Afstand meten met Google Maps

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

In deze handleiding over het meten van afstanden met Google Maps, laten we u zien hoe u het meeste uit een van de minder bekende, maar potentieel zeer nuttige functies van de app kunt halen.

xbox-serie x versus s

Als je een routebeschrijving zoekt, maakt Google Maps al duidelijk hoe lang een reis duurt. Maar wat als u de exacte afstand tussen twee punten wilt weten? Dit kan helpen om je eigen hardloop- en fietsroutes te bedenken, of rekening te houden met lokale snelkoppelingen waar de app zelf geen rekening mee houdt.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Gelukkig kun je met Google Maps de afstand tussen twee willekeurige punten op de wereld zien - ofwel hemelsbreed, ofwel via een echte reisroute langs wegen en paden. Als je een bepaalde route wilt meten, moet je die zelf uitstippelen, maar dat is eenvoudig te doen. Volg gewoon de onderstaande stappen.

U kunt afstanden meten in Google Maps met zowel de web-app op desktop, inclusief Windows en macOS, als op mobiele Android- of iOS-apparaten.

Hoe afstand te meten met Google Maps: pc en Mac

een. Open Google Maps en klik met de rechtermuisknop op een startpunt. In het menu dat verschijnt, klik op Afstand meten.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

2. Klik ergens op de kaart om een ​​lijn te trekken tussen het startpunt en het bestemmingspunt. De afstand, in een rechte lijn, verschijnt in een vak onder aan het scherm. U kunt op gemarkeerde punten klikken om ze te verwijderen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Om een ​​complexere route te tekenen, klik op de lijn en sleep deze op verschillende punten naar zijn positie. De totale gemeten afstand, tussen het begin- en eindpunt, wordt automatisch aangepast. U kunt ook een route tekenen door herhaaldelijk op het beoogde pad te klikken.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

ps4-controller versus ps5-controller

Vier. Af te maken, klik op het X-symbool in het vak voor afstandsmeting.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Hoe afstand te meten in Google Maps: Android en iOS

een. Open Google Maps, dan tik op een startpunt en houd vast totdat er een rode markering verschijnt.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

2. Onderaan het scherm, tik op de naam van de plaats . Dit kan een specifiek adres zijn, maar maak je geen zorgen als het maar een plaatsnaam is - tik er toch op.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Tik op Afstand meten. Je keert terug naar de kaart, met een witte stip omgeven door een zwart dradenkruis op het punt dat je hebt gemarkeerd.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Vier. Door ingedrukt te houden en te slepen, verplaats de kaart zodat het dradenkruis naar het volgende punt wijst dat u wilt toevoegen. Zodra het vizier op zijn plaats zit, tik op de blauwe + knop. De afstand tussen het eerste en het laatste punt verschijnt linksonder in het scherm.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

5. Om een ​​complexere route te meten, stel bij elke beurt een nieuw punt in je zou moeten maken. In tegenstelling tot pc en Mac kun je bestaande lijnen niet slepen en verplaatsen, dus stippel stap voor stap de route uit met de +-knop.

U kunt punten ook ongedaan maken door op het achteruit-pijlsymbool rechtsboven in het scherm te tikken.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

ritmische gymnastiek olympische spelen 2021 schema
    Meer:Een speld neerzetten in Google Maps
De beste Google Pixel 4a-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen10uur24minuten52droog Google Pixel 4a Google winkel $ 349 Weergave Google Pixel 4a 128GB... Walmart $ 470,01 Weergave Korting Google Pixel 4a (4G) G025N ... Amazone $ 598 $ 549 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen