gevouwen kant over je gezicht. Doe lussen over je oren.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Hoe een nylonlaag over een gezichtsmasker toe te voegen?

Een eenvoudige zelfgemaakte gezichtsmasker hack kan de effectiviteit van uw masker verhogen. Een recent onderzoek door onderzoekers van de Northeastern University heeft een manier gevonden om die zelfgemaakte stoffen maskers nog effectiever te maken tegen kleine luchtdeeltjes, zoals deze die COVID-19 kunnen dragen. Het enige wat je nodig hebt zijn panty's of nylonkousen.

Knip gewoon een ring van materiaal, ongeveer 8 tot 10 inch lang, van een been op een panty. Plaats vervolgens de ring over je hoofd en trek hem over je masker naar beneden, om een ​​strakke pasvorm op je gezicht te creëren.

De beste aanbiedingen voor naaimachines van vandaagBlack Friday Sale eindigt over03uur42minuten09droog Singer 9940-Werkboek Herdruk... Amazone $ 23,95 Weergave Singer 9940 Naaien... Walmart $ 23,99 Weergave Korting Brother CP100X 100-stitch... Beste koop $ 209,99 $ 179,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen