Hoe PS4-games op PS5 te spelen

(Afbeelding tegoed: Sony)

hoe dichtbij apps iphone 12

Weten hoe je PS4-games op PS5 kunt spelen, kan je game-opties enorm uitbreiden. In feite is een van de beste functies van PS5 de mogelijkheid om de enorme bibliotheek met uitstekende PS4-games te spelen.

Voor het eerst heeft Sony achterwaartse compatibiliteit serieus genomen, en het resultaat is dat de overgrote meerderheid van PS4-games zonder problemen op PS5 zullen werken. Het bedrijf geeft PS Plus-abonnees zelfs een selectie klassiekers om van te genieten op hun nieuwe console zonder extra kosten.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er worden zoveel PS4-games ondersteund op PS5, dat het zelfs gemakkelijker is om te praten over de games die niet werken. In totaal zijn er momenteel slechts zeven titels als onverenigbaar bestempeld op de officiële Sony-ondersteuningssite : Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One, TT Isle of Man, Ride on the Edge 2 Just Deal With It!, Robinson: The Journey, We Sing, Hitman Go: Definitive Edition en Shadwen.

Kortom, bijna alle beste PS4-games werken op PS5 — dus als je je afvraagt ​​of je PS4-games op PS5 kunt spelen, is het antwoord een volmondig 'Ja!' Houd er echter rekening mee dat Sony waarschuwt dat sommige functies mogelijk niet meer werken en dat u enkele fouten of onverwacht gedrag kunt tegenkomen.

Hier leest u hoe u PS4-games op PS5 kunt spelen.

Hoe PS4-games op PS5 te spelen: Digitale games

Als je een groot aantal digitale games hebt, of als je al lang een PS Plus-abonnee bent die een enorme bibliotheek met gratis PS4-titels heeft opgebouwd, dan is de eenvoudigste manier om PS4-games op PS5 te spelen via de gamebibliotheek.

1. Ga naar de PS5-gamebibliotheek

Krediet: Alan Martin

Scrol vanuit het startscherm naar rechts totdat u bij de Spelbibliotheek . Het pictogram toont zes blokken met een gamepad ervoor.

2. Filter je PS5-games uit

virusbescherming voor Android-tablets

Krediet: Alan Martin

Dit toont alle digitale games die je bezit, maar om het een beetje eenvoudiger te maken, kun je dit filteren tot alleen PS4-titels. Druk op het pictogram aan de linkerkant met een pijl naar beneden en drie lijnen .

3. Selecteer Platform

Krediet: Alan Martin

Vanuit het menu dat opent, selecteer Platform en druk op X .

is de ps5 uitgekomen?

4. Selecteer 'PS4'

Krediet: Alan Martin

Vink het vakje aan met het label PS4 .

5. Zoek de gewenste game, installeer en speel.

Krediet: Alan Martin

Nu zie je alleen PS4-games. Zoek er gewoon een die je wilt, downloaden en spelen het zoals u elke andere titel zou doen.

iphone 11 versus iphone 8

Hoe PS4-games op PS5 te spelen: Disk-games

Op schijf gebaseerde games zijn een nog eenvoudiger proces. Alleen maar plaats je PS4-schijf in de PS5-schijf , en het zou normaal moeten beginnen met installeren. Selecteer het spel in het menu en speel zoals normaal.

Dit werkt natuurlijk alleen als je de PS5 koopt in plaats van de digitale versie. Zoals je zou verwachten, is er geen manier om je PS4-schijven op de digitale versie af te spelen - het volstaat te zeggen dat het gebruik van een externe Blu-Ray-drive gewoon niet werkt.

Hoe PS4-games op PS5 te spelen: PSVR-games

Het spelen van PSVR-games op PS5 werkt op dezelfde manier als hierboven, maar met twee belangrijke kanttekeningen:

1. Je moet de PS4-camera gebruiken

De PS5 heeft zijn eigen camera-accessoire, maar werkt niet met bestaande PSVR-hardware. Dat betekent dat je de bestaande camera van de PS4 moet gebruiken, maar deze past niet op de nieuwe console zonder een adapter. PS5-kopers kunnen: vraag of de adapter gratis naar hen wordt verzonden , ze hoeven alleen het serienummer van de hardware op te geven.

Samsung Galaxy Note20 Ultra details

2. Mogelijk hebt u een DualShock 4-pad nodig

Hoewel de DualSense-controller op bijna elke PS4-game werkt, is dit niet het geval bij PSVR, omdat de lichtstrip aan de achterkant ontbreekt om door de camera te worden gezien. Niet alle games gebruiken dit, maar sommige wel, en om die reden moet je mogelijk een PS4-pad op je PS5 aansluiten. Hier is onze gids voor: hoe de PS4-controller op de PS5 aan te sluiten .

Meer PS5-tips

We willen dat je het meeste uit je PS5 haalt, dus hebben we een aantal handleidingen samengesteld om je te helpen het te gebruiken.

Op het DualSense-front kunnen we u laten zien hoe u uw PS5-controller kunt bijwerken om ervoor te zorgen dat het altijd compatibel is met de console, of geld besparen door te leren hoe u uw PS4-controller aansluit op PS5 . We hebben ook instructies voor: hoe je adaptieve triggers op de controller van je PS5 uitschakelt en hoe een PS5-controller op pc te gebruiken .

Voor degenen onder u die upgraden van een PS4, we hebben ook tutorials voor het verplaatsen van PS5-screenshots naar uw pc of telefoon, hoe je games op je PS5 kunt verwijderen , hoe games over te zetten naar een externe harde schijf van PS5 en hoe gebruik je Remote Play van de PS5 voorzien zijn van.

De beste Sony DualShock 4-deals van vandaag 871 Amazon-klantrecensies Vroege Black Friday Sale eindigt over02uur26minuten01droog Sony Dualshock 4 Terug Knop... Amazone Prime $ 23,99 Weergave Korting Sony Playstation 4 DualShock... Walmart $ 64,99 $ 39,99 Weergave PlayStation 4 DualShock 4 -... Dell $ 64,99 Weergave Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen