Hoe u uw Halloween-pompoenen langer kunt laten meegaan - tips en trucs

Halloween-pompoen in raam (Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het Halloween-seizoen staat voor de deur, en nu is het tijd om naar de pompoenplek te gaan en wat spookachtige creaties te maken. Hoewel de feestelijke, leuke traditie van het weergeven van prachtig gesneden pompoenen eenvoudig genoeg lijkt, kan het een beetje lastig zijn om te weten hoe je je Halloween-pompoenen langer kunt laten meegaan.

Je wilt tenslotte geen uren aan je meesterwerken werken, om ze na een paar dagen pas te laten verschrompelen en rotten. Als een pompoen eenmaal is gesneden, gaat hij meestal drie tot vijf dagen mee, afhankelijk van het klimaat waarin je leeft. Goed nieuws als je in een kouder klimaat leeft - pompoenen kunnen tot twee weken meegaan.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hoewel er geen permanente manier is om het rottingsproces te stoppen, zijn er enkele slimme en slimme manieren om de levensduur van onze gesneden pompoenen gedurende de herfst te verlengen.

Dus als je je spookachtige pompoenen wilt bewaren, zullen deze handige tips en trucs ervoor zorgen dat ze langer meegaan in het Halloween-seizoen en daarna.

Rottende Halloween-pompoen(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Zo houd je je pompoen langer houdbaar

1. Koop bij een lokale patch — Als je toegang hebt tot een lokale pompoenpleister, is het beter om daar te kopen dan in de winkel. Omdat pompoenen ter plaatse worden gekweekt, is er geen schade door verzending of transport.

Zorg er bij het kiezen van je perfecte pompoen ook voor dat je eventuele zachte plekken voelt - deze geven aan dat hij zal rotten zodra je hem hebt gesneden. Hoe steviger de huid, hoe langer deze meegaat.

Pompoen patch(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

2. Week in een bleekbad - Zodra je pompoen volledig is ontdaan en vrij van zaden, moet je de binnenkant en buitenkant schoonmaken om hem vers en gezond te houden. De beste manier is om je gesneden pompoen in een bleekbadoplossing te laten weken. Meng eenvoudig een deel bleekmiddel met 10 delen water in een emmer of grote container.

Laat uw gesneden pompoen vervolgens maximaal 24 uur in de oplossing baden. Zorg ervoor dat je het roert om ervoor te zorgen dat alle kanten 'baden'. Je kunt je bleekwateroplossing ook opnieuw gebruiken als dagelijkse spray om de huid van je pompoen te doen herleven.

3. Zorg ervoor dat je pompoenen helemaal droog zijn — Als je pompoen eenmaal is gewassen, zorg er dan voor dat hij helemaal droog is. Als de pompoen nog nat is als je hem buiten zet, krijg je schimmel en gaat hij snel rotten. Houd er rekening mee dat vloeistof zich graag verzamelt aan de basis van de stengel, dus zorg ervoor dat het gebied extra droog is.

Je kunt een handdoek gebruiken om de binnenkant van de pompoen af ​​te drogen of hem op een koele, droge, geventileerde plaats te laten staan. Laat het nooit buiten drogen, omdat de elementen het verval zullen versnellen, en gebruik geen föhn, omdat het het alleen maar zal opwarmen en bijdragen aan het rottingsproces.

Persoon die een pompoen uithaalt(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

4. Hydrateer de huid — Naast het wassen van je pompoen, moet je de schil wat TLC geven om te voorkomen dat hij uitdroogt. Door een laag kokosolie of olijfolie rond de uitgesneden delen van de pompoen aan te brengen, zal dit helpen om het fris en kreukvrij te houden. Bovendien kun je citroensap aan de buitenkant wrijven om insecten weg te houden, de levendige kleur te behouden en het droogproces te vertragen.

rtx 3080 waar te koop

5. Maak een pepermuntpompoenspray - Een andere natuurlijke manier om je pompoen te hydrateren is door hem te conditioneren met een spray van pepermuntolie. Meng eenvoudig een dopje vloeibare pepermuntzeep met zes druppels essentiële pepermuntolie in een spuitfles van 8 ounce. Pepermunt heeft schimmeldodende eigenschappen die de vorming van schimmels voorkomen. Bovendien laat het je pompoen geurig ruiken.

Fles olijfolie(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

6. Houd ongedierte weg - Omdat pompoenen een vrucht zijn (ja - je hebt ons goed gehoord), zijn ze vatbaar voor fruitvliegen. Als je merkt dat er iets op de loer ligt, kun je een fruitvliegenval in de buurt plaatsen om ze op afstand te houden. Bekijk onze tips om snel van fruitvliegjes af te komen als je hulp nodig hebt.

Als je bovendien ongedierte op de grond zoals mieren of eekhoorns wilt vermijden, kun je je pompoenen het beste van de grond houden. Je kunt ze op een vensterbank, op een opstapje zetten of in decoratieve manden stapelen.

7. Kies een geweldige locatie — Zorg ervoor dat je je pompoenen op een ideale plek laat staan, weg van extreme temperaturen. Als je het buiten laat staan, is een overdekte of schaduwrijke plek het beste. Als je in warmere klimaten leeft, zal de zon het uitdrogen, terwijl vriestemperaturen het ook zullen beïnvloeden.

Pompoen op veranda(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

8. Bewaar een nacht in de koelkast — Nadat je je enge pompoenen overdag hebt uitgestald, kun je ze ook in plastic wikkelen en een nacht in de koelkast bewaren. Als je een extra grote pompoen hebt, bewaar hem dan in een koel deel van het huis, zoals de kelder. De koele temperatuur zorgt ervoor dat het niet vergaat, vooral als je in een warmer klimaat leeft.

9. Gebruik geen echte kaarsen in je pompoen - Dit kan al het plezier wegnemen, aangezien kaarsen een Halloween-pompoen doen gloeien. Een echte vlam zal echter in wezen de pompoen verwarmen en de binnenkant 'koken', wat bijdraagt ​​aan het vervalproces.

In plaats daarvan kun je je pompoen verlichten met op batterijen werkende theelichtjes, flikkerende vlamloze kaarsen of zelfs glowsticks om een ​​warme gloed te creëren. Het is in ieder geval de veiligere optie!

Kaarsen op batterijen(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

De beste Koopower batterij-aangedreven waterdichte Fairy Lights-deals van vandaag Bekijk vergelijkbare Amazon US Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen