Hoe monteer je een tv aan de muur in 8 eenvoudige stappen

Krediet: Shutterstock / Monkey Business-afbeeldingen

Door te leren hoe je een tv aan de muur bevestigt, heb je de kracht om een ​​van de grootste upgrades voor je thuisbioscoop uit te voeren (buiten het kopen van een nieuwe tv of een mooi geluidssysteem). En we hebben de al gevonden beste tv-beugels . Een tv aan de muur bevestigen heeft een aantal voordelen, van een schoner esthetisch ontwerp tot een betere ergonomie voor meer kijkplezier.

Het is ook super betaalbaar, met tal van uitstekende montage-opties die voor $ 100 of minder worden verkocht. Of je nu een eenvoudige kantelbare muurbevestiging hebt of een volledig gelede, tweearmige bevestiging die een volledig bewegingsbereik en posities biedt, de basis voor het installeren van die hardware is vrijwel hetzelfde. • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Van het voorbereidende werk tot de daadwerkelijke installatie, hier leest u hoe u een tv stap voor stap aan de muur bevestigt.

Wat je nodig hebt

Afgezien van een tv en een muur, moet je een paar dingen bij de hand hebben om je tv op de juiste manier te monteren.

 • Papieren sjabloon (optioneel)
 • Potlood of plakband
 • Rolmaat
 • Stud vinder
 • Peil
 • Boormachine met boortje
 • Kruiskopschroevendraaier of platte schroevendraaier
 • TV beugel
 • Meegeleverd bevestigingsmateriaal (schroeven, afstandhouders, etc.)

Je zult ook willen dat ten minste één andere persoon helpt. Je hebt een extra paar handen nodig om de tv op te tillen en te positioneren, en misschien een tweede persoon om de positie precies goed te krijgen.

Enkele opmerkingen over het omgaan met tv's

Neem het aan van een man die persoonlijk tientallen tv's heeft uitgepakt en opgesteld - je hebt iemand anders nodig om je te helpen. Terwijl kleinere tv's door één persoon kunnen worden bediend, moet alles van meer dan 50 inch door twee personen worden verplaatst en opgetild. Zelfs als het gewicht voor één persoon beheersbaar is om op te tillen, maken de grootte en vorm van de tv hem onhandelbaar, en er moet op worden gelet dat het scherm niet wordt beschadigd. Het monteren van een kapotte tv haalt al het plezier eruit.

Als je met een tv omgaat, moet je extra voorzichtig zijn om het beeldscherm te beschermen. Een groot stuk glas of plastic zal natuurlijk wat buigzaam zijn, maar de onderliggende weergavetechnologie heeft dat meestal niet. Zelfs een klein beetje ongewenste buiging of druk op een paneel kan een tv onherstelbaar beschadigen. (Nogmaals, neem het van een man die in de loop der jaren een paar tv's heeft gebroken.)

Om een ​​tv op de juiste manier op te tillen en te dragen, moet je het tv-chassis het werk laten doen om het scherm te ondersteunen. Til het toestel vanaf de onderkant op en ondersteun het aan de zij- of bovenhoeken om de tv rechtop te houden, in dezelfde positie als bij normaal gebruik. Dit is de ideale positie voor de tv, omdat het chassis alle gewicht en druk draagt. Probeer niet op de een of andere manier te leunen, want de dunste tv's kunnen zelfs voldoende doorbuigen onder hun eigen gewicht om het scherm te beschadigen.

Als je een tv plat neerlegt, leg hem dan met het scherm naar beneden op een groot, plat oppervlak dat bedekt is met een schone, zachte deken of tapijt. Verdwaalde voorwerpen of vuil kunnen krassen op het scherm of de rand maken, dus zorg ervoor dat het echt schoon is!

U wilt een oppervlak dat de hele platte voorkant van de tv gelijkmatig ondersteunt, zonder ongelijke delen die extra druk op een plek zouden uitoefenen, of waardoor een kant van de tv niet wordt ondersteund.

Leg de tv heel voorzichtig op de onderkant en leun hem voorzichtig naar voren, laat hem op het zachte oppervlak zakken, houd zowel de bovenhoek als het midden van de zijkant vast om de tv gelijkmatig te ondersteunen en zorg ervoor dat u niet onnodig draait of druk op het paneel.

Koop de juiste tv-beugel

Het eerste dat je moet doen, is de juiste muurbeugel voor je tv selecteren. Dit komt neer op twee belangrijke factoren: welke maat beugel je tv accepteert en welke stijl van tv-beugel het beste past bij je set en de kamer waarin deze zich bevindt. beste tv-beugels lijst zou voor de meeste tv's moeten werken, maar zorg ervoor dat u de details van uw eigen tv en behoeften bevestigt via de fabrikant of de handleiding die is meegeleverd.

Houd er rekening mee dat een tv aan de muur kan worden gemonteerd op een andere afstand dan de zithoek die je al hebt. Zorg ervoor dat u dienovereenkomstig plant om de tv op de juiste afstand te plaatsen voor een optimale kijkervaring. (Bekijk ons ​​artikel Welke maat tv moet je kopen? voor meer informatie over de kijkafstand.)

terug naar school laptop verkoop

U wilt ook de houder uitpakken en vertrouwd raken met het product voordat u aan een installatie- en montageproject begint. Zorg ervoor dat je de nodige schroeven hebt (zowel voor aan de muur als voor bevestiging aan de tv) en dat je begrijpt hoe de muurbeugel en de tv-montageplaat aan elkaar vast zitten.

Vind de perfecte tv-positie

Als je eenmaal de juiste montagebeugel voor je tv hebt gevonden, moet je de juiste locatie kiezen en op de juiste hoogte plaatsen. Een goede plaatsing aan de muur is essentieel bij het aan de muur bevestigen van een tv, omdat je vermogen om de tv-positie achteraf aan te passen vrij beperkt is, zelfs met een gelede muurbevestiging.

Begin met het vinden van de juiste muur. Deze komt op een mooie centrale plek, waar je met de stoelen in je woonkamer of thuisbioscoop comfortabel kunt zitten terwijl je films en shows kijkt. Zorg ervoor dat de muur ook toegang heeft tot de benodigde stopcontacten en eventuele kabel- of satellietverbindingen.

Centreer de tv op de juiste hoogte, met het midden van het scherm min of meer op ooghoogte. (Dit is waar het helpt om een ​​tweede helper te hebben die het comfort en de hoek kan controleren terwijl jij en een andere helper de eigenlijke tv vasthouden.) Je kunt de gewenste positie noteren door de rechter- of linkerbenedenhoek te markeren met potlood of plakband.

Denk tot slot aan de positie van de beugel ten opzichte van de tv. Sommige tv's bevestigen montagebeugels in het midden van het chassis, terwijl andere naar de onderkant zijn verschoven, dus plan dienovereenkomstig om uw muurbevestiging correct te plaatsen.

Raadpleeg voor meer handige plaatsingstips onze handige gids over het monteren van uw tv: beste kijkhoek en hoogte .

Hoe monteer je een tv aan de muur?

Als je alles hebt wat je nodig hebt en de basis hebt uitgestippeld, zoals waar je de tv wilt plaatsen en begrijpt hoe de tv-beugel in elkaar zit, ben je klaar om de tv te monteren. Het is een vrij eenvoudig proces, maar het goed doen zal het verschil zijn tussen een mooi gemonteerde tv en een tv die misschien niet goed zit of zelfs de tv beschadigt.

Krediet: Shutterstock / Ungvar

1. Vind de noppen

Als je eenmaal de perfecte plek aan de muur hebt gevonden, moet je de noppen vinden om de beugel goed te monteren. Door uw tv-muurbeugel aan de noppen te monteren, krijgt u de structurele sterkte die nodig is om een ​​tv te ondersteunen die ergens tussen de 30 en 100 pond kan wegen. Gipsplaten alleen kunnen dit soort gewicht niet dragen, dus het is essentieel dat u de tv-beugel in de noppen verankert.

Het vinden van de deklocatie is net zo eenvoudig als het gebruik van een goedkope dekzoeker of het gebruik van andere middelen om de deklocatie te vinden. Meet de bevestigingspunten op de TV while-beugel om te bepalen hoeveel noppen je moet vinden. Voor de meesten zal het een overspanning zijn van twee noppen, één voor links en één voor rechts. Afhankelijk van de specifieke kenmerken van uw muren en de door u gekozen tv-beugel, moet deze mogelijk een overspanning van drie stijlen hebben. U kunt de locatie van de noppen lichtjes op de muur markeren met een potlood.

Krediet: Shutterstock/DGLimages

2. Markeer de gatpositie

Vervolgens moet u specifiek markeren waar u van plan bent om in de muur te schroeven. In het ideale geval gebruikt u een waterpas om ervoor te zorgen dat deze markeringen niet alleen gelijk zijn tussen de twee noppen, maar ook om ervoor te zorgen dat het bedrag niet scheef staat. U kunt specifieke locaties voor de geleidegaten op de muur zelf markeren met potlood, of u kunt papier over de beoogde montagelocatie plakken, met behulp van een voorgedrukte sjabloon of u kunt er zelf een maken.

3. Controleer de positie van de beugel nogmaals!

Met uw merktekens op hun plaats, is het tijd om de montagebeugel op de muur te plaatsen. Plaats eerst de beugel plat tegen de muur en lijn één schroeflocatie uit met het eerste gemarkeerde gat. Houd dat punt stevig vast en draai de andere kant van de beugel zo nodig om op één lijn te komen met het tweede gat. Gebruik een waterpas om te controleren of de steun waterpas is wanneer deze is uitgelijnd met uw geplande geleidegaten.

Krediet: Shutterstock/Mix-tape

4. Boor geleidegaten

Met behulp van een boormachine moet u geleidegaten door de gipsplaat en in de noppen op de juiste posities boren.

Krediet: Shutterstock / Monkey Business-afbeeldingen

5. Monteer de muurbeugel

Nadat de geleidegaten zijn geboord, gebruikt u de meegeleverde montageschroeven om de muurbeugel vast te zetten. Gebruik een boormachine, schroevendraaier of ratel om de muurschroeven aan te brengen om de beugel stevig aan de muur te bevestigen, met de schroeven in de noppen.

Over het algemeen wilt u dat de schroeven strak genoeg zijn om de beugel stevig tegen de gipsplaat te houden, zonder dat de montageplaat wiebelt of rammelt. Als de schroeven in de gipsplaat verzinken of als de beugel op een of andere manier kromtrekt, hebt u deze te strak aangedraaid.

Met de muurbeugel goed geplaatst ben je al meer dan halverwege de montage van je tv.

Krediet: Shutterstock/Ole.CNX

6. Bevestig de tv-montageplaat

Vervolgens bevestig je de montageplaat aan de tv. Dit is de tweede helft van de tv-beugel, die aan de achterkant van de tv wordt bevestigd en vervolgens wordt verbonden met de muurbeugel om de tv stevig aan de muur te hangen. Afhankelijk van het type steun dat u gebruikt, kunnen de twee helften worden bevestigd met een eenvoudige clip, een railsysteem of zelfs een uitschuifbare arm.

Lijn de tv-montageplaat uit met de VESA-montagegaten aan de achterkant van het tv-chassis. Gebruik de meegeleverde schroeven die bij uw tv-beugel horen te zitten en bevestig de montageplaat met een schroevendraaier aan de tv.

Zorg er vooral voor dat u de schroeven niet te vast aandraait, wat kan leiden tot schade aan het tv-chassis of gestripte schroefkoppen, die beide problemen kunnen veroorzaken bij het monteren (of later weer verwijderen) van de tv. Een goede vuistregel is om de schroef vast te draaien totdat deze de beugel stevig tegen het chassis houdt en vervolgens een kwartslag vast te draaien.

Krediet: Shutterstock/Naypong Studio

7. Bevestig de tv-montageplaat aan de muurbeugel

Als zowel de muurbeugel als de tv-montageplaat stevig op hun plaats zitten, hoef je ze alleen nog maar te bevestigen.

Begin met het optillen van de tv tot de juiste hoogte, of iets hoger dan de beoogde positie, zodat de tv kan worden verlaagd om de beugel en plaat te bevestigen.

In sommige gevallen is dit een drop-in connector met veiligheidsschroeven die na bevestiging kunnen worden vastgedraaid, maar in andere gevallen worden hulpstukken gebruikt die op hun plaats kunnen worden geklikt of vastgeschroefd. Raadpleeg de instructies die bij de tv-beugel zijn geleverd en gebruik de meegeleverde hardware om de plaat aan de beugel te bevestigen.

Wees voorzichtig bij het optillen van de tv, en let vooral op het vasthouden van de tv bij de buitenste randen, en niet bij het glas. Pas vooral op dat u niet op het scherm grijpt of erop drukt, aangezien dit het scherm heel gemakkelijk kan beschadigen.

Zodra het bedrag goed is bevestigd, kunt u de beugel het gewicht van de tv laten dragen.

8. Sluit de tv opnieuw aan

Het enige dat u op dit moment nog hoeft te doen, is de stroom naar de tv en alle andere apparaten die mogelijk moeten worden aangesloten opnieuw aansluiten. Zodra dat is gebeurd, kunt u achterover leunen en genieten van de nieuw gemonteerde tv.

 • Wil je een grotere tv? Bekijk de beste 75-inch tv's
 • Probeer de beste soundbars voor groter, beter geluid
Onze favoriete tv-beugels ECHOGEAR Full Motion TV Muur... Ecgear draaibare tv-muurbeugel EGLF2 Amazone $ 129,99 Visie Bekijk alle prijzen ECHOGEAR Full Motion TV Muur... Ecgear draaibare tv-muurbeugel EGMF2 Walmart $ 67 Visie Bekijk alle prijzen Sanus - Premium-serie... Sanus Advanced Full-Motion Premium TV Beste koop $ 349,99 Visie Bekijk alle prijzenKorting Rocketfish RF-TVMLPT03... Rocketfish kantelbare tv-muurbeugel Amazone $ 99,99 $ 84,99 Visie Bekijk alle prijzenKorting Weergaloze ETA100 Draaiwand... Peerless-AV draaibare tv-muurbeugel Amazone $ 32,50 $ 28,73 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen
 • Categorie Tv