Zip-bestanden openen op Android

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als u nog niet weet hoe u Zip-bestanden op Android moet openen, gaat u er misschien vanuit dat dit niet mogelijk is - Zip-bestanden worden immers voornamelijk geassocieerd met desktops en laptops. Maar toevallig kan Android ze aan met de juiste software - en in feite wordt die software meestal op je telefoon geïnstalleerd.

Het is vermeldenswaard dat de onderstaande methode de eigen app Bestanden van Google gebruikt en dat dit niet de enige manier is om Zip-bestanden op Android te openen. De software voor bestandsbeheer die vooraf is geïnstalleerd op recente Samsung-telefoons - Mijn bestanden - werkt bijna identiek, en het is waarschijnlijk dat de ingebouwde apps van andere bedrijven dat ook doen.  • Hoe apps op Android te verbergen
  • Android-apps updaten
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er zijn ook tal van apps die meer flexibiliteit bieden als u verschillende gecomprimeerde bestandstypen moet openen (denk aan 7z, gz, tar, rar, cab enzovoort) of als u van plan bent uw eigen Zip-bestanden te maken. ZArchiver is onze keuze van het stel.

Desalniettemin zouden de onderstaande stappen een snelle oplossing moeten zijn die geschikt is voor elke telefoon met Android 5.0 en hoger. Aangezien Android 5 nu zeven jaar oud is, zou dat de overgrote meerderheid van de handsets moeten dekken.

Hoe zip-bestanden op Android te openen

een. Als je het nog niet hebt, is de eerste stap om Bestanden door Google . Ga op je Android-telefoon naar de Google Play Store en zoek ernaar. Pas op voor imitaties: de juiste heeft Google LLC als maker. Als je de juiste app hebt gevonden, tik je op Installeren.

best beoordeelde autostoeltjes voor baby's

Krediet: Alan Martin

twee. Wanneer u de app voor de eerste keer opent, moet u deze toestemming geven om toegang te krijgen tot uw bestanden. Dus tik op de grote blauwe knop Toestaan .

Krediet: Alan Martin

ik bel 11 tegen 12

3. Dat brengt je naar de onderstaande pagina in de Android-instellingen. Alleen maar tik op de schakelaar naast Toegang tot alle bestanden toestaan, en druk vervolgens op de pijl terug om terug te keren naar de app.

Krediet: Alan Martin

Vier. Terug in de app moet je nu je Zip-bestand vinden. Als je het als bijlage hebt ontvangen of het hebt gedownload van internet, staat het waarschijnlijk in het gedeelte Downloads, maar als je het niet kunt vinden, let op de zoekoptie vergrootglas langs de balk bovenaan. Als alternatief kunt u helemaal naar beneden scrollen om uw interne opslagmap per map te verkennen, alsof het een desktop-pc is.

Krediet: Alan Martin

5. Zodra u uw Zip-bestand hebt gevonden, hoeft u alleen maar: tik het .

Krediet: Alan Martin

gratis apps voor Apple Watch

6. Files by Google geeft je een snel overzicht van alles in het zip-bestand. Als het allemaal is zoals verwacht, tik op Uitpakken.

Krediet: Alan Martin

7. NAAR samenvatting van de uitgepakte bestanden verschijnt en u hebt de mogelijkheid om het zip-bestand te verwijderen om ruimte te besparen. Dus vink dat aan als je wilt, en dan druk op Voltooid.

Krediet: Alan Martin

8. En je bent klaar! De bestanden verschijnen in dezelfde map als de originele Zip, dus tik er gewoon op om de inhoud te openen en te bekijken. Met de drie stippen aan de zijkant van elk bestand kunt u delen, hernoemen, verwijderen en meer.

iphone 12 pro robuuste hoes

Krediet: Alan Martin

De beste Google Pixel 5a-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over08uur07minuten54droog Google Pixel 5a Google winkel $ 449 Visie Google Pixel 5a met 5G Google winkel $ 449,99 Visie Korting Google Pixel 5A 5G 128GB 6GB... Amazone $ 520,76 $ 479,34 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen