Hoe u PS5-screenshots naar uw pc of telefoon kunt verplaatsen

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het is handig om te weten hoe je PS5-screenshots naar je pc en telefoon kunt verplaatsen, maar het is niet zo eenvoudig als het delen van PS5-screenshots en video's met andere mensen.

Standaard maakt de PlayStation 5 een screenshot of video elke keer dat je een trofee verdient, zodat je meest trotse gameprestaties niet verloren gaan, maar je kunt ook een kopie van deze inhoud op je andere apparaten bewaren.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het kopiëren van schermafbeeldingen naar uw pc is relatief eenvoudig. Zoek gewoon een gratis USB-stick en je bent klaar om te gaan. Helaas is het op het moment van schrijven een stuk lastiger om de schermafbeeldingen van PS5 naar je telefoon te krijgen.

Bij gebrek aan een goede oplossing van Sony hebben we een slimme workaround gevonden, die we hieronder uitleggen.

Hoe u PS5-screenshots naar uw pc kunt verplaatsen

1. Zoek een USB-stick en zorg ervoor dat u zich niet al te veel zorgen maakt over wat erop is opgeslagen.

De PS5 zou gewoon een nieuwe map voor schermafbeeldingen moeten maken zonder te storen wat er al is, maar het is beter om veilig te zijn dan sorry, dus maak back-ups voordat je begint.

Garmin horloge vergelijkingstabel 2021

Krediet: Kingston

twee. Vanuit het hoofdmenu van de PS5, ga naar Instellingen . Dit is het kleine tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het startscherm.

Krediet: Alan Martin

3. Scroll naar beneden naar Opslag en druk op om het te selecteren. Het is de zevende optie naar beneden.

Krediet: Alan Martin

Vier. Blader in het menu Opslag over en selecteer Mediagalerij,' waar al je screenshots en video's worden opgeslagen.

Krediet: Alan Martin

5. Markeer de schermafbeelding of video u naar uw pc wilt gaan en deze wilt selecteren.

Krediet: Alan Martin

6. In het menu dat verschijnt, druk op Kopiëren naar USB-station , en je PS5 kopieert de schermafbeelding of video naar de USB-stick.

Krediet: Alan Martin

Meerdere PS5-screenshots naar uw pc verplaatsen

een. Om meerdere screenshots in één keer van je PS5 naar je pc te verplaatsen, volg je stap 1 t/m 4 zoals hierboven beschreven, totdat je de Mediagalerij-scherm .

Krediet: Alan Martin

twee. Ga deze keer naar de linkerkant van het scherm en druk op de knop met twee vierkanten en een selectievakje . Als je erover beweegt, wordt het gelabeld Selecteer Meerdere.'

Krediet: Alan Martin

3. nutsvoorzieningen druk op X op elke PS5-screenshot of video die je naar je pc wilt verplaatsen.

Jij kan deselecteer een item door nogmaals op X te drukken. De opties aan de rechterkant houden bij hoeveel schermafbeeldingen je hebt gekozen.

Krediet: Alan Martin

Vier. Zodra je alle PS5-screenshots en video's hebt die je naar je pc wilt verplaatsen, druk op de knop met drie stippen in de rechterbenedenhoek van het scherm, en kies Kopiëren naar USB-station.'

Krediet: Alan Martin

beste goedkope in-ear-koptelefoon

5. Plaats de USB-stick op je pc of Mac en open de schijf. De schermafbeeldingen en video's worden netjes gesorteerd in mappen met de naam van elke gametitel, dus het zou gemakkelijk moeten zijn om te vinden wat je zoekt.

Krediet: Alan Martin

Hoe u PS5-screenshots naar uw telefoon kunt verplaatsen

Ongelooflijk, Sony heeft geen manier gecreëerd om eenvoudig screenshots en video's van je PS5 naar je smartphone te delen. Maar er is een oplossing, waarbij de functie Parties op de console en de PlayStation-app voor Android of iOS betrokken zijn.

1. Zoek een PS5-screenshot u naar uw telefoon wilt gaan met behulp van stap 1-4 zoals beschreven in het eerste gedeelte hierboven.

Krediet: Alan Martin

twee. Open de schermafbeelding, dan druk op de Share-knop . Het staat in de linkerbenedenhoek van de afbeelding of video.

Krediet: Alan Martin

3. Dat klopt, je zult minstens één andere persoon moeten irriteren om de schermafbeelding of video op je telefoon te krijgen. Een van beide maak een nieuwe 'party' of kies een bestaande om de media naar toe te sturen.

Krediet: Alan Martin

Vier. Zodra de partij is gemaakt of geselecteerd, druk op Verzenden en de schermafbeelding of video wordt naar hen verzonden. Maar cruciaal is dat het gesprek ook op je eigen telefoon wordt bijgewerkt.

Krediet: Alan Martin

5. Open de PlayStation-app op je telefoon. Als je het nog niet hebt, kun je de . downloaden PlayStation-app voor Android of de PlayStation-app voor iOS . Log in met je PSN-gebruikersnaam en wachtwoord .

Krediet: Alan Martin

6. Nadat u zich heeft aangemeld bij de app, druk op het Chat-pictogram . Het is degene met twee tekstballonnen in de linkerbovenhoek van het scherm.

Krediet: Alan Martin

7. Zoek de chat waar je de media naartoe hebt gestuurd die je wilt ophalen. Het zal waarschijnlijk de top één onder Feesten , zoals het voor ons is in de onderstaande schermafbeelding.

Krediet: Alan Martin

8. Als je eenmaal in de chat zit, tik op de afbeelding om deze te openen . U kunt dan download de schermafbeelding of video door op het pictogram met de pijl omlaag tikken onder.

Samsung S20 vs S21 Ultra

Krediet: Alan Martin

Dit is geen ideale oplossing, aangezien je minstens één andere persoon moet lastigvallen om bij je kostbare screenshot te komen. Als alternatief kun je je screenshot delen met Twitter en het daar downloaden, maar dit betekent dat er veel meer mensen bij betrokken zijn. Of natuurlijk, als je een laptop of desktopcomputer hebt, kun je ze via een USB-stick verplaatsen en ze vervolgens naar jezelf e-mailen, of ze opslaan in Google Foto's of iCloud, voordat je ze opent vanaf je telefoon.

Het is geen ideale oplossing, dus hopelijk komt Sony in de toekomst met een betere optie, maar voor nu zijn dit de meest eenvoudige manieren om PS5-screenshots met je telefoon te delen.

Meer PS5-tips

We willen dat je het meeste uit je PS5 haalt, dus hebben we een aantal handleidingen samengesteld om je te helpen het te gebruiken.

Op het DualSense-front kunnen we u laten zien hoe u uw PS5-controller kunt bijwerken om ervoor te zorgen dat het altijd compatibel is met de console, of geld besparen door te leren hoe u uw PS4-controller aansluit op PS5 . We hebben ook instructies voor: hoe adaptieve triggers op PS5 uit te schakelen en hoe een PS5-controller op pc te gebruiken .

Voor degenen onder u die upgraden van een PS4, hebben we ook tutorials voor het spelen van PS4-games op PS5.

Wil je nog meer? Hier is hoe je games op je PS5 kunt verwijderen , hoe games over te zetten naar een externe harde schijf van PS5 en hoe Remote-play te gebruiken op PS5 , net zoals hoe speeltijd op PS5 te tonen . U kunt ook te weten komen hoe offline te verschijnen op PS5 en hoe de interne opslag van de PS5 te upgraden .

De beste Sony PlayStation 5 DualSense-laadstationdeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen01uur00minuten29droog Playstation DualSense... Amazone Prime $ 29,99 Visie Sony DualSense 2-Bay Oplaadstation... Adorama $ 29,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen