Hoe e-mail terug te halen in Gmail

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Het verzenden van een e-mail met een typefout is een vernederende ervaring die we allemaal ooit hebben meegemaakt. Maar in Gmail is er een kort terugroepvenster.

Hier leest u hoe u e-mail in Gmail kunt oproepen en hoe u het terugroepvenster iets groter kunt maken.Hoe e-mail terug te halen in Gmail

 • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Standaard kun je een e-mailbericht in Gmail terughalen, maar slechts vijf seconden nadat je op 'verzenden' hebt gedrukt. Hier is hoe.

1. Stuur de e-mail

Technisch gezien zou je deze stap in een ideale wereld willen vermijden. Maar u kunt het verzenden van een e-mail niet ongedaan maken zonder deze eerst te verzenden, dus voor demonstratiedoeleinden is hier een e-mail waarvan ik spijt ga krijgen dat ik de tweede verzend nadat deze is verzonden.

Krediet: Alan Martin

2. Druk snel op 'Ongedaan maken'

Je moet er echt snel bij zijn - zo snel zelfs dat ik het per ongeluk naar mezelf heb gestuurd terwijl ik screenshots probeerde te maken. Maar in de linkerbenedenhoek van het scherm ziet u een knop met de tekst Bericht verzonden met de woorden Ongedaan maken en Bericht bekijken ernaast. Druk op Ongedaan maken.

Krediet: Alan Martin

3. Haal opgelucht adem

Als je snel genoeg was, keert de e-mail terug naar het conceptformulier zoals in de onderstaande afbeelding, met het bericht Verzenden ongedaan gemaakt knipperend in de linkerbenedenhoek van het scherm.

Krediet: Alan Martin

Hoe u meer tijd kunt kopen om e-mails terug te halen in Gmail

Het venster Ongedaan maken is standaard klein - slechts vijf seconden lang. Hier leest u hoe u dit kunt verlengen.

1. Ga naar je Gmail-instellingen

Druk op het tandwiel in de rechterbovenhoek van Gmail. Druk vervolgens op Alle instellingen bekijken in het submenu dat verschijnt.

Krediet: Alan Martin

2. Zoek de instellingen voor 'Verzenden ongedaan maken'

Krediet: Alan Martin

Vier items lager op het tabblad algemene instellingen vindt u Verzenden ongedaan maken. Er is een vervolgkeuzemenu waarin u het oproepvenster kunt wijzigen in vijf, 10, 20 of 30 seconden. Maak hier uw keuze.

3. Vergeet niet om wijzigingen op te slaan!

Als u klaar bent, bladert u helemaal onderaan de pagina en drukt u op Wijzigingen opslaan. Nu krijg je een genereuzer venster de volgende keer dat je e-mail in Gmail wilt oproepen!

Krediet: Alan Martin

Meer Gmail-tips

 1. Gmail gebruiken — essentiële tips en trucs
 2. Een nieuw Gmail-account maken
 3. Hoe u uw Gmail-account kunt verwijderen
 4. Uitloggen bij Gmail
 5. Hoe u uw naam in Gmail kunt wijzigen
 6. Hoe e-mails in Gmail te blokkeren
 7. Hoe e-mail terug te halen in Gmail
 8. Alles markeren als gelezen in Gmail
 9. Hoe alle e-mails in Gmail te verwijderen
 10. Mappen maken in Gmail
 11. Prullenbak legen in Gmail
 12. Hoe u uw wachtwoord in Gmail kunt wijzigen
 13. E-mail archiveren in Gmail
 14. Hoe de donkere modus van Gmail te activeren
 15. Hoe u de tweefactorauthenticatie van Gmail op uw bureaublad inschakelt
 16. Hoe stel je Gmail two-factor authenticatie (2FA) in op je telefoon
De beste Google Pixel 4a-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen13uur40minuten36droog Google Pixel 4a Google winkel $ 349 Visie Google Pixel 4a 128GB... Walmart $ 470,01 Visie Google Pixel 4a (4G) G025N ... Amazone $ 595 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen