Hoe de Witcher-boeken in volgorde te lezen

(Afbeelding tegoed: Hachette)

De Witcher-boeken zijn echt heel goed. Ik weet dat omdat ik ze allemaal heb gelezen - en omdat ik je dit al jaren vertel. Laten we het verleden echter voorbij laten gaan en opnieuw beginnen.

The Witcher is een bestverkochte franchise voor videogames. Het is een populaire Netflix-serie. Maar voordat dat gebeurde, was het een serie van zeven boeken van de Poolse fantasyschrijver Andrzej Sapkowski. De boeken volgen Geralt of Rivia: een witharige, op monsters jagende mutant die bekend staat als een Witcher. Aanvankelijk zwerft Geralt door de noordelijke koninkrijken, waarbij hij beesten doodt en munten verdient. Maar naarmate de boeken vorderen, raakt hij verwikkeld in staatszaken, oude magie en zelfs de werking van het lot zelf.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Of je nu de achtergrond van de videogames wilt weten, een sprong wilt maken in het volgende seizoen van de tv-show of je gewoon wilt onderdompelen in een geweldige fantasieroman, de boeken van The Witcher zijn zeker het lezen waard. Hier leest u waar u moet beginnen en hoe u de boeken van The Witcher in volgorde kunt lezen.

The Witcher boeken in volgorde

Over het algemeen is de beste manier om The Witcher-series te lezen, gewoon de volgorde te volgen waarin ze zijn gepubliceerd. Ik heb de Amerikaanse releasedatums en uitgevers gegeven voor de eenvoud, maar houd in gedachten dat al deze boeken veel eerder uitkwamen in Polen, en iets eerder in de rest van Europa.

1. 'De laatste wens' (Hachette, 2008)

2. 'Sword of Destiny' (Hachette, 2015)

3. 'Bloed van Elfen' (Hachette, 2009)

4. 'De tijd van minachting' (Hachette, 2013)

nieuwe oculus quest 2-games

5. 'Vuurdoop' (Hachette, 2014)

6. 'De toren van zwaluwen' (Hachette, 2016)

7. 'De Vrouwe van het Meer' (Hachette, 2017)

8. 'Seizoen van Stormen' (Hachette, 2018)

Kortom, de eerste zeven boeken zijn allemaal chronologisch aaneengesloten. Geralts avonturen beginnen met een reeks op zichzelf staande avonturen, terwijl hij van stad naar stad reist, op monsters jaagt en af ​​en toe lokale politici ontwijkt. Maar tegen het einde van het tweede boek beginnen de dingen te veranderen, wanneer Geralt de verantwoordelijkheid opeist voor een koninklijk kind genaamd Ciri. Ciri's avonturen en Geralts zoektocht om haar veilig te houden, zijn voornamelijk het verhaal van de rest van de serie.

De eerste twee boeken zijn verzamelingen van korte verhalen, terwijl de laatste vijf romans zijn, maar ze passen allemaal bij elkaar om op lineaire wijze een compleet verhaal te vertellen. Sla geen enkele over; ze zijn allemaal goed, en ze bevatten allemaal waardevolle plotinformatie.

De enige rimpel in de formule is 'Season of Storms'. Hoewel de roman technisch gezien het achtste boek in de serie The Witcher is, vindt hij niet als laatste plaats in de chronologie. In feite vindt de meeste actie in het boek plaats tussen 'The Last Wish' en 'Sword of Destiny'. Betekent dat dat 'Season of Storms' je tweede boek zou moeten zijn? Misschien.

Zie je, terwijl 'Season of Storms' de kloof tussen de eerste twee boeken overbrugt, heeft het ook een kaderverhaal, dat zich honderden jaren later afspeelt. De personages voor dit kaderverhaal verschijnen voor het eerst in 'The Lady of the Lake'. Ik weet niet zeker of dit materiaal het verhaal bederft, maar het kan lezers tot vijf boeken later achter hun oren laten krabben.

Ik raad aan om 'Season of Storms' als laatste te lezen, maar ieder het zijne.

ps5 bij mij in de buurt op voorraad
De beste Andrzej Sapkowski: 7 Book Set Collection, Andrzej Sapkowski: Sword of Destiny, Andrzej Sapkowski: Blood of Elves en aanbiedingen In prijs verlaagd Bloed van Elfen Amazone Prime $ 8,99 $ 6,74 Visie Zwaard van het lot Amazone Prime $ 13,80 Visie Korting Blood of Elves (The Witcher,... Amazone Prime $ 16,99 $ 14,49 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen